Scottish Fold Özellikleri

 Scottish Fold Özellikleri

Çok tatlı ve sempatik bir kedi ırkı olan Scottish Fold kediler ülkemizde en popüler kediler arasında yer almaktadır.

Eğer sevimli, akıllı ve popüler bir cins kedi almak istiyorsanız sizlerin beklentilerine cevap veren bir ırktır. Şimdi gelin birlikte sevimli, akıllı ve uysal Scottish Fold kediler hakkında konuşalım.

Scottish Fold Irkı Hakkında

Bu kedi ırklarının en büyük özelliği kulaklarının kıvrık ve küçük olmasıdır. Kulaklarının kıvrık olmasının nedeni bu cins kedilerde görülen bir genetik mutasyondan kaynaklanmaktadır.

Ancak sanıldığının aksine bu mutasyon sadece kedinin kulaklarını değil vücudunun başka bölgelerini de etkilemekte ve bazı sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Bu nedenle aslında bu ırk kedi severler arasında en çok tartışılan ırklar arasında yer almaktadır.

Bu ırkın doğuş hikayesine bakacak olursak Scottish Fold kedi cinsi William Ross’un tesadüf eseri 1961 yılında keşfettiği bir kedi ırkıdır.

Komşu çiftlikte kulakları kıvrık bir kedi gören Ross kediyi çok beğenip yavrularından birini sahiplendi ve bu kedi ırkının üretilmesini sağladı.

Kedinin ismini ele aldığımızda İskoç kıvrımı gibi bir anlama gelmektedir ve bu ismin verilmesinin sebebi bu ırkın İskoçya’da keşfedilmesi ve kıvrık kulaklarının olmasıdır.

Scottish Kedi Özellikleri

Genel olarak bu kedi ırkının özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kısa tüylü bir kedi olarak görülse de Scottish Longhair cinsinde uzun tüylü bir kedi cinsi de yer almaktadır.
  • Orta boyutta bir kedi ırkı olup ağırlıkları 2,7 – 6 kilo arası değişmektedir.
  • Tüy rengine göre gözleri değişim gösterdiğinden sık görülen göz rengi bakır ve sarı olmasına rağmen arada mavi renkli gözlere sahip olan kediler de görülebilmektedir.
  • Tüyleri pek çok farklı renkte olabilir. Örneğin krem rengi, portakal rengi, tekir, iki renkli, gri gibi pek çok farklı renkte tüye sahip olabilir.
  • Gözleri orta büyüklükte olan Scottish fold ırkı kedilerin kafaları yuvarlak biçimdedir.
  • Karakter olarak çok uyumlu, sakin ve sıcakkanlı kedilerdir.
  • Çocuklarla, diğer insanlar ve hayvanlarla çok iyi anlaşırlar.

Scottish Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu kedi ırkının bakımında en önemli olan nokta kedinin kulak bakımının doğru bir şekilde yapılmasıdır. Kulakları kıvrık ve kapalı bir yapı gösterdiğinden kulak kontrolünün periyodik aralıklarla yapılması ve temizlenmesi gerekir.

Aksi takdirde kedinizin kulakları iltihaplanabilir ve uyuz gibi parazitlerin saldırısına uğrayabilir. Yine böbrek hastalığına yakalanma ihtimali daha yüksek bir kedi ırkı olduğundan su içmesine özen gösterilmeli, tuzlu yiyecekler verilmemelidir.

İkinci olarak Scottish fold bakımı konusunda en önemli nokta kedinin düzenli olarak taranması gerektiğidir. Haftada en az 1-2 kez kedinizi taramaya özen gösterin.

Bu kedinizin dökülen tüylerinin toplanmasını sağlayacak ve derisinin de ölü hücrelerden kurtularak nefes almasına yardımcı olacaktır.

Scottish Fold Bakımı Kolay Mı?

Bakımı en kolay kedi ırkları arasında yer alan bu kedi ırkı uysal, sakin ve sevecen olmasının yanı sıra size çok büyük bakım kolaylığı sağlayan kedilerdir.

Ancak kulak ve böbrek sorunları yaşama ihtimali yüksek olduğundan kedinizle düzenli bir şekilde ilgilenmeniz ve muayeneye götürmeniz gerekecektir.

Uysal, tam bir ev kedisi gibi olduğundan evdeki eşyalarınıza zarar vermeyen, siz evde değilken yalnızlığı seven ve kendi sorumluluğunu alabilen Scottish fold kedi ırkı daha önce hiç kedi bakmamış olan kişilerin dahi kolayca bakabileceği bir kedi ırkıdır.

Çok sevecen olduğundan kısa sürede size kendisini sevdirecek, yanınızdan ayrılmayacaktır. Sizin için bir evcil hayvandan ziyade daha çok bir arkadaş gibi olacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu