İLYAS YALÇINTAŞ KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

 İLYAS YALÇINTAŞ KİMDİR, NERELİDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Aslen Erzincanlı olan Pop Müzik Sanatçısı İlyas YALÇINTAŞ, 1989 Erzincan doğumludur. Üç erkek, bir kız kardeşi vardır.
Çocukluğunun kısa bir bölümünü Erzincan’da geçiren İlyas Yalçıntaş, İstanbul Küçükçekmece’de büyümüştür. Lise’yi İstanbul Küçükçekmece İMKB Anadolu Lisesi ‘nde almıştır.

X FACTOR İSİMLİ YARIŞMA PROGRAMIYLA TANINMAYA BAŞLANDI

İlyas Yalçıntaş, 2014 senesinde Kanal D ekranlarında yayınlanan ses yarışması “X Factor Türkiye” isimli programa katılmıştır.

İlyas Yalçıntaş, X Factor Star yarışmasına girmeden önce çeşitli mekânlarda sahne alarak müzik kariyerine başlamıştır. Besteci ve söz yazarı kimliğiyle de bilinen başarılı şarkıcı, 2015 yılında; ilk single çalışması olan İncir‘i, ikinci single çalışması ile Olmazsa Olmazımsın ve ilk albümü olan Aşk Adam Seçiyor’u çıkarmıştır. İlk olarak X Factor yarışması ile tanınan yakışıklı sanatçı İlyas Yalçıntaş kısa sürede hayran kitlesi oluşturdu. X Factor yarışmasına kendinin bestelediği İncir şarkısı ile katıldı ve tüm Türkiye’nin bir anda dikkatini çekti.

BEHZAT GERÇEKER İLE TANIŞARAK ENBE ORKESTRASINA EŞLİK ETTİ

İlyas Yalçıntaş, yarışmadan sonra Enbe Orkestrasını yürüten Behzat Gerçeker ile tanışır ve bundan sonra İlyas Yalçıntaş Enbe Orkestrasıyla çalışacaktır.2015 yılında Behzat Gerçeker & Enbe Orkestrası ile “İncir” isimli şarkısını tekrar düzenlemiştir.

İNCİR ŞARKISI DİLLERDEN DÜŞMEDİ

“İncir” isimli şarkısıyla Türkiye’de tüm müzik listelerinde birinci sıraya yükselmiştir. Müzik dünyasında iyice tanınan İlyas Yalçıntaş, ikinci tekil çalışması olan “Olmazsa Olmazımsın” isimli şarkısını müzikseverlerin beğenisine sundu.

Kısa bir süre sonra ilk albümü olan “Aşk Adam Seçiyor” u müzikseverler ile buluşturmuştur. 2016 senesinde “İçimdeki Duman” isimli ikinci albüm çalışmasını piyasaya sürmüştür. Nefes, İçimdeki Duman, İncir, Olmazsa Olmazımsın ve Bu Nasıl Veda isimli şarkılarına klip çekmiştir. 2018 senesinin mayıs ayında İlyas Yalçıntaş, Feride Hilal Akın ile yaptığı düet olan “Şehrin Yolu” isimli şarkısını çıkarmıştır. “Şehrin Yolu” isimli şarkının sözlerini İlyas Yalçıntaş kaleme almıştır.

 

SİNGLE’LARI:

Gel Be Gökyüzüm- (2017)

Yağmur- (feat. Aytaç Kart) (2018)

Şehrin Yolu- (feat. Feride Hilal Akın) (2018)’de

Bilmece- (2018)

Neredesin Sen- (2019)

Kirli Kadeh- (2019)

Farzet -(2019)

“Olur Olur-(2020)

ALBÜM ÇALIŞMASI:

İçimdeki Duman -(2016)

Sanatçının Sayfası : 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu