Facebook Başvuru Kanalları

 Facebook Başvuru Kanalları

Bilindiği üzere Facebook 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından ilk etapta sadece Harvard Üniversitesi gençleri arasındaki iletişimi sağlama için kurulmuştur.

Facebook iletişim sağlayadursun çok kısa sürede ünü üniversite sınırlarını aşmıştır. Zamanla diğer üniversiteler tarafından keşfedilince okullar arasında sosyal bir ağ kurulmasına yardımcı olmuş ve kuruluşundan sadece 3 yıl sonra yani 2007 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen 7. Sitesi olmayı başarmıştır.

Günümüzde ise en çok kullanılan sosyal medya mecrası olmayı başaran Facebook, 2007 yılındaki sıralamasını yükselterek 3. sıraya yerleşmiştir. Facebook’un oldukça fazla kullanılması kullanıcı memnuniyeti açısından doğabilecek bazı problemleri de haliyle beraberinde getiriyor.

Facebook şikayet nedenlerini yazımızın ilerleyen bölümlerinde ele alacağız ama, öncelikle en basitinden Facebook hesabıma giremiyorum diyorsanız; Facebook iletişim formu ile bu probleminizin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Hesabınıza giriş yapamadığınızın çeşitli sebepleri olabiliyor. Hesap şifrenizi yanlış hatırlıyor olmanız güçlü bir ihtimal olsa da zaman zaman hesapların çalınması durumu da söz konusu olabiliyor.

Ne Yapacaksınız?

Eğer giriş aşamasında ilgili yere yazdığınız şifrenin doğru olduğundan eminseniz, hesabınızın başkalarının eline geçtiği ihtimali güçlenecektir. Böyle bir durumda yardım merkezinden önce hesap çalındı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Sonrasında ise Facebook giriş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Facebook’a giriş sorunu ile ilgili karşınıza çıkabilecek diğer problemler;

  • Facebook şifresi sıfırlama sorunu
  • Hesap çalındı başvurusundan sonra yapılacak başvuru
  • Facebook hesabıma giriş sırasında hata ile karşılaşıyorum
  • Facebook girişi sırasında karşınıza çıkan daha sonra tekrar dene hatası
  • Kullanıcı bilgilerini girdikten sonra sayfanın başa dönmesi sorunu
  • Kodmatik ve diğer doğrulama sorunu
  • Sisteme kayıtlı cep telefonu ve e-mailinize ulaşamama nedeniyle yaşayabileceğiniz problemler olarak maddelendirilebilir.

Öte yandan Facebook’ta şikayet etmeniz ve sizi buna mecbur eden bazı problemlerle karşılaşabileceksiniz. Sahte hesapları, sizi rahatsız eden hesapları, sizi taklit eden hesapları, sizin ve yakınlarınızın fotoğraflarını kullanan hesapları, tehdit ve taciz/şantaj söz konusu olduğunda, birileri sizin e-postanızı kullandığında, Facebook’ta olmaması gereken grupları ve sayfalar şikayet edebilirsiniz.  Kısacası şikayet etmek istediğiniz konu her ne olursa olsun, yardım merkezinden ilgili sekmelerin takip ederek karşınıza çıkan bilgilendirme makalelerini okuyarak neyi, nasıl, nereye şikayet edebileceğiniz konusunda yardım alabilirsiniz. Gerekli yönlendirmeler açık bir şekilde yardım merkezi tarafından gayet açıklayıcı bir şekilde yapılmakta.

Facebook şikayet ve talepleriniz ile ilgili Türkiye’de direkt olarak başvuracağınız resmi bir merci yok. Yani ülkemizde Facebook’un temsilcisi niteliğinde bir büro veya kuruluş bulunmuyor. Facebook kullanımı ile ilgili karşınıza çıkabilecek sorunlarda eğer tek başınıza bu problemlerin üstesinden gelecek bilgi birikiminiz ve tecrübeniz yoksa “andronova” adresimize gelerek uzman ekibimizden yardım isteyebilirsiniz. Bize iletişim yollarımız aracılığı ile ulaştığınız taktirde en kısa sürede size dönüş sağlayarak problemi ortadan kaldırıyoruz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu