Kedi Bakım İpuçları

 Kedi Bakım İpuçları

Temiz bir kedi mutlu kedidir. Bu yüzden kedilerin bakımını ihmal etmemek siz evcil hayvan ebeveynleri olarak görevinizdir. Özellikle cins kedilerin kürkünü daha parlak ve temiz tutmak için düzenli taramak önemlidir.

Yavru scottish fold vücudunun her yerine yetişemeyeceği için tımar edemeyecektir. Yavru kedinin tuvaletini yaptıktan sonra arkasından nemli bir bez yardımıyla temizlemelisiniz.

Gri scottish fold sahibi olmak sadece bununla kalmaz. Aynı zamanda bakımını, beslenmesini de eksiksiz tamamlamalısınız. Scottish fold fiyat oranları kedinin rengine, boyutuna, yaşına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Kedi bakım ipuçlarını öğrendikten sonra sizde bir scottish fold sahibi olabilirsiniz.

Kedilerin Cilt ve Kürk Bakımı

Titiz kediniz kendi tüy bakımının ihtiyaçlarını karşılamak için iyi bir deneyime sahiptir. Fakat çok kirliyse,  yapışkan veya kokulu bir şeye bulaşırsa onu yıkamanız gerekir. Aksi takdirde strese girmelerine neden olabilirsiniz. Kediler temiz canlılardır. Bu nedenle de temiz kalmaları için onlara yardımcı olmalısınız.

Kedilerin Düzenli Tımar Edilmesi

Kedinizin tüylerindeki kir, parazitler, bit, kene gibi şeylerinde oluşmasını engeller. Bunun yanında derinin pullanmasını da engellemiş olursunuz.

Kan dolaşımını hızlandırarak cildinin genel durumunu iyileştirir. Haftada bir veya iki kez fırçalama, kedinin sağlıklı ışıltısını korumasına yardımcı olacaktır. Düzenli tarama ile özellikle kediniz yaşlandığında ve artık kendi başına tüylerini tımar edemediğinde faydalı olduğunu göreceksiniz.

Kedilerde Cilt Problemleri

Kedinizin cildinin durumu, genel sağlığının bir göstergesidir. Bir cilt problemi oluştuğunda, kediniz aşırı kaşınma, çiğneme ve yalama ile tepki verir.

Dış parazitler ve alerjilerden mevsimsel değişikliklere strese kadar çok çeşitli nedenler kedinizin cildini etkiliyor olabilir. Cilt sorunları, evcil hayvan ebeveynlerinin veteriner bakımı aramasının en yaygın nedenlerinden biridir.

Kedilerde Tüy Dökülmesi

Bir kedinin ölü tüylerini kaybetmesinin doğal sürecidir. Ev kedileri tüm yıl boyunca tüy döker. Kedinizi düzenli olarak tımar etmek ve evinizdeki tüyleri süpürmek, dökülme sorununu en aza indirecektir.

Bununla beraber kedinizin tüylerinde saçkırana benzer küçük daire şeklinde kelleşme görürseniz bunun altında yatan neden sağlıkla ilgili bir sorun olabilir. Veteriner hekiminize durumu vakit kaybetmeden bildirmeniz iyi olacaktır.

Kedilerde Kulak Bakımı

Kedinizin kulaklarını haftada bir kez kulak kiri, kalıntı ve enfeksiyon açısından oldukça önemlidir. Nemli biz yardımı ile kedinizin kulaklarını silebilirsiniz. Temiz bir pamuğa veya beze biraz sıvı kulak temizleyici koyun. Kedinizin kulağını acıtmadan geriye doğru kıvırın.

Kulak içinde görebileceğiniz tüm kirini silin. Herhangi bir akıntı, kızarıklık, cilt üzerinde şişlik fark etmeniz durumunda veteriner hekiminizle iletişime geçmelisiniz.

Kedilerde Diş Bakımı

Kedilerin temiz, tartar birikmeyen dişlere ihtiyacı vardır. Diş etlerinin zarar görmesi her kedi için birçok sağlık riskine yol açabilir, ancak bunlar düzenli ev kontrolleri ve eski moda fırçalamalarla önlenir.

Kedilerde Göz Bakımı

Bakımdan hemen önce evde yapılan iyi bir göz muayenesi yapılması üzerine herhangi bir sağlık sorununa işaret edebilecek hastalığın erken teşhisi demektedir. Herhangi bir yırtılma, kabuklanma, bulanıklık veya iltihaplanma konusunda size ipucu verebilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu