British Shorthair Kedileri Nasıl Sevgi Gösterir?

 British Shorthair Kedileri Nasıl Sevgi Gösterir?

British Shorthair kedileri başlangıçta size mesafeli davranabilir. British kedileri sarılmaktan ve aşırı temastan hoşlanmazlar. Fakat siz fark etmeseniz de sizinle birlikte oturmaktan oldukça keyif alırlar.

Satılık British Shorthair kedileri sahiplerine karşı sıcakkanlı ve sevgi doludur. Sadece yanınızda oturmak ve siz televizyona bakarken uyuyakalmak onlar için sevgilerini gösterme biçimidir. Bu şekilde aslında sizin yanınızda ne kadar rahat ve güvende hissettiklerini gösterirler.

Satılık British Shorthair kedileri genellikle pek fazla ses çıkarmaz. Yine de bazen mırıldandıklarına şahitlik edebilirsiniz. Özellikle memnun olduklarında ve güvende hissettikleri zamanlarda başka farklı sesler çıkardığını da görebilirsiniz.

Satılık British Shorthair kedinizin sizinle vakit geçirmesi sevgilerini göstermenin bir diğer yoludur. Birçok British kedisi sahibi, kedisinin onu miyavlayarak selamladığını söyler.

Kedinizin Sizden Hoşlandığını Gösteren Davranışlar

  • Kediniz kuyruğunu havaya kaldırır ve bacaklarınızın etrafında sürtünür. Bu hareket kedinizin sizi ne kadar sevdiğini göstermektedir.

  • Kediniz size kafasını sürtüyorsa sizi sevdiğini anlayabilirsiniz. Kediler bölgelerini işaretlemek için kafasını kullanabilir. Kedilerin çenelerinde, alınlarında, yanaklarında ve dudaklarında koku bezleri bulunur. Sürtündükleri alana koku yayar ve bölgesini işaretlemiş olur.
  • Kedilerin en hassas bölgesi karnıdır. Kediniz size karnını gösteriyor ve hatta sevmenize izin veriyorsa size çok güveniyor demektir.
  • Kediniz yumuşak bir sesle mırıldanıyorsa, yanınızda mutlu olduğunu düşünebilirsiniz.
  • Kediniz sevdiği oyuncakları size getirip önünüze bırakıyorsa aslında onu size hediye eder. Kedilerin ölü fare ve böcek getirmesi de aynı şekilde bir sevgi gösterisidir.
  • Kedinizin sürekli sizi evde takip etmesi aslında sizi özlemesi ile ilgilidir. Bu demek oluyor ki kedinizin oldukça dikkatini çekiyorsunuz.

 

Kediler ve Sahipleri Arasındaki İlişki Türleri

Kediler insanlar ile derin duygusal ilişkiler kurar. Sizin kedinize duygusal yatırım düzeyiniz ve kedinin sosyalliği ilişkini türünüz bakımından ayırt edicidir.

  • Eş Bağımlı İlişki

Kediler kendilerine duygusal yatırım yapan kişiye bağımlı olur. Sahibi kedisine önem verir ve onu ailenin bir üyesi olarak kabul eder. Sahibi kedisi ile düzenli olarak oyunlar oynar. Kedi bu ilişki türünde sahibi haricinde kimseyle ilişki kurmaz. Eve başkası geldiğinde saklanır.

  • Gündelik İlişki

Kedi genelde açık havada vakit geçirmeyi tercih eder. Mahallesindeki birkaç evi birden ziyaret edebilir. Günlerce ortada görünmediği zamanlar olur.

  • Arkadaşlık

Eş bağımlı ilişkiden farkı, kedi sahibi ile arkadaş olsa da farklı insanlarla da ilişki kurabilir. Eve gelen misafirleri karşılar ve sıcak ilişkiler kurabilir. Hem kedi hem de sahibi bağımsız olarak mutlu olabilir. Fiziksel yakınlığına pek fazla ihtiyaç duymazlar. Ayrı kalmaları soruna neden olmaz.

  • Açık İlişki

Kedi yalnız ve bağımsız bir hayat sürer. Diğer insanlar ile ilişkiler kurar, ziyaretçilere selam verir ve komşuları ziyaret eder. Sahiplerinin yakınlığına ihtiyaç duymaz. Sahibinin kucağında oturmaz ya da yüzünü yalamaz.

  • Uzaktan İlişki

Kedi önemsense de aslında bir arkadaş ya da ailenin bir parçası gibi görülmez. Kedi sahibine karşı arkadaşça davransa da aslında duygusal olarak yakın değildir.

British Shorthair Kediler Sahiplerine Küser mi?

British Shorthair kediniz artık bacaklarınıza dolanmıyor, sizinle oyun oynamıyor, mama yemek istemiyor ya da iştahlı şekilde yemiyor ise öncelikle bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kedinizin sağlığında herhangi bir sorun yoksa, size küstüğünü anlayabilirsiniz.

Her kedinin karakteri farklıdır ve size küsmesinin nedenleri de farklılık gösterebilir. Kedilerin size olası küsme nedenleri arasında, evde uzun süre yalnız kalmaları, ona kızmanız veya sert tepkiler göstermeniz, yabancı bir eve götürülmesi, eve misafirler gelmesi, lezzetsiz mamalar almanız ya da eve yabancı bir kedi gelmesi olabilir.

Kedinizin size küstüğünü düşünüyorsanız barışmak için ona bir oyun teklifinde bulunabilirsiniz. Ayrıca ona en sevdiği yaş mamayı almak da barışmanızı sağlayabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu