Çatlak Tedavisi Nedir?

 Çatlak Tedavisi Nedir?

Çatlak tedavisi, kişilerin farklı sebeplerden dolayı derilerinin sürekli genleşip daralması sonucu ortaya çıkan deformasyonlara uygulanan bir yöntemdir. Sürekli gelişme gösteren sağlık ve güzellik teknolojisi ile birlikte çatlak ya da selülit gibi bazı deri yüzeyiyle ilgili durumlara farklı cihazlar aracılığı ile müdahale edilebilmektedir.

Çatlak tedavisi Ankara gibi büyük şehirlerde hem daha fazla uygulanan hem de daha fazla müşteri bulan bir güzellik yöntemidir. Elbette, klinikten kliniğe ya da uzmandan farklı bir uzmana göre yöntemler bazen değişebilmektedir. Fakat genel olarak çatlak tedavisi Ankara ilinde klinik açısından en fazla uzmana sahip olan illerin başında gelmektedir.

Çatlak tedavisi Ankara ilinde Icon Lazer adında teknolojik bir cihaz yardımıyla yapılabilmektedir. Bu uygulama deride meydana gelen çatlaklara müdahale ederken, deri deformasyonlarını da yok edebilmektedir. Fakat genel olarak çatlak tedavisi Ankara ya da diğer illerde kesin şekilde bir çözüme ulaşamamıştır.

Icon Lazer ile Çatlak Tedavisi

Icon lazer uygulaması sayesinde cilt yüzeyinde eksik olan kolajen maddesi artırılarak, cildin kendisini yenilemesi ve daha sağlıklı bir yapıya bürünmesi hedeflenir. Çatlak tedavisinde oldukça iyi bir uygulama olan Icon Lazer uygulaması, lazer ışınları sayesinde ciltte bulunan deformasyonu ve çatlaklığı kısa sürede azaltabilmektedir.

Kişide bulunan çatlak derinliğine göre 3 ya da 6 seans arasında bir uygulama yapılabilir. İlk uygulamadan sonra hafif olarak çatlak derinlikleri azalmaya başlar, seanstan 1 ay sonra ise derinlikler gözle görülür şekilde azalma gösterir. Uygulanacak seans ve süre kişinin cilt yapısına uygun olarak değişme göstermektedir.

Çatlaklara Neden Olan Durumlar

Çatlaklara neden olan başlıca unsur hamilelik ya da kilo alıp verme durumlarıdır. Bu süreçlerde kişinin derisi sürekli olarak genleşip daralmaya başladığı için deri yüzeyi açılarak, çatlağa neden olur.

Ayrıca, vücudun ürettiği kolajen miktarı azaldıkça cilt kendisini yenilemez ve bu eksiklikten dolayı çatlak oluşumu meydana gelir. Bazı hormon bozuklukları da çatlak oluşumuna zemin hazırlamaktadır.

Özellikle, glukokortikoid hormonundaki değişimler sonucunda vücut sürekli olarak hormon sirkülasyonu yaşadığı için yine çatlak oluşumu baş gösterir. Genel olarak bu nedenlerden kaynaklanan çatlaklar vücutta su eksikliğinin var olması ile de meydana gelebilir.
Kaynak : 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu