Scottish Fold Kediler İçin Besin Takviyeleri

 Scottish Fold Kediler İçin Besin Takviyeleri

İnsanlar arasında besin takviyelerinin tüketilmesi oldukça yaygındır. Tıpkı insanlar gibi evcil kedilerde besin takviyeleri tüketebilir. Fakat bu takviyenin her zaman gerekli olup olmadığını anlamak için veteriner hekiminize danışmalısınız. Satılık Scottish Fold ve diğer ırk kediler

için üretilen takviyeler doğal bileşenler içermektedir. Satılık Scottish Fold kedilerin günlük diyetini desteklemek için takviye kullanımının önemi büyüktür. Markalara bağlı olarak takviyelerin şurup, kapsül ya da tablet formlarını bulabilir.

Kedinizin besin takviyesine ihtiyaç duyduğunu düşündüğünüzde, dozu hakkında profesyonel yardım almayı ihmal etmemelisiniz.

Kedinizin iştahının kaybetmesi, zayıflaması, tüylerinin daha fazla dökülmesi ya da hastalanması besin takviyelerine ihtiyaç duyduğunu gösterebilir. Bu durumda öncelikle kedinizi mutlaka bir veteriner hekime götürmelisiniz.

Scottish Fold Kedinize Takviye Verebilir Misiniz?

Satılık Scottish Fold kedilerin beslenmesinde eksiklik olduğunu düşünüyorsanız takviye kullanmayı tercih edebilirsiniz. Fakat bu takviyelerin profesyonel tavsiye ve denetim olmadan verilmesi doğru değildir. Her kedi birbirinden farklı özelliklere sahiptir ve yediklerini özümseme şekilleri değişiklik gösterebilir.

Profesyonel yardım alarak kedinizin beslenme yetersizliğini tespit edebilirsiniz. Kedinize ihtiyaç duymadığı takviyeleri vermek faydadan çok zarar verebilir.

Takviyelerin bilinçsiz kullanımı kedinizde hipervitaminoz gelişmesine neden olabilir. Kedinizin hayatındaki beslenme değişikliğinin profesyonel olarak onaylanması ve desteklenmesi, sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmanız için önemlidir.

Kediniz için herhangi bir besin takviyesi reçete edilmeden önce, bazı kan tahlilleri yapılmaktadır. Sonuçlar ile birlikte fiziksel aktivite, yaş ve yiyecek miktarı göz önünde bulundurularak beslenme planı oluşturulur.

Scottish Fold Kediler İçin Taurin Takviyesi

Yapılan araştırmalara göre, taurin kediler için oldukça önemli bir amino asittir. Evcil kedilerde genellikle taurin eksikliği görülmez. Fakat ortaya çıkması durumunda görme kayıpları, kalp hastalıkları, nörolojik bozukları, işitme kaybı ve merkezi retina dejenerasyonu gibi komplikasyonlara neden olabilir. Taurin eksikliğini anlayabilmek için protein düzeyini ölçen kan testleri uygulanabilir.

Bu testler plazma amino asit testi olarak da bilinir. Fakat kediniz kaliteli hayvansal proteinler tüketmezse de bu eksiklik düşünülebilir.

Bu, yetersiz beslenme, vejetaryen beslenme ya da kalitesiz mama kullanımında ortaya çıkabilir. Kedinizin sağlıklı beslenmesi için dana kalbi, yumurta ve tavuk gibi taurin açısından zengin besinler tüketmesi gerekir. Kedilerin etçil olduğunu ve enerjilerinin %50’sini bu besinlerden aldığını unutmamalısınız.

Scottish Fold Kediler İçin Probiyotikler

Probiyotik, doğru dozda alındığı zaman vücuda fayda sağlayan canlı mikroorganizmalardır. Yapılan araştırmalara göre, probiyotikler kediler için de son derece sağlıklı ve tedavi edicidir. Kedilerin probiyotik tüketmesi, bağırsak hastalıklarını, böbrek hastalıklarını, pankreatiti ve gastrointestinal enfeksiyonları iyileştirebilir. Kedilere verilen tüm besinler bu özelliğe sahip olmaz.

Bu nedenle probiyotik içeren besin takviyeleri almayı düşünebilirsiniz. Kedinizin fiziksel iyileşme sürecini hızlandırmak ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için maya kullanabilirsiniz. Bira mayası kediniz için birçok faydası olan bir multivitamindir.

Araştırmalara göre bira mayası, kedilerin B vitamini eksikliğinde kullanılabilir. Fakat probiyotik ve bira mayası tüketiminin kediniz üzerinde gastrointestinal farklılıklar olabileceğini bilmelisiniz. Bu nedenle kullanmadan önce veteriner hekiminize danışmanız önemlidir.

Scottish Fold Kediler İçin Antioksidan Besin Takviyeleri

Antioksidanlar, yetişkin kedileri etkileyen serbest radikaller ile savaşır. Meyve ve sebzelerde antioksidan miktarı oldukça fazladır. Fakat kedilerin meyve ve sebze tüketmeyi sevmediği düşünülürse takviye olarak kullanımı faydalı olabilir.

Antioksidanlar kedinizin bağışıklık sistemini, kalbi ve eklemleri güçlendirir. Aynı şekilde beta ve karoten gibi bazı aksidonlar, kanser riskini azaltmaktadır. Hücre hasarı ile ilgili hastalıklarda da antioksidan kullanımı sayesinde iyileşme görülebilir.

Kedinizin günlük beslenme diyetini tamamlaması için lif tüketimi önemlidir. Düşük lif kullanımı, sert dışkı ya da kabızlık gibi sindirim problemlerine neden olur. Bu durumda fiziksel aktiviteye ve iyi hidrasyona ek olarak, veteriner hekiminizin önerdiği lif takviyelerini kullanabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu