British Shorthair Kedilerin Kilo Çizelgesi: Kaç Kilo Olmalı?

 British Shorthair Kedilerin Kilo Çizelgesi: Kaç Kilo Olmalı?

Kediler bakımı en kolay canlılardan olsa da beslenmeleri konusunda yeterli özenin gösterilmesi çok önemlidir. Özellikle beslenmeye dikkat edilmediğinde en sık karşılaşılan durumlardan biri obezitedir. British Shorthair fiyat aralığında, birçok kedinin obezite olduğunu görebilirsiniz. British Shorthair diğer ırk kediler gibi obeziteye yatkınlık gösterir.

 British Shorthair fiyat düşünüldüğü zaman her 5 kediden birinin obezite ile savaşması ilginç gelebilir. Fakat birçok insana göre kedilerin kilolu olması sempatik gelmektedir. Aynı durumun kediler için söylenmesi mümkün değildir.

Obez olan kediler, hareket ederken zorlanır ve genel anlamda mutsuz olurlar. Aynı zamanda aşırı kilo sebebiyle ortaya çıkan pek çok hastalık bulunmaktadır. Eklem ağrısı, diyabet, dermatolojik sorunlar, kalp ve damar hastalıkları bunlardan sadece bazılarıdır.

 

Zayıf British Shorthair Kediler İçin Ne Yapabilirsiniz?

Kedilerde obezitenin bir sorun olduğu gibi aşırı zayıflıkta çeşitli hastalıklara yol açabilir.
British Shorthair fiyat bakımından araştırmalar yaparken, aşırı kilolu ya da aşırı zayıf kedilere rastlayabilirsiniz. Kedinizin ne kilolu ne de zayıf olması gerekir. Aksi halde yaşam kalitesinin normal bir şekilde devam etmesi beklenemez.

Kedinizin kısa süre içerisinde kilo alması gerekir. Kullandığınız mamalar besin değeri düşük ve kalitesiz olabilir. Çok daha kaliteli bir mamaya geçiş yapmanız önemlidir. Ayrıca kedinize vitaminler ve ödül mamaları vererek beslenme tarzını çeşitlendirebilirsiniz.

Kedinizin yaş mama tüketmesi ek besin yerine geçer ve kedinizin daha fazla beslenmesine olanak sağlar. Eğer kedinizin beslenmesinde herhangi bir sorun olmadığı halde kilo almıyorsa, öncelikle bir veteriner hekime gitmelisiniz.

 

Şişman British Shorthair Kediler İçin Ne Yapabilirsiniz?

Birçok kedi obezite ile savaşırken yaşam kalitelerinin de artırılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Kedinizin kaburga üzerinde bir yağ tabakası varsa ve karın bölgesi dizlerinden aşağı doğru sarkmışsa muhtemelen kediniz obezitedir.

Aynı şekilde kedinize yukarıdan baktığınızda da vücudunun orta kısmında şişkinlik ve kalınlaşma görebilirsiniz. Vakit kaybetmeden kedinizin zayıflaması için yardımcı olmalısınız. Mama miktarının kontrol altına alınması önemlidir. Mamanın besin değerini araştırmalı ve içeriğine dikkat etmelisiniz. Kediniz sadece mama saati geldiğinde yemek yemelidir.

Kedinin her istediğinde mama kabının dolu olması kilo almasına neden olan durumlardan biridir. Bu şekilde mama miktarının kontrolünü sağlamak mümkün değildir. Kedinizin bol bol su içmesini sağlamayı unutmamalısınız. Kedinizin günde en az 20 dakika egzersiz yapması önerilir.

 

British Shorthair Kedilerin Kilo Çizelgesi

Zayıf Kedi;

  1. Grup: Kısa tüylü kedilerde kaburgalar görülür, karın kısımları içeri çöküktür ve elle tutulması mümkündür. Kalçaları ve bel omurları net şekilde görülmektedir.
  2. Grup: Bel omurları belirgin şekilde görülür. Karnı içine doğru yapışıktır. Yağ tabakası yoktur.
  3. Grup: Kaburgaları gözle görülmez. Fakat kolaylıkla hissetmek mümkündür. Karın kısmında hafif yağ tabakası olabilir.

İdeal Kedi Kilosu;

  1. Grup: Kaburga üzerinde ince bir yağ tabakası bulunur. Dokunduğunuz zaman kaburgalarını hissedebilirsiniz. Yağ yastığı yoktur ve bel oyuntusu gözle görülebilir.
  2. Grup: Kaburgalarının arkasında oluşan bel oyuntusu kolay fark edilir. Yağ tabakası elle tutulabilir durumdadır. Kedinin minimal düzeyde karın yastığı bulunabilir.

Şişman Kedi;

  1. Grup: Kaburgaların üstünde normalden daha fazla yağ tabakası olur. Elle rahat şekilde tutabilirsiniz. Karın kıvrımı olmaz.
  2. Grup: Kaburga üzerinde orta seviyede yağ kaplaması vardır. Bel bölgesi şişkin ve karın yuvarlak şekildedir.
  3. Grup: Kaburga üzerinde yoğun bir yağ birikintisi olur. Karınların üstündeki yağ yastığı belirgin gözlenir. Bel kısmı şişkin durur..
  4. Grup: Vücudun farklı alanlarda belirgin yağ tabakaları görülebilir. Yağ tabakası nedeniyle kaburgalar elle hissedilmez.

 

British Shorthair Kedilerde İdeal Kilo Tespiti

  • Kedinizin dört ayağının üzerinde durmasını sağlayarak, kedinizi sağ ve soldan kavrayın. Boynundan karnına ilerleyerek fazla bastırmamak kaydıyla kedinizin kaburgalarını hissetmeye çalışmalısınız. Bu kısımda tüm kaburgaların hissedilmiş olması gerekir. Kaburgaları hissetmek amacıyla daha fazla bastırmanız gerekiyorsa, kediniz normal kilonun üzerinde olabilir.
  • Kedinizin bel oyuntusunu hissederek ideal kiloda olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kediler kum saati şeklinde olmalıdır. Kaburgası ile kalça arasında geçiş alanı olmalıdır.
  • Kedinizin karnının şişkin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Karın yastığının az miktarda şiş olması normaldir. Fakat kedinizin yürürken karnının sağa ve sola sallanması, aşırı kilo aldığını gösterir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu