BRİTİSH SHORTHAİR YAVRU SAHİPLENME-BAKIMI NASIL OLMALI?

 BRİTİSH SHORTHAİR YAVRU SAHİPLENME-BAKIMI NASIL OLMALI?

British Shorthair kediler, İngiltere’ye özgü ve safkan özelliklere sahip kedilerdir. Uzun zamandır dünyanın en popüler kedi ırkı olma unvanını taşımaktadırlar.

British Shorthair kedilerin iyi huylu, nazik ve sevimli kişilikleri onları muhteşem birer ev kedisi yapmaktadır.

Satılık British Shorthair kedilerin özellikle yavruyken alınması size daha kısa sürede alışmalarını sağlamaktadır. Kedinizi sahiplenirken bakım aşamalarını da bilmek daha kolay bir süreç yaşamanıza neden olacaktır.

British Shorthair fiyat seçeneklerini yavru ya da yetişkin sahipleneceğiniz kedinize göre belirleyebilirsiniz.

 

Yavru British Shorthair Özellikleri

  • Her doğumda ortalama 4-5 British Shorthair yavru dünyaya gelmektedir.
  • British Shorthair anne kediler yavrularına karşı oldukça sevecen ve ilgilidir.
  • Anne kediler yavruları ile vakit geçirmekten ve oynamaktan zevk almaktadır.
  • Yavru kediler etrafında ki insanlarla iletişim halinde olmaktan çok hoşlanırlar.
  • British Shorthair kedilerin gözleri genellikle bir hafta ya da daha kısa sürede açılabilir.
  • Yavru kediler genellikle hareketli, enerjik ve cana yakın olurlar.
  • Kediler 3 hafta gibi bir sürede kedi maması yiyebilecek duruma gelirler.
  • Yavru kediler annelerine düşkündür. Kimse ayırmadığı sürece annelerinin yanından ayrılmak istemezler.
  • British Shorthair yavru kediler eğitilmeye açıktır.
  • Yavru kediler sahiplerine oldukça bağlanırlar ve derin bağlar kurabilirler.
  • British Shorthair yavru kediler geç olgunlaşırlar. Olgunlaşma dönemi uzun sürdüğü için vücut yapılarının tam olarak oturmaları 5 yaşını bulabilmektedir. Ömürleri de bu anlamda daha uzundur. Sağlık sorunları yaşamadığı durumlarda 20 senelik bir ömürleri bulunur.
  • Yavruyken sahiplenen British Shorthair kedileri, sahipleri ile daha mutlu ve uzun bir ömür geçirmektedir.

Yavru British Shorthair Beslenme

British Shorthair kedinizin günde en az iki kez, et miktarı yoğun olan mamalar ile beslemeniz doğru olacaktır. Özellikle yavru kedilerin yaşına uygun sıklığın ne olduğunu iyi bilmelisiniz.

8-12 haftalık yavruların günde 4 defa ve 5-7 gram,

3-6 aylık yavruların günde 3 defa ve 6-7 gram,

6-12 aylık yavruların ise günde 2 defa ve 12-17 gram beslenmesi uygundur.

Beslenme saatlerini dikkatli seçmeniz ve mama kabına çok fazla mama koymamanız önemlidir. Çünkü British Shorthair kediler canı sıkıldıkça mama yeme alışkalığı kazanabilmektedir.

Yavru British Shorthair Yıkama

British Shorthair kedileri yıkamak için özel üretilen kedi şampuanları bulunmaktadır. Fakat kedinizi 8 haftadan önce kesinlikle yıkamamalısınız. Yavru British Shorthair kedi sahiplenme kedileri vücut ısılarını korumak konusunda iyi değillerdir. Eğer yavru kedinizi yıkayıp düzgün kurulayamazsanız çok kolay bir şekilde hastalanabilirler. Bu hastalık sonucu hızlı bir şekilde hayatlarını kaybetme ihtimalleri bulunmaktadır. Kediniz yetişkin dahi olsa yıkandıktan sonra iyi kurulandığından emin olmalısınız.

 Yavru British Shorthair Tüy Bakımı

Kediler kendilerini temizlerken dökülmek üzere olan tüylerini yutarlar. Bu tüyler bağırsaklar yoluyla dışarı atılmaktadır. Bazen de kediniz bu tüyleri kusarak vücudundan atabilir. Kedinizin mide rahatsızlıkları yaşamaması için kedinizin düzenli olarak taranması önemlidir. Kedinizi yavruluğundan itibaren düzenli taramanız kürkünün içinde kalan dökülmüş tüyleri ve keçelenme ihtimalini azaltacaktır. Kedinize günde en az 5-10 dakika ayırarak taramayı ihmal etmemelisiniz.

Yavru British Shorthair Tırnak Bakımı

British Shorthair kedinizin tırnaklarını kesmeyi veteriner hekiminizden öğrenebilirsiniz. Ardından iki haftada bir ya da kedinizin ihtiyacı olduğunu hissettiğinizde tırnaklarını kendiniz kesebilirsiniz. Bazı kediler tırnaklarının kesilmesinden hoşlanmadıkları için aşırı tepki gösterebilirler. Bu nedenle kedinizin tırnaklarını yavruluktan itibaren kesmeye alıştırmalısınız. Zaten British Shorthair kediler sakin karakter yapıları sayesinde kolayca tırnaklarının kesilmesine izin verecektir.

Yavru British Shorthair Diş Bakımı

Kedilere her gün diş temizliği uygulamak birçok uzman tarafından önerilmektedir. Fakat diş temizliği genellikle kedileri rahatsız eder bir uygulamadır. Bu nedenle ağız temizliğini sağlamak için tabletler kullanabilirsiniz. Özellikle yavru kedinize erken başladığınız diş temizliği uygulamaları yetişkin bir kedi olduğunda işinizi kolaylaştıracaktır.

Yavru British Shorthair Göz Bakımı

Kedilerin gözleri narin ve bakıma ihtiyaç duyan bölgelerinden biridir. Göz kenarlarının rutin olarak nemli ve temiz bir bezle nazikçe silinmesi fayda sağlayacaktır. Her göz için farklı bir bez kullanarak enfeksiyon riskini düşürebilirsiniz.

Yavru British Shorthair Kulak Bakımı

British Shorthair kedinizin kulak içlerini her hafta kontrol edebilirsiniz. Kir gördüğünüzde sirke ve ılık su karışımı ile nemlendirdiğiniz bir pamuğu kulak temizliği için kullanabilirsiniz. Kulağa zarar vermemesi için kulak çubukları kullanılması önerilmemektedir. Yavru kedilerin kulaklarında kırmızılık ya da enfeksiyon belirtisi olup olmadığını belli aralıklarla kontrol etmelisiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu