Kemoterapiye Bağlı Saç Dökülmesi Nedir? Protez Saç Uygulaması

 Kemoterapiye Bağlı Saç Dökülmesi Nedir? Protez Saç Uygulaması

Kanser Tedavisi gören hastaların %65 inin saçları dökülmektedir. Saç dökülmesinin ne kadar sık olduğu ve ne kadar yoğunlukta olduğu ise tamamen tedaviye bağlı bir durumdur. Saç Dökülmesi, Kemoterapi gören hastaların en sık rastladığı yan etkilerden birisidir.

Saç Dökülmesi Nedir?

Saç Dökülmesi Nedir ve bu sorun nasıl ortaya çıkar derseniz çeşitli faktörlerden dolayı meydana gelebilir. Bir saç telinin insan vücudunda kalma süresi 4 ya da 6 yıldır.

Normal bir insanın günlük 100 ya da 150 adet saçının dökülmesi normal kabul edilmektedir. Ancak ciddi hastalık sebebiyle kemoterapi gören bir insanın saçları elbette çok fazla dökülecektir.

Bu zamanları daha iyi bir moralle geçirmek için hastaların çoğu Protez Saç Uygulaması düşüncesine yönelmektedir.

Saç Protezi Nedir?

%100 insan saçı dokusundan gelişmiş ve işinde profesyonel uzmanlar tarafından teknik yöntemlerle yapılan doğal saç yöntemidir.

Saç protez özel yapıştırıcılarla uygulanır ve tıbbi bir operasyon gerekmez. Protez saç özellikle Kemoterapi Saç Dökülmesi sorunuyla karşılaşan hastaların sıkça başvurduğu faydalı bir yöntemdir.

Kemoterapi Nedir?

Kemoterapi Nedir sorusuna cevap olarak kanser hastası bireylerin iyileştirilmesi için uygulanan tedavi yöntemidir diyebiliriz.

Kullanılan ilaçlar ise kanser hücrelerini yok etmek için uygulanmaktadır. Ancak bu tedavi kolay olmadığı için vücut fazlasıyla etkilenmektedir. Kemoterapi Saç Dökülmesi bu olumsuz etkilerinin başında gelmektedir.

Saç Protezi Hakkında Bilmeni Gerekenler

Kanser hastaları için moral veren saç protezleri New Hair olarak adlandırılmaktadır. Protez saç hakkında bilmeniz gerekenleri maddeler halinde sıraladık.

  • Bu yöntemi düşünen kişilerin En İyi Protez Saç yöntemi uygulayan ve güvenilir firmalar hakkında detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir.
  • Özel yapıştırıcılar kullanılarak yapılan Saç Yapıştırma yöntemi aynı zamanda şekillendirme için de uygun olmalıdır.
  • Bu yöntemi düşünen kişilerin en çok merak ettiği ise Protez Saç Ne Kadar sorusu olmaktadır. Bunun için uygun fiyatlı mekanlar bulabilirsiniz ancak genel olarak saç protezinin fiyatının az olmadığını söylemek mümkündür.
  • Yapay Saç çok uzun süreli değildir. Yani tamamen sizin kullanımınıza bağlı bir durumdur. Düzgün kullanıldığı taktirde 6 ile 9 ay kullanım sağlamanız mümkün olabilir.
  • Yapay Saç Ekimi sadece derisi ile ilgili hastalığı olan kişiler için önerilmemektedir.

Şeklinde sıralanabilir.

 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu