Cins Kedi Türleri ve Özellikleri

 Cins Kedi Türleri ve Özellikleri

Eğer cins kedi sahiplenme konusunda kararsızsanız ve hangi ırk kediyi sahipleneceğinize bir türlü karar veremiyorsanız sizlere kedi ırkları ve özellikleri hakkında bilgi vereceğiz.

Böylelikle cins kediler hakkında detaylı bilgi sahibi olarak cins kedi sahiplenme konusunda kafa karışıklığınızı gidererek; sahiplenmek istediğiniz kediyi kolaylıkla seçebilirsiniz.

Hangi Kedi Irkları Var?

Hem ülkemizde hem de dünya çapında beslenen onlarca farklı kedi ırkı bulunmaktadır. Genel olarak kedi ırklarının isimlerini öğrenmek istiyorsanız tabloyu incelemenizde fayda vardır:

DÜNYADA EN ÇOK BİLİNEN KEDİ IRKLARI
British Shorthair İran Kedisi Scottish Fold
Ankara Kedisi Chartreux Siyam Kedisi
Maine Coon Van Kedisi Scottish Straight
Sibirya Kedisi Chinchilla Birman Kedisi
Keşmir Kedisi Exotic Shorthair Ragamuffin
American Shorthair Selkirk Rex Ragdoll
Tiffanie Bombay Korat

Bu tabloda bahsettiğimiz dünyada bilinen kedi ırkları dışında daha pek çok farklı, melez kedi ırkı bulunmaktadır.

Kedi Irklarının Özellikleri

Kedi sahipleneceğiniz zaman kedi ırklarının isimlerinin yanı sıra, bu ırkların fiziksel ve karakteristik özelliklerini de bilmeniz gerekir.

Aşağıda bazı kedi ırklarının görünüşleri, mizacı ve bu ırka özgü karakteristik özelliklerle ilgili olarak bilgiler verdik:

  • İran kedisi: Uzun ve yumuşak tüyleri, yuvarlak ve basık kafası ve yumuk gözleri ile İran kedileri kendilerine has bir görünüme sahiptir. Bu kedi ırkının uysal, sakin ve akıllı bir mizacı vardır.
  • Van Kedisi: Adını doğduğu Van yöresinden alan bu kedi ırkı yüzmeyi seven tek kedi ırkı olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok güzel bir tüy yapısına aynı zamanda kehribar, mavi ya da kehribar-mavi göz renkleri ile eşsiz bir görünüme sahiptir.
  • Siyam Kedisi: Bu kedi ırkı en çok beslenen kedi ırkları arasında yer almaktadır. Çok sosyal, akıllı ve oyuncu kedilerdir. İsimlerini Tayland bölgesinden alırlar ve bu bölgede isimleri ay elması olarak geçmektedir.
  • Ankara Kedisi: Bu kedi ırkı yurtdışında Angora kedi ırkı olarak bilinmektedir. Uzun tüylü kedilerin atası olarak görülen Ankara kedisi ırkı saf Türk kedisi olup gözleri genelde mavidir. Çok akılı ve uslu bir kedi ırkıdır. Ancak bu kediler kalıtımsal olarak genelde sağır olurlar.
  • British Shorthair İngiltere kökenli bir kedi ırkı olan British Shorthair cinsi kedilerin kafası ve vücudu oldukça iridir. Yuvarlak ve kocaman gözleri bazen sarı bazen kehribar rengi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sokağı sevmeyen ve tam anlamıyla bir şehir kedisi olan bu kedi Türkiye’de popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır. Bu kedi ırkının tüyleri kısa ve genellikle gridir.
  • Tiffanie: Bu kedi ırkı Chinchilla ve Burmese kedi ırklarından elde edilmiş melez bir ırktır. Sürme çekilmiş gibi oval gözleri, çok güzel ve yumuşak tüyleri vardır. Aynı zamanda çok akıllı, sessiz ve sabırlı bir kedi olduğundan aileler için uygun bir kedi ırkıdır.
  • Scottish Fold: Bu kedi ırkının kulakları katlanmış bir görünüme sahiptir. Çok güzel, gri, kısa tüylere ve meraklı bakışlara sahiptir. Çok akıllı ve sakin bir mizacı vardır.
  • Maine Coon: Bu kedi ırkı Amerika kökenli bir kedi ırkı olarak karşımıza çıkmaktadır. İnce surat yapıları ve yeleleri ile ön plana çıkan bir kedi ırkıdır.
  • Bombay: Bu kedi ırkı simsiyah tüylere, meraklı gözlere ve çok fit bir vücut yapısına sahiptir. Çok güzel, akıllı, oyuncu ve sakin mizaçlı kedilerdir.

Birbirinden farklı görünüme, karaktere sahip olan özgün cins kedi türleri arasından hem görünümü hem de karakteri size hitap eden bir ırkı sahiplenerek kendinize minik ve sevgi dolu bir dost edinebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu