British Shorthair Kedi İsim Önerileri

 British Shorthair Kedi İsim Önerileri

Bir kedi sahiplendiğinizde ilk işiniz ona yakışan bir isim bulmaktır. Kedi sahiplerinin en zor görevlerinden biri kedisine isim bulmaktadır. Kedinize isim seçerken anlık karar verilmemelidir. Kedinizin dış görünüşüne göre isim seçmeyi tercih edebilirsiniz.
Gri British Shorthair kedinize Duman ya da Bulut ismini verebilirsiniz. Beyaz tüylere sahip kedinize ise Pamuk ya da Kaymak ismini verebilirsiniz. Tercihen kedinizin kişiliğine uyumlu bir isim de seçebilirsiniz.

Gri British Shorthair tembellik yapmayı seviyorsa ona Miskin ismini koyabilirsiniz. Kedinize isim seçerken kesinlikle uymanız gereken bir kural ya da dikkat etmeniz gereken herhangi bir durum yoktur. İsim seçerken önemli olan sizin ve kedinizin ismini sevmesidir. Telaffuzu kolay isimler seçmeniz ise kedinizin ismini kolay öğrenmesini sağlar.

Kedilere İsim Nasıl Öğretilir?

Kediniz ismini öğrendiği zaman aranızdaki bağ kuvvetlenir. Çoğu kedi sahibi isim eğitimine önem vermez. Oysa kedinize ismini öğretmek diğer eğitimlere de yardımcı olur.

Beyaz, kahverengi ya da Gri British Shorthair kedinize seçtiğiniz ismi ona öğreterek zihinsel gelişimlerine de katkı sağlayabilirsiniz. Kedilere isimlerini öğretmek oldukça kolaydır. Sabırlı olmanız ve kedinize sevginizi hissettirmeniz süreci kısaltır. Yavru kediniz için bu eğitim daha kolaydır.

Kedinizle oyun oynarken ve onu severken mutlaka ismini kullanmalısınız. Ayrıca mama ve su verirken ismini söylemeyi unutmamalısınız.

Olumlu davranışlarda sıklıkla ismini duyan kediniz kısa süre içerisinde ismiyle bağ kurar ve ismini duyduktan sonra iyi bir şey olacağını düşünür. Böylece ismini her duyduğunda dikkat kesilir.

 British Shorthair Dişi Kedi İsimleri

Hera, Pamuk, Yumoş, Athena, Eylül, Şirin, Miya, Lila, Miskin, Eftalya, Heidi, Milo, Layla, Molly, Leo, Zülfü, Gofret, Cindy, Mavi, Hayatım, Jane, Cano, Cece, Poppy, Mızmız, Merry, Beril, Roman, Patik, Neon, Bal, Puf, Matiz, Minyatür, Pizza, Eva, Pakize, Leyla, Sinda, Sevimli, Yastık, Köpük, Bihter, Bombom, Karaca, Aşkım, Kaymak, Şukufe, Roma, Bella, Çirkin, Tatlım, Pandora, Betüş, Peluş, Yumak, Yağmur, Şerbet, Nisan, Leydi, Sürmeli, Rose, Miskin, Sophie, Pera, Nazlı, Şeker, Dora, Asil, Kiraz, Güzel, Ayışığı, Tekila, Zilli, Cadı, Sonsuz, Süslü, Selena, Vegas, Kedoş, Marget, Dudu, Topak, Çömen, Bahar, Rüya, Derin, Salem, Pinti, Sultan, Müzo, Lucy, Bebek, Dantel, Layka, Medusa, Mayoz, Tatlı, Pastel, Reçel, Peri, Afrodit, Aşk.

 British Shorthair Erkek Kedi İsimleri

Karamel, Kıvılcım, Nala, Balamir, Susam, Gazoz, Vegan, Hikmet, Helyum, Pekmez, Kraker, Zeytin, Sfenk, Gosso, Felina, Pipa, Pipet, Pisicik, Bıcır, Kafein, Mabel, Ramsey, Çomar, Zorro, Leon, Doe, Diesel, Çapkın, Jhin, Fox, Tom, Tesla, Alex, Bob, Nemo, Max, Jerry, Oliver, Kral, Kara, Baba, Bulut, Oreo, Morris, Riera, Lenin, Nuh, Putin, Da Vinci, Efes, Sütlaç, Obama, Tekir, Minnak, Silvestır, Eros, Tarkan, Jack, Napolyon, Chucky, Pasha, Pati, Harman, Keke, Partic, Ronaldo, Bafe, Azman, Ateş, Oğlum, Gümüş, Bebe, Romeo, Edison, Pars, Şaşkın, Camel, Florya, Salep, Kaju, Ares, Zen, Misket, Lama, Moe, Tarzan, Dolunay, Çikolata, Kirli, Nefes, Ayran, Ülkücü, Cüce, Gargamel, Sessiz, Unicorn, Polat, Çiko, Lord, Meze, Derman.

Kediler İsimlerini Anlar mı?

Kediler insanlara karşı umursamaz davranışları ile bilinmektedir. Birçok kedi sahibi, kedilerine isimlerini söylediğinde kedisinin umursamadığını söyleyebilir. Fakat yapılan araştırmalar kedilerin isimlerini anladığını göstermektedir. Japonya’da yapılan deneyde, 78 kedi kullanılmıştır. Bir kedi kafesine konulan 78 kedi üzerinde alışma ve alışmama adı verilen metodlar kullanılmıştır.

Bu metodda kediler tepki vermeyi bırakana kadar bir uyarana maruz kalmıştır. Ardından kedilere bir test uyaranı gönderilmiş ve tepkisi izlenmiştir. Bu deneyde kedilerin isimlerine benzeyen 4 kelime, tepki vermeyi bırakana kadar söylenmiştir.

Daha sonra kedilere isimleri söylenir ve ayırt edip edemediklerine bakılmıştır. Kedilerin isimlerini duyduğu zaman kuyruklarını, kulaklarını ve kafalarını hareket ettirdikleri ya da miyavladıkları gözlenmiştir.

 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu