Yavru Kedi Nasıl Eğitilir?

 Yavru Kedi Nasıl Eğitilir?

Eğer yavru kedi sahiplenme ile evinize minik bir dost getirmeyi düşünüyorsanız kedinizin eğitimi konusunda bilinçli bir şekilde hareket etmeniz çok önemlidir.

Peki, kedilerin eğitimi nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir? Bugün yazımızda yavru kedi sahiplenme sonrası dikkat etmeniz gereken noktaları ve bazı bakım tüyolarını paylaşıyoruz.

Yavru Kedilerin Eğitimi Hakkında

Köpeklerle kıyaslandığında kedilerin eğitimi çok daha zordur. Aslında kedilerin temel eğitimine olan katkımız oldukça sınırlıdır ancak doğru hareket edildiğinde yavru kedinin doğru bir şekilde eğitilmesini sağlayabilirsiniz. Yavru scottish fold kelimesini tıklayarak en uygun yavru kediyi bulabilirsiniz. Şimdi gelin, birlikte eğitim süreci ve sizin üzerinize düşen sorumlulukları ele alalım:

  1. Ödül Sistemini Uygulayın

Söz konusu yavru kedi eğitimi olduğunda en çok işe yarayan yöntem şüphesiz ödül yöntemidir. Bu yöntemde kediniz doğru davranışları gerçekleştirdiği zaman onu ödüllendirmeniz gerekmektedir.

Burada en önemli olan nokta verdiğiniz ödülün kediniz tarafından sevilen bir şey olması gerektiğidir. Örneğin kedinizin çok sevdiği bir ödül krakeri ödül eğitiminde kullanılabilecek bir ödül olacaktır.

  1. Anne – Yavru Kedi İlişkisi Çok Önemli

Annenin yavruyla kaldığı 2 ay kedinin temel eğitimi bakımından çok önemlidir. Anne bu süreçte yavrulara kendilerini temizlemeyi, yemek yemeyi, tuvalet eğitimini verir.

Aynı zamanda yavru kedi fazla ısırdığında onu terbiye eder ve sosyal davranışlar kazandırır. Eğer kediniz anne kediden erken ayrılmak zorunda kalırsa bu terbiye, bakım ve beslenme yetilerini tam anlamıyla kazanamadığından sizi zorlayabilir.

  1. Isırma ve Tırmalama Eğitimi Verme

Genel olarak yavru kediler nasıl eğitilir sorusunu soran pek çok kişi yavru kedilerin orantısız ısırma ve tırmalama huyundan şikayetçidir. Bu durumu yaşıyorsanız öncelikle diş ve tırnak yapısı tam gelişmeden yavru kediye izin verdiğiniz ve vermediğiniz şeyleri öğretmeniz gerekir.

Kediniz aşırı güçlü ısırdığında canınız acımasa da onu uyarmanız büyüyüp diş ve tırnak yapısı geliştiğinde oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmenizde size yardımcı olacaktır.

  1. Kum Kabı Eğitimi Verme

Daha önce de bahsettiğimiz gibi yavru kediniz ilk iki ay içerisinde tahminen 5 – 6 haftalıkken kum kabı kullanmayı öğrenecektir.

Ancak yavru kedi anneden erken ayrıldıysa ya da bu davranışı edinmediyse o zaman ona yavru kedi tuvalet eğitimi vermeniz gerekecektir. Bu eğitim için kedinizi yemek yedikten sonra kum kabına koyun.

Daha sonra patilerini kuma sürtün ve ufak bir çukur kazmasını sağlayın. Bu şekilde kedi kum kabını benimseyecek ve tuvaletini kum kabına yapmaya başlayacaktır.

  1. Yavru Kedi Beslenme Eğitimi

Genel olarak yavru kedilerin eğitilmesi konusunda en önemli noktalardan birisi de kedinize doğru beslenme alışkanlıkları oluşturmak olacaktır. Bunun için kedinizi mama ve su kabıyla tanıştırın. Mama ve su kabı seçimini doğru yapmaya özen gösterin.

Çok derin ve dar olan kaplar yerine; çok derin olmayan, geniş kapları tercih edin. Su kaplarında her zaman temiz su bulundurmaya ve kum kabıyla yemek kaplarının çok yakın olmamasına özen gösterin.

Yine kedinizin beslenmesi konusunda yavru olduğu için daha sık ve besleyici öğünler vermeye özen gösterin. Kedinizi yetişkin olana dek yavru kedi maması ile besleyin.

  1. Tırnak ve Tüy Bakımı

Kedinize yavruyken taranma ve tırnak kesme alışkanlığı kazandırırsanız yetişkinlik döneminde bu davranışlardan kaçmayacaktır.

Bunun için kedinizin tüylerini yumuşak bir fırçayla haftada bir iki kez tarayın ve tırnakları uzadıkça bastırmadan tırnaklarını kesin. Bu davranışları edinmesi için de bu davranışların ardından ona ödül verin.

Bu yazımızda yavru kedi eğitimi nasıl olur sorusunu cevapladık ve sizlere pek çok öneride bulunduk. Bu önerileri uygulayarak kedinizin bakım, beslenme ve davranış bakımından sağlıklı alışkanlıklar edinmesini sağlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu