SCOTTİSH FOLD YAVRU SAHİPLENME- BAKIMI NASIL OLMALI?

 SCOTTİSH FOLD YAVRU SAHİPLENME- BAKIMI NASIL OLMALI?

Yavru Scottihs Fold sevimli görünüşleri sebebiyle birçok kedi severin sahiplenmek istediği kedilerdir. Eğer kedinize uygun bir yuva sağlayabileceğinizden eminseniz satılık Scottish Fold ilanlarına bakmaya başlayabilirsiniz.

Fakat özellikle Scottish Fold yavru kediler, eve ilk geldiklerinde ilgiye ve bakıma ihtiyaç duyarlar. Size ve evinize uyum sağlamalarının yanında düzenli bakımlarının da sağlanması oldukça önemlidir. Yapacağınız düzenli bakımlar kedinizin gelişim dönemine olumlu katkı sağlayacaktır.

Her kedinin gelişim dönemlerinde eklem yerleri yumuşak olur. Scottish Fold kedileri de bu dönemde yüksek bir yerden atladığında ya da fazla hareketli olduğunda önlemlerinizi almış olmanız gerekir. Anne ve babasının kim olduğu belli olmayan Scottish Fold fiyat bakımından size daha uygun gelebilir. Fakat ebeveynlerinin kim olduğu bilmek herhangi bir sağlık sorunu yaşayıp yaşamayacağı hakkında size bilgi verebilmektedir.

Yavru Scottish Fold ile Bağ Kurmak

Scottish Fold ırkı kediniz evinize ilk geldiğinde yabancı bir alana geldiğini anlayarak ürkek davranabilir. Acele etmemeli ve kendi sınırlarını belirlemesine izin vermelisiniz. Kedinize mama, su ve kum kabının yerini göstermeniz başlangıçta yeterli olacaktır. Evin içerisinde kediniz için tehlikeli olabilecek alanlarda kontrol sahibi olmalısınız. Kediniz evinize alışkın olmadığı ve henüz yavru olduğu için bu tehlikeleri anlayamayacaktır.

Scottish Fold kedinizle yavruluktan itibaren bağ kurmanız önemlidir. Bu sayede hem sizinle oyun oynamaktan keyif alacak hem de kolayca eğitilecektir. Kediniz taranırken size zorluk çıkarmayacaktır. Tuvalet eğitimini daha kısa sürede öğrenecektir. Bu nedenle kedinize yeterince ilgi gösterdiğinizden ve nazik olduğunuzdan emin olmalısınız.

Yavru Scottish Fold Takviye İhtiyacı

Yavru Scottish Fold kedi sahiplenme yapacakların bilmesi gereken; bu kediler eklem ve kemik gelişimleri için çeşitli vitaminlere ihtiyaç duyarlar. Bunlar; glikozamin, hyaluronik asit ve kondrotin sulfat gibi vitaminlerdir. Bu vitaminleri hekiminize danışarak kullanmanız iyi olacaktır. Bu gibi vitaminlerin kullanımı için kedinizin 1-1.5 yaşına gelmesini bekleyebilirsiniz. Fakat kedinizin yavruyken dahi eklem problemleri çektiğini düşünüyorsanız, veteriner kontrolünün ardından vitamin açısından zengin mamaları kullanmayı tercih etmelisiniz.

 

Yavru Scottish Fold Göz Temizliği

Özellikle annesinden daha erken ayrılan Scottish Fold kedileri göz çapaklanması ve kapanması gibi problemler yaşayabilirler. Çünkü normalde anneleri yavrularının gözlerini yalayarak temizlerler. Bu aşamada kedinizin gözlerinde oluşan enfeksiyonu sizin tedavi etmeniz gerekir. Serum fizyolojik solüsyonu kullanarak bir pamuk yardımıyla kedinizin gözlerini günde bir iki defa temizlemeniz uygundur. Fakat sonuç alamıyorsanız, veteriner hekimden yardım almanız daha faydalı olacaktır. Aksi halde kedinizin gözleri uzun süre kapalı kaldığı için körlük gibi sonuçlar doğurabilmektedir.

 

Yavru Scottish Fold Kulak Temizliği

Scottish Fold kedilerinin kulakları kıvrık olduğu için ayrıca bir kulak temizliğine ihtiyaç duyarlar. Ayda 2-3 defa kedinizin kulaklarını temizleyebilirsiniz. Böylece enfeksiyon oluşma riski azalacaktır. Hafif nemlendirilmiş bir pamuk yardımıyla kedinizin kulağını temizleyebilirsiniz. Kediler için özel üretilen kulak temizleme solüsyonlarını da kullanabilirsiniz. Kedinizin hassas kulaklarına zarar vermemek için dikkatli ve nazik olmalısınız. Kulaklarını temizlerken her kulak için farklı bir pamuk kullanmalısınız. Aksi halde enfeksiyon bir kulağından diğer kulağına geçebilir.

Yavru Scottish Fold Diş Bakımı

Özellikle yeni sahiplendiğiniz Scottish Fold kedinizin dişlerinin muayene edilmesi önemlidir. Aksi halde var olan herhangi bir sorununu teşhis etmekte gecikebilir ve ilerlemesine neden olabilirsiniz. Kedinizin dişlerini periyodik olarak muayene ettirmeniz birçok hastalığın ortaya çıkmasını engelleyebilir. Yavru kedinizi diş fırçalama alıştırmanız faydalı olacaktır. Böylece kedinizden sert tepkiler almadan belirli aralıklarla diş temizliğini sağlayabilirsiniz.

Yavru Scottish Fold Aşılanması

Yeni sahiplendiğiniz kedinizin aşılarını tamamlamayı unutmamalısınız. Bu sayede yaşayabileceği çoğu ciddi hastalığı önlemiş olursunuz. Yavru kediler 3 aylıkken aşı programları başlamaktadır. İlk aşıdan 21 gün sonra diğer aşılarına devam edilebilir. Ardından 6 ayda bir aşıları uygulanmaya devam etmektedir. Yetişkin kediler yılda bir defa aşılarını olmaya devam etmelidir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu