SCOTTİSH FOLD RENKLERİ NELERDİR?

 SCOTTİSH FOLD RENKLERİ NELERDİR?

Scottish Fold ırkı kediler çoğunlukla gri renkte olarak bilinmektedir. Oysaki bu özel ırk aynı zamanda birden fazla rengi de barındırmaktadır. Türkiye’de en çok bulunan ve daha çok tercih edilen rengi gridir. Fakat diğer eşsiz renkleri de oldukça ilgi görmekte ve sevilmektedir. Scottish Fold ırkı kediler görünüşleri, tüy renk ve desenleri sayesinde en sevilen cinsler arasında ilk sıralarda yerini almaktadır.

  

 

 Gri Scottish Fold

Türkiye’de en çok sahiplenilen Scottish Fold kedi sahiplenme en çok gri renktedir. Bu nedenle birçok kişi Scottish Fold ırkının gri renkten oluştuğunu sanmaktadır. Scottish Fold ırkında gri ve tonlarının sık sık görülmesi doğaldır. En güzel gri tonu ise lilac rengidir. Türkiye’de gri ve lilac rengi Scottish Fold kedilere ulaşmak gayet kolaydır. Safkan ve gri renkli bir Scottish Fold sahiplenmek istiyorsanız şecereli bir belgesi olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Silver Scottish Fold

Çok nadir görülen silver rengi Scottish Fold ırkı kedilere güzellik yarışmalarında rastlamanız mümkündür. Özellikle Rusya silver Scottish Fold kedilerin üretimleri bakımından oldukça fazla çaba göstermektedir. Silver ve golden rengi Scottish Fold çiftleştirilerek yavrularının sadece bu iki renkli doğmasını sağlayabilirsiniz. Bu durum gen yapıları ile ilgilidir. Silver bir Scottish Fold gri renkle çiftleşitse yavruları silver tabby olarak doğmaktadır. Gözleri genellikle sürmeli ve yeşil renkte olmaktadır. Yurtdışından satılık Scottish Fold sahiplenmek istediğinizde belgelerinin eksik olmadığından emin olmalısınız.

 

 Golden Scottish Fold

Genellikle anne ve baba kedilerin yavruları olan ve secere belgeli, altın renkli Scottish Fold kedilerdir. Çok özel ve güzel bir renk olarak kabul görmektedir. Golden-golden ya da golden-silver eşleşmesi ile ortaya çıkabilmektedir. Tüy renklerinin kodları bulunmaktadır. Golden Scottish Fold ırkı kedilerin gözleri sürmeli yeşil renktedir. En çok Rusya’da beslenilen bir kedidir. Golden Scottish Fold fiyat bakımından secereli olduğunda değer kazanmaktadır. Öyle ki Golden Scottish Fold kedilerin 20 bin TL’ye kadar satışları yapılabilmektedir.

 

 Beyaz Scottish Fold

Tüm bedeni beyaz olan kedilerin %90’ı sağır olmaktadır. Bu nedenle beyaz bir Scottish Fold kedi sahiplenmek istiyorsanız ense bölümünde herhangi bir renk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Küçük bir bölgesinde dahi olsa bir renk farklılığı varsa kediniz sağır değildir. Tm vücudu beyaz olan kedileri sahiplenmekten kaçınmalısınız. Aynı şekilde tamamen beyaz bir kedi ile eşleştirmeyi de reddetmelisiniz. Aksi halde ileride birçok sağlık sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

 Scottish Fold Tabby Renkleri

Çapraz eşleşme ile meydana gelen renklerdir. Farklı renklerin eşleşmesi sonucu melez bir rengin doğmasına esasına dayanmaktadır. Saf silver ve golden renkleri karıtırılarak tabby renk elde edilmektedir. Artık tabby renkli olan kediler kesinlikle saf golden ya da saf silver olmamaktadır. Tabby renk Shottish Fold kedileri anlamak için gözlerine dikkat edebilirsiniz. Tabby renkli kedilerin sürmeli yeşil gözleri bulunmaktadır. Tüylerinde desen ve belirgin çizgi bulunmaması da önemlidir. Ara renklerin birçoğu tabby olarak kabul edilmektedir.

 

Scottish Fold Blue Point

Blue Point Scottish Fold ırkı kediler beyaz ve gri renk tonlarından oluşmaktadır. Nadir renklerden biri olarak sık rastlanmaz. Yavruyken beyaz olan Scottish Fold yavru kedi, zaman içerisinde biraz daha gri renk alacaktır. Beyaz olup ayrıca az miktarda gri renkler bulunan yavruların blue point olduğunu düşünebilirsiniz. Blue point ters eşleşmesi ile oluşan renklerden biridir.

Scottish Fold Bicolor Rengi

Bicolor Shottish Fold, tüy yapısında birden fazla renge sahip olan kediler için kullanılmaktadır. Bu rengin üretimi sağlayan kedi üreticileri adeta sanatsal desenleri ortaya çıkarmaktadır. Özellikle Rusya bu konuda oldukça özenlidir. Türkiye’de ise gri tonlarında bicolor Shottish Fold kedilere rastlamanız mümkündür.

 

 

 Scottish Fold Cinnamon

Çok ender bulunan tarçın renginde ki Scottish Fold ırkı kedilerdir. Genellikle şereceli olmaktadırlar. Özellikle Rusya ve Ukrayna’da daha sık beslenilmektedir. Ülkemizde nadir bulunan renklerden biridir. Cinnamon Scottish Fold kedilerin dış görünüşü çikolata benzer ve oldukça eşsizdir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu