KEDİ SAHİPLENİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

 KEDİ SAHİPLENİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Kedi sahiplenme kararı alarak evinizi yeni bir cana açmak hem çok keyifli hem de üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Sahipleneceğiniz kedinin tüm sorumluluğunun sizin üzerinizde olduğunu kabul etmeniz gereklidir.

Kedi sahiplenme düşüncesinde kararlıysanız ve araştırmalara başladıysanız göz önünde bulundurmanız gereken birkaç konu bulunmaktadır. Öncelikle kedilerin rahatına düşkün ve bakıma muhtaç olduklarını bilmeniz gerekir. Eve yeni bir kedi alıyor gibi değil de bir ev arkadaşı alıyormuş gibi düşünmelisiniz.

Kediler bulundukları mekânı sahiplenen canlılar oldukları için evinizi en az sizin kadar sevecek ve sahiplenecektir. Onları karar değiştirip tekrar sokağa bırakmanız son derece yanlış ve sorumsuz bir davranış olacaktır.

Kedi Sahiplenmek İçin Hazır mısınız?

Kediniz evinize kısa sürede uyum sağlayarak kendi belirlediği alanlarda vakit geçirmeye başlayacaktır. Fakat kedinizi sahiplenmeden önce sizin kedi sahiplenmeye yeterince hazır olup olmadığınız önemlidir. Aynı zaman evin diğer üyeleri de kedi sahiplenme fikrine hazırlanmış olmalıdır.

Evin üyeleri ile bir araya gelerek fikir birliği oluşturmalısınız. Aksi halde kısa süre içerisinde huzursuzluklar yaşanabilir.

Eve bir kedi gelmesi, yeni bir bebeğin doğması kadar güzel ve sorumluluk gerektiren bir durumdur. Kedinin beslenmesinden, bakımına ve eğlenmesine kadar her ihtiyacı karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Kedinize yeteri kadar vakit ayırmayı ihmal etmemelisiniz.

Nereden Kedi Sahiplenmelisiniz?

  • Kedi sahiplenme için çeşitli internet sitelerini kullanabilirsiniz. Çeşitli hayvan sever siteleri ve kedi sahiplendirme ilanları bu süreçte fayda sağlayabilir. Evinden ayrılan ve yeni yuvasını bekleyen herhangi bir kedi sizin için ideal olabilir.
  • Çoğu hayvan sever cins ve yavru kedileri öncelik olarak düşünmektedir. Fakat cins kedilerin üretim aşamasında yaşadığı kötü koşullar düşünülürse fikrinizi değiştirmeniz mümkündür. Yuva bekleyen birçok kediyi sahiplenme imkânınız bulunmaktadır.
  • British Shorthair, Siyam Kedisi, Amerikan Kedisi ve İran kedisi gibi birçok popüler ırkı kedi sahiplenme sayfalarında bulabilir ve sahiplenebilirsiniz.
  • Kedi sahiplenmek için çeşitli hayvan barınaklarını ziyaret edebilirsiniz.
  • Cins kedi almanızın bir önemi olmadığını düşünüyorsanız sokakta yardıma ihtiyacı olan bir kediyi de sahiplenmeniz son derece sorumlu bir davranış olacaktır. Bir kediye yaşadığı ortamdan daha iyi koşullar sağlamak oldukça güzel ve keyiflidir.
  • Kedisine artık bakamayacak herhangi bir arkadaşınız ya da komşunuzdan kedi sahiplenmeniz de mümkündür. Böylece tüm sağlık geçmişini ve mizacını bildiğiniz bir kediyle daha rahat bir yaşam sürebilirsiniz.
  •  

Eviniz Kedi İçin Hazır mı?

Kedinizin rahat edebilmesi için tüm hazırlıklarınızın öncesinde tamamlanması iyi olacaktır. Kediniz için kum kabı alarak evin herhangi bir yerine tuvaletini yapmasını engellemiş olacaksınız. Kum kabını evinizde uygun bir alana yerleştirmeniz gerekir. Mama ve su kabının yakınında olması kedinizi rahatsız edecektir.

Kedinizin mama kabı için de uygun bir alan oluşturmanız kedinizin rahat etmesini sağlayacaktır. Evde geçireceği ilk günün gerginliğini bu hazırlıklar ile azaltmanız mümkündür. Ayrıca kedi oyuncakları ile adaptasyon aşamasını kolay atlatmanız mümkündür.

Kedi Maması Seçimi Nasıl Yapılır?

Özellikle yavru kedi sahiplenme düşüncesindeyseniz kedinizin sütten kesilmeden önce beslenme alışkanlıklarını kazanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Kediler için beslenme şekli tam anlamıyla alışkanlıkları üzerine kuruludur. Kedinizin ne ile beslendiği onun yaşam kalitesini, ömrünü ve sağlığını etkileyen bir faktördür. Bu nedenle kedi maması seçimini özenli yapmalısınız. Kedinin cinsi, yaşı ve hatta kilosu farklı mama seçeneklerini ortaya çıkarabilir. Doğru mama seçimi yapmaya özen göstermelisiniz.

 

Kedilerde Dengeli Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Kedinizin dengeli ve sağlıklı beslenmesi için farklı besin maddelerini aldığından emin olmalısınız. Besin maddelerin çeşitli olmasına özen göstermeli ve sürekli kuru mama ile beslenmesini önlemelisiniz. Aksi halde kedinizde kabızlık gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Kuru mamaların içerisinde düşük oranda sıvı bulunmaktadır. Ayrıca karbonhidrat değeri yüksek ve hayvan bazlı protein oranı da fazladır. Bu nedenle kedinize belli aralıklarla yaş mama ve ödül maması vermelisiniz. Aynı şekilde sürekli sıvı mama ile beslenen kedilerde de ishal problemi yaşanabilir. Beslenme dengesini bulmalı ve kedinizin su ihtiyacını karşıladığından da emin olmalısınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu