Yavru Köpek Sahiplenme: Yavru Köpeğinizin Eve Alışma Süreci

 Yavru Köpek Sahiplenme: Yavru Köpeğinizin Eve Alışma Süreci

Yavru köpek sahiplenme düşüncesinde olan kişilerin bilmeleri gereken birtakım durumlar vardır. Her köpek cinsinin farklı farklı özelliklere sahiptir. Ne zaman bir yavru köpek görsek mıncırmaya, sevmeye çalışmaz mıyız? Onların masum bakışları kendilerini sevdirmeye çalışması karşısında tepkisiz kalamayız değil mi?

Fakat minnoş köpekler yeni sahiplendiği zaman eve adapte olma sürecini başarılı bir şekilde geçmeleri için size ihtiyaçları vardır. Yavru köpeklerin eve adapte olma süreci ve bu süreci nasıl kolaylaştırabileceğiniz hakkında sizlere birtakım önerilerde bulunduk…

Yavru Köpeğin İlk 2 Ay Annesine İhtiyacı Vardır

Yeni köpeğiniz yaşam alanı için belirli koşulların sağlanması köpek sahiplenme kararı verdiğinizde belirli maddelerin gerçekleşmesi gerekir.  Annesi ve kardeşlerinin yanından yeni ayrılan yavru köpeğin eve alışması için biraz zamana ihtiyacı vardır. Çünkü onlarda bir canlı kalabalık bir ortamdan bir anda yalnız olacağı bir ortama geçiyorlar. Yalnızlık duygusu yaşayacağı için hem sizin hem de yavru köpeğiniz için zor bir sürecin başlaması anlamına gelir.

Genellikle köpek sahiplenme yapanların en sık yaptığı hatalardan biri yavrunun çok küçük yaşta anneden ayrılmasıdır.  Doğumdan sonra bir süre anne yanında kalması gereken yavru köpeklerin anne sütü alması gerekiyor. Veteriner hekimlerin de tavsiyesi üzerine en az 2 ay anne yanında kalmaları kesinlikle önerilmektedir.

Yukarıda bahsettiklerimizin yanında erken aylarda annesinden ayrılan yavru köpeğin psikolojik olarak da bir üzüntü çektiğini söylememiz gerek.  Her canlı doğduğunda anne sütü emerek ihtiyacı olduğu şefkati arar. Henüz annesinden öğreneceği çok şey varken çok farklı bir ortama geçmesi köpeğinizin ayrılık kaygısı yaşamasına yol açar.

İster ücretsiz köpek sahiplenme isterseniz de ücretli köpek sahiplenme yapın köpeğinizin annesine doymasına izin vermelisiniz.

Yavru Köpeklerin Eve Alışma Süreci: İlk Zamanları

Köpeğinizin ilk ay anne yanında geçirdikten sonra sahiplenmeniz sonrasında annesinden öğrendiği hareketleri yapmaya başlayacaktır. Örneğin tüylerini temizlemeyi, yürümeyi, koşmayı ve tuvaleti geldiğinde ne yapacağını annesinden öğrendiği şekilde gösterecektir.

Eğer yavru köpek sahiplenme konusunda sabırsız davranırsanız annesinden erken ayrılan yavrunun ağlama ve inlemelerine şahit olursunuz. Ortada hiçbir sebep yokken uluması sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edecek düzeye kadar ilerleyebilir. Eğer köpeğin annesinin yanında yeterli zamanda kalması sonrası yeni evine geçmesine izin verirseniz size ve yeni yuvasına alışması daha kolay olacaktır.

Yeni evine gelen köpek etrafı keşfe çıkar. Ona meraklı gözlerle bakan aile üyelerini koklamaya başlar. Daha sonra evin her yerini gezintiye çıkarak koku reseptörlerini aktif duruma getirir. Yavaş yavaş alışmaya başlayan köpeğin tanıdığı sürekli gördüğü aile üyelerine karşı her türlü sevimliliği yaparak onlardan ilgi bekleyecektir.

Köpeğin tuvaletini dışarı yapacağı aşamaya gelene kadar evde yapacağı bir alan belirleyerek ona bunu öğretmelisiniz. Daha öğrenme aşamasında olan köpeğiniz evde tuvaletini yaparsa ona kızmamalısınız.

Eğer kızarsanız sizden uzaklaşarak içine kapanacaktır. Belirli zamanlarda tuvalete gidecekleri için takipte olmalısınız. Eğer uzun süre evde olmuyorsanız çalışan biriyseniz bu durumu göz önüne almalısınız.

Yavru Köpekler Yeni Evine Ne Kadar Sürede Alışır?

Yavru köpekler yetişkin köpeklere göre alışma ve öğrenme konusunda çok meraklıdırlar. Artık sizi sahibi olarak bildikleri için her zaman etrafınızda dolanacaktır. Tuvalet eğitimi sırasında dediğinizden çıkmaması, tuvaletini nereye yapması gerektiğini öğrenmesi size karşı sevgisini gösterdiğini anlayabilirsiniz.

Yavruların eve alışması biraz uzun sürecektir. Çünkü evin kuralları dışarıda özgür davranmalarına benzemeyecektir. Tuvalet eğitimin geç öğrenmesi ev ortamına alışmasını biraz daha zorlaştıracaktır. Fakat yavrunuz zamanlar kurallara alışarak ve zamanla büyüyerek artık yuvasını benimseyecektir.

Şunu da bilmenizi isteriz: Her köpek cinsinin karakteri farklı olacağı için alışma esnasında uygulayacağınız taktikler aynı etki ve tepkiyi yaratmaz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu