Kedime Nasıl İsim Koyarım?

 Kedime Nasıl İsim Koyarım?

Bir kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde daha onu sahiplenmeden satılık kedi ilanları incelerken kendinizi ona isim ararken bulabilirsiniz. Kedinize isim vermenin hem kediniz hem de sizin için ne kadar büyük bir anlam ifade ettiğini biliyoruz.

Bu nedenle, kedinize kolayca isim koymanızı sağlayacak isim koyma önerilerimiz ile satılık kedi ilanları aracılığıyla ya da sokaktan sahiplendiğiniz kedinize kolaylıkla isim koyabilmenizi sağlayacağız.

Kedi İsmi Nasıl Seçilir?

Kedi isimleri koyma süreci bu ister insan ister bir kedi olsun çok önemli bir süreçtir.

Nasıl bir insana isim verirken bu ismi taşıyıp taşıyamayacağına bakıyorsak; bir kediye isim verirken de bu ismin kediye yakışıp yakışmadığını ölçüp biçmemiz gerekecektir. Ancak telaşlanmanıza gerek yok! İşte adım adım kedi isim verme önerilerimiz:

  1. Kedinizi Gözlemleyin

Bir kediye isim vermenin en kolay yolu kedinizi gözlemlemek olacaktır. Bu gözlemleme kedinizin hem fiziksel hem de karakteristik özelliklerini kapsamalıdır. örneğin kediniz uysal bir mizaca sahip beyaz tüylü bir kediyse ona Pamuk, Kartopu gibi isimler çok yakışacaktır.

Öte yandan erkek kediniz siyah tüylü, sessiz bir mizaca sahipse Gece ismi onun için ideal bir seçim olacaktır.

  1. Kedinize Asla Argo Bir İsim Koymayın

Toplumumuzda en sık rastlanılan isim koyma hatalarının başında kedilere utanç verici ya da argo isim verme hatası yer almaktadır.

Kedinize seslenirken utanmayacağınız, sorun yaşamayacağınız ve onun değerini gösterecek bir isim verin.

  1. Kedi İsmi için Yardım ve Tavsiye Almaktan Çekinmeyin

Kedinize isim koyarken bir türlü karar veremiyorsanız ve kafanız gitgide karışıyorsa bu durumda isim koyma konusunda bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Bir arkadaşınızdan yardım isteyebileceğiniz gibi kedi ismi nasıl seçilir konusunda size pek çok isim seçeneği sunan internet sitelerinden de yararlanabilirsiniz.

  1. Kedinizin Cinsiyetini Göz Önünde Bulundurun

Kedinize isim verirken yine dikkat edebileceğiniz bir diğer noktada kedinizin cinsiyetidir.

Çoğu isim dişi ve eril olarak ikiye ayrılmaktadır. Ancak kedinize Deniz, Armağan, Bulut gibi isimler uniseks isimler olduklarından kedinizin cinsiyetini ayırt etmeksizin kedinize bu isimleri verebilirsiniz. Ancak vereceğiniz isim uniseks değilse ilerde kargaşayı önlemek için ismi araştırıp kedinizin cinsiyeti için uygun mu diye kontrol etmenizde fayda vardır.

  1. Kedinize Seslenin, Tepkisini Ölçün

Planlarınız mükemmel gitti ve içinize çok sinen, çok sevdiğiniz bir isim buldunuz diyelim.

Ancak kediniz ismini sevmediyse ne olacak? Sunu her zaman göz önünde bulundurmanız gerekir ki, kedinizin de ismini sevmesi ve ismine olumlu tepki vermesi çok önemlidir. Bu nedenle kedi ismi verme konusunda seçim yaptıysanız bu isimle kedinize bir süre seslenin.

Eğer kediniz olumlu tepki vermiyor, agresifleşiyorsa onun için başka bir isim seçiniz!

  1. Telaffuzu Kolay, Çok Uzun Olmayan İsimler Seçin

Kedinizin ismini öğrenebilmesi bakımından kolay söylenebilen, kısa isimler çok iyi bir seçim olacaktır. Eğer kedinize uzun bir isim verdiyseniz bu ismi kısaltma şeklinde kullanabilirsiniz.

Aksi takdirde uzun ve hatta iki isimden oluşan isimleri kediniz öğrenemeyebilir. Bu ihtimali saf dışı bırakmak için kedinizin ismini sesli bir şekilde dile getirin.

İsmi objektif bir şekilde değerlendirin ve isim zor söylenen ya da çok uzun bir isimse kediniz için başka bir isim tercih edin.

Sizlere sunduğumuz bu kedi isim seçme önerilerini adım adım uygulayarak kedinizin ismine karar verebilirsiniz. Kedinizi tamamlayan, ona çok yakışan ve onun da kolay bir şekilde öğrenebileceği bir ismi kolaylıkla bulabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu