Güncel En İyi Hosting Firmaları Listesi

 Güncel En İyi Hosting Firmaları Listesi

Merhaba Arkadaşlar,

Bu yazımızda en iyi hosting firmaları sizler için bu yazımızda derlemeye çalışacağız. Konumuza başlamadan önce yeni başlayacak arkadaşlar veya konuya hâkim olmaya çalışan kullanıcılar için hosting nedir, domain nedir bunlar hakkında bilgi verdikten sonra size Türkiye en iyi hizmet veren hosting firmalarından kısaca bahsedeceğiz.

Günümüzde yaşanan Pandemi, bulaşıcı hastalık nedeniyle çoğumuz evimizde vakit geçirmekteydi, bu süreçte kitaplar okuduk, diziler, filmler izledik, müzik ile uğraşmaya başladık, videolar çektik. Bazı kullanıcılar hobi olarak başladı uğraşlardan para kazanmayı düşünebileceği için web site kurmak suretiyle içerik üretmeye başladı bile.

Yakın zamanda yeni yeni site kurmaya başlayan kullanıcılar işi ilerlettikçe hazır blog sayfalarını birer web siteye dönüştürmeye başladı. İnternet sitesi kurulumu yapmak için araştırma yaptığınızda karşınıza domain ve hosting kelimelerin çıktığını göreceklerdir.

Şimdi bizde web site kuracaklar için bu kelimelerin anlamlarından bahsederek sizler için en iyi hosting firmalarını listeleyerek bir rehber hazırlamış olacağız.

DOMAİN NEDİR?

Yeni başlayacak arkadaşlar için en indirgenmiş adıyla bir dükkan açacaksınız mesleğinize göre dükkanın adını vermeniz gerecektir. İşte açacağınız dükkanın adına domain adı verilmektedir. Yani ir web site kuracaksınız bu web sitesi adına domain adı verilmektedir.

İnternette ziyaret ettiğiniz her web sitesinin bir ip adresi ve birde domain adı vardır. Bu sitelerde ip adresini aklınızda tutamayacağınız için birde isim verilmiştir. Bu isim domain olarak bahsedilmektedir. Buna örnekleme verecek olursak, ademocut.com sitesini tarayıcınıza yazarak girebileceğiniz gibi 185.22.187.131 ip adresini de yazarak girebilirsiniz.

Fakat bu ip adresi akıllarda tutulamadığı için domain ismi ademocut.com belirtilmiştir. Bunu siz domain almak için vereceğimiz en iyi hosting rehberi üzerinden de alabilirsiniz.

İp adresi ile domain adını çözümleme işlemini DNS sunucuları yapmaktadır. Böylece isimden ip adresi ip adresinden ismi karşılaştırarak aynı site ulaşma işlemini gerçekleştirir.

Şimdi kısaca domaini en basit bir şekilde anlatmaya çalıştık. Domain açacağımız dükkanın adını temsil etmektedir. Birde hosting terimi üzerinde duralım ve açacağınız bir web sitesinde bunların ne anlama geldiğini daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

HOSTİNG NEDİR?

Hosting kelimesinin Türkçe anlamı “Barındırma” anlamına gelmektedir. Yukarıda açacağımız dükkan için bir isim vereceğimiz için ( domain ) kelimesini anlatmıştık. Şimdi ise bu dükkanın adresi neresi olacak bir dükkan kiralayacağız.

Yani bu dükkan da malzemelerimizi, satacağımız ürünleri teşhir edeceğiz depolayacağız. En basit şekliyle böyle diyebiliriz. Hosting ise bir web site açacağız bu web site içinde yayınlayacağımız yazılarımızı, görsellerimizi, videolarımızı ve web site dosyalarını barındıracak bir yerin olması gerekiyor. İşte bu barındırma yerine hosting adı verilmektedir.

Kullanıcılar satın aldığınız domain adıyla hosting üzerinde saklanan dosyalara ulaşarak sizin paylaşımlarınıza ulaşabilecektir. İşte kısaca anlaşılır bir şekilde hosting nedir bununla ilgili bilgi vermeye çalıştık.

Kullanıcılar domain ve hosting kiralamak gereceği için araştırma yapmaya başlayacaktır. En iyi hosting firmaları hangileridir, en iyi fiyat hangisinde diye sorular gelmekte bunun için bazı önemli kriterlerin olduğu da aşikardır.

EN İYİ HOSTİNG SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Yukarıda konularımızda yeni başlayan kullanıcılarımız için domain ve hosting kelimelerinden bahsettik peki en iyi hosting seçimi için aşağıda belirleyici kriterler vardır. Bunları mutlaka dikkate almak gerecektir.

Fiyat ve Performans

Kiralama yapacağınız hosting sizin ne kadar ihtiyacınızı karşılayacak günlük ziyaretçi sayınızı, sorgulamaları karşılayabilecek mi yeterli performans verecek mi?

Bu performansa karşılık ne kadar para ödeyeceksiniz bunlar hosting seçiminde önemli kriterleridir. Sizin belirlediğiniz sistem gereksinimleri varsa bunu en iyi fiyat tercihi yaparak kazancınız olabilir.

Güvenlik

En iyi hosting firmaları size güvenlik hizmeti olarak ne kadar güven sağlayabilir? Projeleriniz sizin için çok önemlidir. Bunun için size vereceği güvenlik hizmetini sorgulayın gerektiğinde müşteri hizmetleriyle irtibata geçerek sorunuz.

Destek

Sunucuda yaşanan problemler nedeniyle size ne kadar destek oluyorlar. Sadece içerik üretici olabilirsiniz kodlama veya herhangi bir yazılımsal bilginiz olmasa bile size hosting firmaları ne kadar destek verebilir?

7/24 destek yazıyorlar fakat size ne kadar kısa zamanda geri dönüyorlar bu çok önemlidir. Bunu en iyi araştırma yolu formlardan öğrenebilirsiniz.

Diğer Hizmetler

En iyi hosting firmaları size sunucu desteği dışında diğer hizmetlerde vermektedir. Bunların başında SSL Sertifikası, Mail Desteği, Yedekleme, Taşıma gibi hizmetlerde verdiğinden emin olunuz.

Donanım

Projelerinizi kullanabilmek için Fiyat ve Performans demiştik birde projeleriniz için donanım kullanımı CPU ( işlemci ) genelde %25 kullanımına kadar hizmet verirler ama siz yine de sorabilirsiniz.

Kiralayacağınız hosting sunucularında işlemci, ram, banwith ( trafik ), Disk alanı bunlar önemlidir. Size vereceğimiz tavsiye edeceğimiz en iyi hosting firmaları arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Yukarıda tavsiye en iyi hosting firmaları için seçim için dikkat edilmesi gereken noktaları kısa başlıklar halinde vermeye çalıştık. Şimdi bu listeye bir göz atalım.

EN İYİ HOSTİNG FİRMALARI HANGİLERİDİR

Kısaca özetlemek gerekirse internet sitesi kurulumunda nelerin ihtiyaç olduğundan bahsettik. Şimdi bu ihtiyaçları karşılayabileceğiniz en iyi hosting firmaları hangileridir.

VERİGOM;

HOSTİNG FİRMASI sizler için en iyi hosting firmalarından biri ve tavsiye ettiğim bir firmadır. Ekonomik fiyatlar, Performans, 7/24 destek hizmetleri olarak mükemmel diyebiliriz. Bunun yanında WordPress, Web Hosting, Linux Hosting, Kurumsal Hosting, Mail Hosting, Reseller Hosting, hizmetlerini bulabilirsiniz.

Bunun yanında Sunucu hizmetleri olarak VPS, VDS, Bulut Sunucu, Dedicated Server gibi sunucu hizmetleri olarak da göz doldurmaktadır.

VERDİYEN;

Diğer tavsiye hosting firması olarak Veridyen sizler için özel çözümler sunmaktadır. Bunun yanında SSL hizmetleri, Hosting, Sunucu hizmetleri sunmaktadır.

TURHOST;

Domain, Hosting, Sunucu, E-posta, SSL ve diğer hizmetleri sunmaktadır. Ekonomik çözümler, destek ile iddialı firmalardandır.

Yukarıda en iyi hosting firmaları olarak sizler için seçtiğimiz, tavsiye ettiğim sitelerdir. Bunların dışında diğer firmalar olarak listelemek gerekirse;

  • Güzel Hosting
  • Natro
  • Narin Hosting
  • GoDaddy
  • Türk Ticaret

Performans, Fiyat, Destek, Donanım ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek en iyi hosting firmalarını sizler için bu yazımızda derledik.  Bu siteler size hız performans olarak en iyi hizmeti sunan firmalardır. Bu firmalarda herhangi bir problem yaşamayacaksınız.

Bu konumuzda sizlere En iyi hosting firmaları listesini sunmaya çalıştık. 2020 yılını bitirip 2021 yılına geçeceğimiz son aylarda yeni güncellemeler oldukça listemize ekleyeceğiz. Hepinize bol kazançlı günler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu