Maltese Terrier 0 Numara Özellikler

 Maltese Terrier 0 Numara Özellikler

Maltese terrier, beyaz ipeksi tüyleri ile dikkat çekerek akıllı ve nazik yapılarıyla sevilirler. Son derece zeki olan Malta köpekleri aldıkları eğitimlerle de çeviklik kazanırlar. İnatçı olsalar da ödüle dayalı eğitimde bu durumu düzeltmeniz mümkün.

Yavru maltese terrier tam bir oyuncak köpektir. Hipoalerjenik köpek olan Maltese’ın çeşitli boyutları vardır. Adını aldıkları bölge olan Malta, Akdenizin ortasındaki Sicilya’nın güneyinde yer almaktadır. Soyluluğun simgesi olarak tanınmış antik dönemde oldukça popüler bir köpekti.

Küçük olmaları sayesinde ideal ev köpeğidir. Dezavantaj olarak fazla gürültü yapmalarından dolayı apartman hayatını olumsuz etkiler.

Sadık bir kucak köpeği arıyorsanız güvenilir platformlardan satılık maltese terrier ilanlarına bakarak sizde bu sevimli arkadaşa sahip olabilirsiniz. Boyutuna, safkan olmasına bağlı olarak şecere belgesine göre maltese terrier fiyat durumu da değişiklik gösterir. Özellikle melez, kırma olmadığına dikkat etmelisiniz. Sahipleneceğiniz zaman anne-baba fotoğraflarını da istemeyi unutmayın.

Maltese Terrier 0 Numara Özellikler

Normal ırk standardının dışında kilo ve uzunluğa sahip oldukları için 0 numara olarak isimlendirilir.
0 numara Maltese Terrier bir el boyutundadır. Oldukça küçük olmasına karşın oyuncak köpek sanılması çok doğal. Küçük olduklarından dolayı kırılgan ve hassastırlar.

Küçük bir köpek için merdivenler büyük bir meydan okuma ve gerçekleşmeyi bekleyen daha da büyük bir kaza olabilir. Özellikle evde o numara maltese terrier köpek bakarsanız güvenli alanlar yaratmalısınız. Bu köpekler ne kadar oyuncu ve sevecen olursa olsun, küçük çocukların istemeden de olsa sert davranmaları ihtimali üzerine dikkatli olmalısınız.

0 numara Maltese Terrier, sağlık sorunu geliştirme eğilimindedir. Bu köpek ırkında en yaygın olanı hipoglisemi. Düşük kan şekeri sorununa sahip olmalarından dolayı dikkatle izlenmezse nöbetlere ve hatta ölüme neden olabilir.

0 numara Malta köpeği, kan şekeri seviyelerini korumaya yardımcı olmak için günde üç veya dört kez yemek yemelidir. Bir diğer sağlık sorunu da diş problemleridir. Sahipleri olarak dişlerini düzenli olarak fırçalamaya, çiğneme köpek oyuncaklarından edinmeye ve veteriner hekimlerine düzenli ziyaretler yapmaya hazır olmalıdır. Küçük olmalarından kaynaklı karaciğer, kalp ve solunum sorunlarına yatkındır.

0 Numara Maltese Terrier Ne Kadar Büyür?

Maltese Terrier’in minyatür bir cinsidir. Maksimum 2-2,5 kg’a kadar ulaşır. Standart bir uzunlukları yoktur. Erkeklerin kemikleri daha iri ve kaslı olduğu için 21-15 cm’e kadar uzar. Dişilerd durum tam tersidir. İnce ve kırılgan bir yapıları olduğu için maksimum 20 cm’dir.

0 Numara Maltese Terrier İçin İdeal Ortam

Küçük oldukların için ideal yaşam alanları evlerdir. Enerjik olsalar da küçük bir alan onların yorulması için yeterli olur. Terrier sınıfına mensup oldukları için her türlü sese ve eyleme karşı tetiktedirler. Örneğin apartman dairesinde yaşıyorsanız gelen seslere karşılık vereceklerdir.

Evini koruma içgüdüsü olacağı için havlamaları giderek artar. Bu yüzden yavruyken eğitim vermeniz sizin için iyi olacaktır. Maltayı bu kadar sevimli yapan şeylerden biri de sahibine karşı sadakati ve bağlılığıdır. Aşırı soğuklara dayanamazlar. Kış aylarında dışarı çıkmanız durumunda kıyafet giydirerek üşümelerini önlemiş olursunuz.

Maltese Terrier Eğitim İpuçları

Dışa dönük bir karaktere sahip oldukları için her ortamda kendini göstermeye bayılırlar.  Erken sosyalleşme köpeklerin yetişkinlik dönemlerinde yabancılara karşı saldırgan olmasının önüne geçer.

Son derece zeki olmaları eğitimlerde ipuçları, püf noktalarını da çabucak anlamalarını sağlar. Eğitim sırasında komuta cevap vermeleri için ödül şart. Köpek ikramları ile açık pozitif bir eğitimle pekiştirme sağlanır.

Ayrılık kaygısı konusunda oldukça muzdarip olan maltese terrier köpek sahiplerinin bu konuda da eğitim vermeleri ya da bir uzmandan yardım istemeleri son derece önemli. Ayrılık kaygısını köpekte hafifletmek için öncelikle yavruyu yalnız bırakmadan beraber vakit geçirmektir.

Evden çıkmadan önce onunla oyunlar oynayıp enerjisini atmasını sağlarsanız kısa süre tek kalmasında sorun olmayacaktır. Ancak uzun süreli yalnızlıklarda köpek oteli bulmanız daha sağlıklı olacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu