Kedilerle İletişim Kurma Yolları: Kedilerle Nasıl Konuşulur?

 Kedilerle İletişim Kurma Yolları: Kedilerle Nasıl Konuşulur?

Kedilerle iletişim kurma yollarını her kedi severlerin ve ebeveynlerin araştırdığı konulardan bir tanesidir. Kedi dili öğrenmek ister miydiniz? Kediniz sizin hakkında nasıl düşünüyor, kedilerle nasıl konuşulur?

Evet kedilerin psikolojilerini anlamak bir hayli zor. Fakat birkaç önemli noktayı bilmeniz ile kedinizin size karşı nasıl hisler beslediğini anlamak da hiç zor olmaz. Kedilerle iletişim nasıl olmalı, gelin tatlı mı tatlı miyavların dünyasına daha yakından bakalım.

Kedilerle İletişim Kurma Yolları: Kediniz Sizi Seviyor mu?

İlk defa kedi sahiplenme yapan kişilerin tüylü dostlarının kendilerinden memnun olup olmadığını bilmek istemelerdir. Çünkü kediler çoğunlukla vurdum duymaz canlı olarak bilinirler. Umursamaz tavırları kafalarda kedim beni sevmiyor mu? Sorularına yer verir. Kedinizin miyavlamaları ile onu anlayabilirsiniz. Bazı kedi ırkları diğerlerinden daha çok konuşkandır.

Örneğin Siyam kedi sahiplenme yaptıysanız ne kadar geveze olduklarını görmüş olacaksınız. Tıslama, hırlama, mırlama ve hırıltı gibi sesler de kedilerin bir başka dert anlatma tonlarıdır. Gevezelik, kedinizin sizinle arkadaşça bir şekilde konuşması, sizden hoşlandığını ve sizinle etkileşim kurmak istediğini bilmenizdir.

Kediniz Yavaşça Göz Kırpıyor ve Kuyruğu Dik İse

Bazı zamanlar kediniz sizin gözlerine doğru bakıp gözlerini aralıklarla kırpıyorsa sizi gördüğüne sevinmiştir. Gözlerini yavaş yavaş açıp kapatıyorsa eğer size güvendiği ve huzurlu olduğunu ifade eder. Kedinizle göz teması kurarken yavaşça göz kırparsanız, genellikle okşamak için yanına gelerek tepki verir. Bu çok tehditkâr olmayan bir jest olarak görülüyor.

Kediler hem insanlarla hem de diğer kediler ile iletişime kurmasının diğer yolu kuyruklarıdır. Kuyruğu dik bir şekilde yürüyen kedi rahat ve arkadaş canlısıdır. Kedinin kuyruğu ileri geri hızlı bir şekilde sallanıyorsa kızgın ya da aşırı meraklı bir şeylerin peşinde olduğunu gösterir.

Kediniz Dik Dik Size Bakıyorsa: Gözler Her Şeyi Anlatır

Kimi zaman uzun bakışlar bir şeyden korktuğunun habercisi olur. Sevimli bir şekilde derin derin size bakıyorsa sizi sevdiğini ve yanında olduğunuz için mutlu olduğunu ifade ediyor. Fakat gözleri irileşmiş ise bu heyecanlanmasına ya da korktuğuna işaret eder.

Kediler Neden İnsanlara Sürtünür?

Evet, hiç merak ettiniz mi? Yavru kedi sahiplenme yaptıktan sonra bir an olsun bacaklarınızdan ayrılmayan yetişkinlik dönemlerinde bile bacaklarınıza sürtünen kediniz oldu mu? Eğer kediniz tam olarak bunu yapıyorsa sizinle aranızda güzel sevgi bağının oluştuğunu söylemek isteriz.

Dışardan eve geldiğinizde size sürtünür. Bu sizi özlediğini ve ilgi beklediğini gösterir. Kedilerin iyi bir şekilde güvenini kazanmak köpeklere göre daha uzun sürer. Bu nedenle kediniz ile aranızdaki sevgi bağının güçlenmesi için biraz zamana ihtiyacınız olur.

Kedilerle Nasıl Konuşulur?

Siyam ve diğer Doğu kedilerinin özellikle çok konuşkan olduğu gözlemlenirken, bazı uzun tüylü kedi ırkları daha sessiz olma eğilimindedir. Elbette istisnalar her zaman vardır. Hangi seslerin bizden hangi eylemleri aldığını gözlemleyerek, bir kedi her zaman nasıl istekte bulunacağını veya talepte bulunacağını öğrenir.

Kedinize sevgi ve saygı ile davranmalısınız. Onlar çok mutlu ve sevgi dolu bir arkadaş olurlar. Kediniz ile yumuşak bir şekilde konuşun. Nasıl dinlediklerini izleyin. Bir mırıltı veya başka bir sesle yanıt verebilirler.

Kedinizi kucağınıza alırken sıkıca değil dikkatli bir şekilde tutun. Çok sıkı tutmak saldırı olarak algılar ve büyük ihtimal incinirsiniz.  Bir kedinin gözünün içine bakmak bir sevgi belirtisi değildir, aksine kediler onu tehdit edici bulur. Kibar veya affedici olmak istediğinizde yumuşak bir ses kullanın.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu