Web Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

 Web Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

Web hosting, bir web sitesini barındırmak için World Wide Web üzerinde alan kiralamayı veya satın almayı içeren bir süreçtir. Görüntüler ve HTML gibi, içeriği bir sunucuda saklanır.

Web barındırma hizmeti, diğer insanları sitenize bağlayan bir bilgisayar türüdür. Bağlantı ve sunucular gibi web sitelerini barındırmak için gerekli hizmetlere sahiptir. Bu sağlayıcılar ayrıca farklı ihtiyaçları karşılamak için çeşitli planlar sunar.

Web Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

Web hosting, bir web sitesini barındırmak için World Wide Web üzerinde alan kiralamayı veya satın almayı içeren bir süreçtir. Görüntüler ve HTML gibi, içeriği bir sunucuda saklanır. Web barındırma hizmeti, diğer insanları sitenize bağlayan bir bilgisayar türüdür.

Bağlantı ve sunucular gibi web sitelerini barındırmak için gerekli hizmetlere sahiptir. Bu sağlayıcılar ayrıca farklı ihtiyaçları karşılamak için çeşitli planlar sunar.

Çeşitli türlerde web barındırma planları sağlayan binlerce sağlayıcı vardır. Planlar, kullanmayı planladığınız web sitesi türüne bağlı olarak değişir.

Web sitenizin düzgün çalışmasını sağlamak için gereken kaynakların erişilebilirliği, bir web hosting planı seçerken dikkate alınması gereken en önemli unsurlardan biridir.

Birçok şirket müşterilerini çekmek ve tutmak için web sitelerine güvenir. Yüklenmesi çok uzun sürerse bir ziyaretçi web sitenizde kalmayacaktır.

Potansiyel bir müşteri sitenize girdiğinde, yüklenmesi çok uzun sürüyorsa büyük olasılıkla sitenizden çıkacaktır. Ayrıca sorunsuz çalışmıyorsa daha iyi bir çözüm arayacaklardır. Peki web hosting nasıl çalışır, en iyi hosting nasıl seçilir?

Web Hosting Nasıl Çalışır?

Web hosting, dosyaların yerel bir bilgisayardan bir sunucuya aktarılması işlemini ifade eder. Sunucuyu kullanan web sitelerine tahsis edilen kaynaklar sabit disk alanı, bant genişliği ve RAM’i içerir. Bir web sitesine tahsis edilen kaynaklar, seçtiğiniz hosting planının türüne bağlıdır.

Bir web sitesi üzerinde çalışmaya başlamadan önce, kullanmayı planladığınız planın çeşitli özelliklerini iyice anlamanız önemlidir.

Paylaşımlı hosting planı modern bir çalışma ortamı sağlaması açısından bir ofise benzer. Ancak, yeni mobilyalar almak veya beyaz tahtalar kurmak gibi, alanda herhangi bir değişiklik yapmanıza izin vermez. Bu tür bir seçenek büyük ölçekli ticari projeler için ideal değildir ve genellikle küçük web siteleri için kullanılır.

Sanal özel sunucu, orta ölçekli işletmeler için paylaşımlı hosting’e harika bir alternatiftir. Deyim yerindeyse kullanıcıların komşularından izole olmalarını sağlar ve diğer insanlarla sürekli iletişim halinde olma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Buna ek olarak alanda istediğiniz gibi değişiklik yapmanıza olanak tanır. Yüksek performans ve güvenilirliğe odaklanan bir web sitesi barındırmak istiyorsanız özel sunucu daha pahalı bir seçenektir.

En İyi Hosting Nasıl Seçilir?

Bir web hostingini değerlendirmeye başlamadan önce, ne sağladığını iyi anlamanız önemlidir. Sundukları özelliklere ek olarak, sitenizin başarılı olacağından emin olmak için onları aşağıdaki kriterlere göre de ölçmeniz gerekir.

1. Web Sitenizin İhtiyaçlarının Ne Olduğunu Bilin

Bir web hostingini değerlendirmeye başlamadan önce, ne sağladığını iyi anlamanız önemlidir. İhtiyaçlarınızın bir listesine sahip olmak, farklı sağlayıcılar tarafından sunulan çeşitli özellikleri kolayca karşılaştırmanıza olanak tanır.

Örneğin, web siteniz için belirli bir işiniz varsa, bunun için gereken özellikleri göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Veya, bir fotoğrafçılık sitesi kuruyorsanız, web hostinginizin depolama alanına ve hızına öncelik vermeniz gerekecektir.

Öte yandan, bir e-ticaret sitesi kurmayı planlıyorsanız, hostingin güvenlik ve bant genişliği gereksinimlerini göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, bu tür işletmelere hitap eden farklı planlar olduğunu unutmayın.

2. Barındırma Sözleşmeleri için Abonelik Süresini Onaylayın

Web hosting genellikle esnek sözleşme koşulları sunar. Çok yıllık planlar ve aylık ya da yıllık planlar sunabilirler. Bir web hosting almadan önce, hizmete ne kadar süre bağlı kalmak istediğinizi iyi planlamanız önemlidir. Genellikle, yeni bir hostu birkaç aylığına deneyerek fikir edinilir.

3. Sunucu Güvenilirliği ve Çalışma Süresi Garantilerini Kontrol Edin

Hosting seçiminde çalışma süresi garantileri de çok önemlidir. Web sitenizin sık sık kullanılamaması, çevrim içi bir takipçi kitlesi oluşturma çabalarınız için çok zararlı olabilir. Hizmet hakkında şirketin ne kadar güvenilir olduğunu gösteren yorumlar bulmak önemlidir.

4. Mevcut Eklenti Ürün ve Hizmetleri Değerlendirin

Web sitenizi kurup çalıştırdıktan sonra, daha fazla özellik eklemeniz gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu, sağlayıcının ekstralar açısından sunduğu teklifleri kontrol etmek için iyi bir fikirdir.

İşletmeniz büyüdükçe daha büyük bir site kurmayı planlıyorsanız, her şeyi farklı bir plana taşımak gibi zahmetli bir süreçten geçmek zorunda kalmadan kolayca yeni özellikler ekleyebileceğinizden emin olmalısınız. Plan bazında çeşitli özellikleri seçebilme olanağına sahip olmak süreci kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

5. Barındırıcının E-Ticareti Destekleyip Desteklemediğini Belirleyin

Bir e-ticaret web sitesi oluşturmak söz konusu olduğunda, seçtiğiniz web hostingin başarılı bir çevrim içi mağaza işletmenize olanak tanıyacak gerekli araçlara ve kaynaklara sahip olması önemlidir.

Bunlardan bazıları yerleşik uygulamaları ve güvenlik önlemlerini içerebilir. Web hostinginiz SSL sertifikalarını desteklemiyorsa, kullanacağınız ödeme ağ geçitleriyle uyumlu bir sertifika satın almanız gerekecektir.

6. Barındırıcının Sunucu Duyarlılığını Test Edin

Bir web hosting firmasında aradığınız çeşitli faktörleri iyice kontrol ettikten sonra, şirketin yanıt verebilirliğini de test etmeniz önemlidir. Bunu yapmak, ortaya çıkabilecek sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Performansı test etmenin en kolay yollarından biri, halihazırda çalışan bir siteyi ziyaret etmektir. Bu, Pingdom gibi bir araç aracılığıyla yapılabilir. Ayrıca, bekleyebileceğiniz performans hakkında bir tahmin elde etmenizi sağlayacaktır.

En Uygun Hosting Fiyatları Hangi Firmada Sunulur?

Birçok hosting sağlayıcısı birçok paket ile kullanıcılara hizmet vermektedir. Natro ise kullanıma özel esnek paketler ile öne çıkmaktadır. Hosting paketleri dahilinde birçok promosyon da sunan Natro’dan hosting fiyatlarını inceleyebilir ve hızlı bir şekilde hosting sahibi olabilirsiniz.

Natro’da tüm web sayfalarınızı tek bir hosting altında yönetebilirsiniz. Alan adınız, istediğiniz herhangi bir Natro kullanıcı hesabına aktarılabilir.

Üstelik bunu herhangi bir sınırlama veya ek ücret olmadan yapabilirsiniz. Hosting tercih sihirbazı yardımı ile hosting veya sanal sunucu gibi hosting ihtiyaçlarınızı seçebilirsiniz. Uygun ürünü seçmeniz, yüksek maliyetlerden kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu