Yavru Kedi Beslenme Programı: Yavru Kedi Ne Kadar Mama Yer?

 Yavru Kedi Beslenme Programı: Yavru Kedi Ne Kadar Mama Yer?

Yavru kedi beslenme programı oluşturmak için doğru mama seçiminde bulunmak önemlidir. Yavrunuzun beslenmesi onun büyümesinden gelişimine kadar destekler. Ayrıca davranışlarını etkiler. Yeni doğmuş bir yavrunuz varsa ya da yavru kedi sahiplenme yaptıysanız beslenmesinin yanında özel bakıma da ihtiyacı olacaktır.

Yetişkin kedi sahiplenme yapmak ve bakımını üstlenmek yavru bir kediye göre daha kolaydır. Yüksek kaliteli kedi mamaları ile alması gereken protein ve mineralleri sağlanmalıdır.

Yavru Kedi Ne Yer?

Yeni doğan yavrular ilk 2 ay anne sütü içer. Eğer ki annesinden ayrılmış ya da annesi emzirmek istemiyorsa yavru kediler için süt tozu kullanılabilir. Bir aylık olduklarında yavaş yavaş sütten kesebilirsiniz. Fakat 2 ay boyunca anne sütü almaları daha iyi olacaktır. Bundan sonra yavru kediler için özel üretilmiş kedi mamalarına geçebilirsiniz. Kalsiyum dişlerini ve kemiklerini destekleyerek sağlıklı beyin ve görme gelişimini desteklemeye yardımcı olur.

Yavru Kedi Süt İçer mi?

Bir yavru kedi anne sütünden tamamen kesildikten sonra başka şekillerde süte ihtiyacı yoktur. İnek sütü yavru kedilere ve yetişkin kedilere verilmemelidir. Çünkü ihtiyaç duydukları besinleri içermez. Tam ve dengeli bir diyetin yerini alamaz.

Yavru Kediler Ne Sıklıkla Beslenmeli

Yeni doğmuş ve 7 haftalık yavrular bu zaman aralığında anne sütü almalıdır. Anne kedi sağlıklı beslendiği sürece yavruların aldığı vitaminlerde o kadar iyi olacaktır. Anne kedi eğer bu süre içinde yavrularını emziremezse küçük bir biberona kediler için süt tozu kullanarak yavru kedileri düzenli aralıklarla günde yaklaşık sekiz kez beslemelisiniz. Kediler laktozu sindiremezler. O yüzden inek sütü vermemeye dikkat ediniz.

Yavru kedinizin süt dişleri iki haftalıkken çıkmaya başlar. Daha sonra üç ila dört hafta arasında katı gıdaya artık geçebilirler. Eğer ilk kez kedi sahiplenme yapıyorsanız yavru kedinizi kedi sütünden kesmekten emin değilseniz, tavsiye için bir veterinere danışınız.

Yavru kediniz üç aylıktan büyük olduğunda, günlük dört ila beş öğünlük diyetlerine ıslak kedi maması eklemelisiniz. Kuru mama ve ıslak mamayı biraz karıştırarak alışması için ilk başlarda bu şekilde vermenizde sakınca yoktur. Kediler dört aydan itibaren hızla büyüyor ve daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu enerjiyi almaları içinse öğünlerini ya da mama miktarlarında değişikliğe gidilmelidir.

 Yavru Kediler Sadece Kuru Mama Yerse Ne Olur?

Yavru kedilerin süt dişlerinin küçük ve hassas olduğu için yavru kedinizin sadece kuru mama yememelidir. Yavru kedilerin iki takım dişi vardır: süt dişleri ve yetişkin dişleri. Bebek dişleri iki haftalıkken görünmeye başlar ve sekiz haftalıkken tamamen çıkar. Kuru mamanın avantajlı yanları yaş mama kadar hızlı bozulmaması ve yetişkin dişlerindeki plakların çıkarılmasına yardımcı olur.

Yavru kedilerin sürekli kuru mama yemeklerinin dezavantajı sık ​​sık susuz kalırlar. Yeterli miktarda su alımı da yapmazlarsa eğer dehidrasyon yaşanır. Tüm kedilerin doku ve favori tatlar dahil olmak üzere farklı mama tercihleri ​​vardır, bu nedenle yavru kediniz kuru mama tercih ediyorsa, vücutlarının ihtiyaç duyduğu besinleri doğru miktarda aldıklarından emin olduğunuz sürece onu kuru mama ile besleyebilirsiniz.

Yavru kedinizi sadece kuru mama ile beslemeyi tercih ediyorsanız, yavru kediniz için her zaman taze içme suyu sağlayın. Kuru yiyecekleri yemeyi daha kolay ve daha çekici hale getirmek için biraz tatlı su ile karıştırın ve daha lezzetli hale getirmek ve aromalarını ortaya çıkarmak için hafifçe ısıtın. Yavru kediniz su kabından yeterince su içmiyorsa, biraz tatlı su ile karıştırmak da iyidir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu