Maltese Terrier Irk Özellikleri ve Bakımı

 Maltese Terrier Irk Özellikleri ve Bakımı

Maltese Terrier köpekleri ipeksi, uzun, düz ve beyaz tüylere sahiptir. Oyuncu ve sevecen Maltese Terrier köpekleri Malta köpeği olarak da bilinir.

Tüyleri yere kadar uzanır ve kusursuz bir vücudu vardır. Koşmayı ve oyun oynamayı çok seven neşeli bir köpektir. Su köpeği olarak da tanınan Maltese Terrier köpekleri, koşarken yerde yüzüyor gibi görünmektedir. Küçük bedeni ve hassas olması nedeniyle çocuklu aileler için önerilmez.

Küçük çocuklara orta düzeyde tolerans gösterdiği söylenir. Genel anlamda arkadaş canlısıdır ve sahibine oldukça bağlıdır. Satılık Maltese Terrier köpekleri, güzellikleri ile sahiplenmek isteyenleri kolayca ikna etmektedir. Satılık Maltese Terrier köpekleri çabuk öğrenen zeki köpeklerdir. Bu özellikleri sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Maltese Terrier Fiziksel Özellikleri

 

Satılık Maltese Terrier köpeklerinin fiziksel özellikleri evde bakılmaya uygundur.

  • Vücut: Düz ve sağlam bir boynu vardır. Baş yapısı, vücutları ile orantılıdır. Maltese Terrier köpeklerinin kafası hafif yuvarlaktır. Kürkleri kusursuz şekilde beyazdır. Boyu 23 ila 27 cm, ağırlıkları ise 1,5-3 kg arasındadır.
  • Kafa: Düz boynunun üzerinde yuvarlak bir kafa yapısı bulunur. Siyah gözleri, düşük kulakları, siyah burnu ve baş kısmında ipek gibi saçları vardır.
  • Gözler: Yuvarlak, iri ve simsiyah gözleri vardır. Göz kenarlarında koyu renkli geçişler bulunur.
  • Kulaklar: Kulakları damla şeklinde, yoğun tüylü ve baş kısmına yakın durmaktadır.
  • Bacaklar: Alçak bir bacak boyu vardır. Yürüyüşünde farklı bir ahenk vardır ve sanki yüzer şekilde hareket etmektedir. Bacakları da vücudu gibi tüylüdür. Bakımları aksatılmadan yapılırsa tüylerinin bacaklarını kapladığını görebilirsiniz.
  • Tüy: İpeksi, düz ve saf beyaz bir kürke sahiptir. Tüyleri tek katmanlıdır. Bu nedenle fazla dökülmez. Fakat rengi beyaz olduğu için kolayca kirlenebilir. Az tüy döktüğü için hassasiyeti olan kişiler tarafından sahiplenilebilir
  • Kuyruk: Püsküllü bir kuyruğu vardır. Kuyruğunu arka tarafında dik tutar ve bu hareketi ile oldukça zarif görünür. Vücudundaki uzun ve yoğun tüyleri, kuyruğunun tüyleri ile uyumlu bir güzelliktedir.
  • Renk: Beyaz renk tüylere sahiptir. Göz kenarları, burnu, pati içleri ve dudakları siyah renktedir. Zarif, güzel ve beyaz tüylerinin siyahla uyum sağladığı ilgi çekici güzelliği vardır.

 Maltese Terrier Karakter Özellikleri

Maltese Terrier köpekleri oyuncu, enerji dolu ve neşeli köpekledir. Diğer köpeklere ve evcil hayvanlar ile iyi anlaşabilir. Akıllı, güvenilir, sevgi dolu ve insanlara son derece bağlı köpeklerdir. Zekası sayesinde aldığı eğitimleri kısa süre içerisinde uygulamaya geçer.

İyi davranışlar haricinde hoş olmayan davranışları da kısa sürede öğrenirler. Bu nedenle eğitim boyunca devamlılık ve disiplin önemlidir. Genel anlamda uyumlu bir ırk olsa da vahşi bir yanı da bilinmektedir. Küçük bedenlerine bakmadan karşısına çıkan büyük köpeklere meydan okur.

Korkusuz ve cesurluğu sayesinde sevdiklerini korumak için kendini seferber eder. Apartman hayatına uyum sağlayabildiği gibi çok sık havlamaz. Yine de her köpekte görülen havlama atakları Maltese Terrier köpeklerinde de görülebilir.

 Maltese Terrier Genel Sağlık Durumu

Maltese Terrier diğer köpek ırklarına kıyasla daha az sağlık sorunu ile karşılaşmaktadır. Bazı genetik rahatsızlıklara yatkınlığı vardır. Ortalama 12 yıl sağlıklı bir yaşam sürebilirler. Maltese Terrier köpeklerinin en sık karşılaştığı problem karaciğer, diz kapakları, böbrek rahatsızlıkları ve hipoglisemidir.

Aynı zamanda solunum, ciltte güneş yanıkları ve boğaz ağrısı gibi durumlarda sıklıkla görülmektedir. Hassas bir sindirim sistemleri bulunmaktadır. Köpeğinizin düzenli olarak veteriner kontrollerine gitmesi önemlidir.

Tüy, diş, göz, kulak, burun, tırnak ve pati bakımları sağlıkları için büyük önem taşır. Köpeğinizin sağlık taramaları aksatıldığı takdirde ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Maltese Terrier köpekleri için önerilen bazı sağlık testleri ise,

  • Kalp muayenesi,
  • Göz doktoru değerlendirmesi
  • Patella değerlendirmesi olarak sıralanabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu