Kedilerin Eve Alışma Süreci: Yavru Kedi Eve Kaç Günde Alışır?

 Kedilerin Eve Alışma Süreci: Yavru Kedi Eve Kaç Günde Alışır?

Kedilerin eve alışma süreci kediden kediye farklılık gösterir. Yeni bir kedi sahiplenme öncesinde aileniz için en uygun türdeki kediyi seçmeniz gerekiyor. Bazı türler çok hareketli, aşırı miyavlar. Bu nedenle daha sakin mi yoksa hareketli bir kedi mi istiyorsunuz buna karar vermelisiniz.

Her kedinin kendine has bir kişiliği olsa da farklı yaşam evrelerinin her birinde farklı bakıma ihtiyaçları vardır. Kedinizin kendini güvende, sağlıklı ve mutlu hissetmesine yardımcı olmak için ne yapabilirsiniz. Gelin tüylü dostunuz için neler yapabilirsiniz, okumaya devam edelim…

Kedinizin Kendini Güvende Hissetmesine Yardımcı Olun

Yeni gelen kedi ilk başlarda utangaç tavırlar sergiler. Bu yüzden eve ilk geldiğinde bırakın biraz keşfetsin. Gergin ve korkak tavırlar sergilemesi sizi korkutmasın. Kendisine güvenli bir alan aramaya başlar. Evdeki, kişilere, kokulara ve ortama alışması için biraz zaman tanımalısınız.

Yeni yavrunuz için özel bir alan yaratın. Ayak altında olmayan sıcak bir alana kedi minderi yerleştirin. Yanına kedi nanesi, birkaç oyuncak koyarak ona özel bir alan kurabilirsiniz. Kedinin ulaşacağı yerlere kimyasal içerikli ürünler, ilaçları kaldırmalısınız. Meraklı canlılar oldukları için ciddi sorunlar yaşayabilirler.

Veteriner Ziyaretleri Atlanmamalı

Düzenli aralıklarla yapılması gereken aşılar, parazitler ve rutin kontroller için bir veteriner belirleyin. Yavru kedi sahiplenme yaptıysanız eğer aşılarının yapılması için veteriner hekiminize gitmeniz gerekmektedir. Bu aşılar kedileri hastalıklardan koruyacak ve bağışıklık sistemini daha güçlü tutacaktır.

Yeni Sahiplendiğiniz Kediyi Evdeki Diğer Hayvanlarla Yavaş Yavaş Tanıştırın

Evinizde köpek ya da başka bir kedi bakıyorsanız yeni sahiplendiğiniz kediyi hemen onlarla tanıştırmayın. Yeni aile üyeniz için diğerlerinden ayrı bir alana yer yapmanız, ihtiyaçlarını onlardan uzak yerde gidermesiniz sağlamalısınız. Sizin gözleminiz altında onları buluşturun.

Beden dillerini iyi izlemelisiniz ki herhangi karışıklığa karşı önceden müdahale edebilirsiniz. Yeni Kedi sahiplenme evinizdeki diğer kedi, köpek gibi canlıların alışması kısa sürede gerçekleşecektir.

Kediler Tehlikenin Farkında Olmazlar: Yavrunuzu Tehlikelerden Koruyun

Kediler için zehirli olan gıdalara ulaşamadığından emin olun. Evimizde baktığımız bazı bitkiler kedilerin ısırması veya yalaması sonucunda zehirlenmelerine yola çar.

Bu nedenle sadece kediniz için güvenli olan ev bitkileri bulundurun. Yüksek yerlerden atlamamalarına karşı pencerelerini açık tutmadığınıza dikkat edin. Meraklı kedicikler kaçmaya da çalışırlar. Kapıların kapandığına da dikkat etmelisiniz.

Kedinizin Evdeki Eşyalara Zarar Vermemesi İçin Birtakım Alışveriş Yapmalısınız.

Kedilerin gerinmeye, tırnaklarını çıkarıp tırmalamaya ihtiyaçları olur. Kedi tırmalama ağacı alarak hem mobilyalarınızın zarar görmesini engellemiş olursunuz.

Kedi ağaç evleri ile kendisine özel bir sığınak yapmasına imkân verirsiniz. Bunlar kedinin hem stresini atmasına hem de mutlu ve huzurlu olmasını sağlar. Kim evinde gergin, agresif bir kedi ister ki!

Kedinizi Kaliteli Mamalar ile Besleyin

Yeni bir eve gelen yavru ya da yetişkin bir kedi ilk zamanlar ya çok az yer ya da neredeyse hiç yemez. Hemen hastalandığı aklına gelmemelidir. Yeni sürece alışmaya çalışıyor. Kısa sürede iştahı yerine gelecek ve düzenli olarak yemeğini yiyecektir.

Burada size önemli bir görev düşüyor. Sahiplenilen kedinin cinsi, yaşı, kronik bir alerji olup olmadığı, kilo durumuna bakılarak en uygun ticari mamayı seçmelisiniz. Unutmayın kediniz bir mamaya alışınca başka bir mamanın tadını beğenmeyip yemek istemeyebilir. Sularını sık sık değiştirdiğinizden ve içtiklerinden emin olun.

Yavru Kediniz ile Aranızdaki Bağın Oluşumu

Bir kediyle ilişki kurarken hatırlanması gereken önemli bir düşünce, kedinin sevdiği şeyi yapmaktır. Kedinizin ihtiyaçlarını dikkatle karşılayarak ve güven oluşturarak, kedinizle daha iyi bir bağ kurabilirsiniz. İnteraktif oyuncaklar kullanarak kedinizle oynayın.

Oyun oynama kedilerle aradaki bağın oluşumunda iyi rol oynar. Olumlu bir hareket yaptığında sevdiği bir ödül maması ile onu mutlu edin. Bu davranışını pekiştirmiş olacaktır. Keyif almadığı, sevmediği şeyleri yaptırmak için onları zorlamayın.

Kedinizi 24 Saatten Fazla Yalnız Bırakmamalısınız

Pek çok insan, kedilerin miskin ve yalnızlıktan sıkıntı etmediğini düşünerek, köpekler yerine kedileri sahiplenmeyi tercih eder. Ancak kediler genellikle köpeklerden daha bağımsız olsalar da uzun süre yalnız kalmaktan depresyona kadar girerler.

Bazı insanlar, yeterli miktarda yiyecek ve su bırakırlarsa, kedilerin birkaç gün boyunca kendi başlarına iyi olduklarını düşünürler. Siz yokken bir arkadaşınızı veya akrabanızı evinize uğraması için ayarlayamıyorsanız kedi oteline bırakarak yavrunuzun uzun süre yalnız kalmasının önüne geçmiş olursunuz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu