British Shorthair Beslenmesi ve Mama Tavsiyesi

 British Shorthair Beslenmesi ve Mama Tavsiyesi

Kediler için beslenme yöntemleri ırklar arasında farklılık göstermektedir. Her kedi ırkının beslenmesi ve bakımı için özel programlar oluşturmak gerekir.

Yavru British Shorthair kedilerinin gereksinimleri diğer kedilerden farklı olabilir. İhtiyaç duyduğu besinleri almasını sağladığınızda kediniz sağlıklı bir yaşam sürebilir. British Shorthair kedilerin kaliteli mamalar ile beslenmesi gerekir. Kedinize ev yemekleri vermek oldukça sakıncalıdır.

Kediniz ev yemekleri ile beslendiğinde ihtiyaç duyduğu vitamin, protein ve mineralleri alamaz. Kedinizin ihtiyaçlarını karşılayacak mama tercihlerinde bulunmalısınız. Kediniz için yüksek proteinli, yağ asitleri açısından zengin, ideal vitamin dengesine sahip mamalar tercih edilebilir.

British Shorthair kedilerinin et ve et ürünleri içeren mamalar ile beslenmesi önemlidir. Mama içerisinde en az %70 oranında et olması gerekir. Böylece dengeli ve sağlıklı şekilde beslenebilirler.

British Shorthair Dönemlere Göre Mama Seçimi

 Yeni sahiplendiğiniz yavru British Shorthair kediniz için uygun bir mama arayışında

olabilirsiniz. Doğru mamayı bulduğunuzu düşünseniz de bu mamayı kedinize ömür boyu veremezsiniz. Kediniz dönemlerine ve yaşlarına göre ihtiyaç duydukları besinler de değişir. Mama tercihlerinizi bu doğrultuda yapmanız gerekir.

Yavru British Shorthair kediler ile yaşlı British Shorthair kedilerinin ihtiyaçları farklılık gösterir. Küçük bir kedi sahiplendi iseniz onun için yavru kedi mamaları kullanmalısınız. Yavru kedi mamaları daha besleyici ve protein bakımından daha zengindir.

Yaşlı kediler için üretilen mamalar ise eklem ağrıları gibi sorunlar için özel şekilde formüle edilmektedir. Kedinizin dönemlerine göre sağlıklı ve doğru şekilde beslenmesi yaşamı boyunca daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

British Shorthair Irkının Sevdiği Yiyecekler

 British Shorthair kedileri karakteri gereği yemek seçmez. Yemek yemeyi çok seven kedilerdir. Bu nedenle kilo almaya meyilli kedi ırklarından biridir. British Shorthair kedilerinin vücut yapısını koruması gerekir. Kediniz için doğru mama seçmeniz son derece önemlidir.

Piyasada bulunan kalitesiz ve ucuz mamalar kedinizin ihtiyaç duymadığı besinleri içermektedir. Bu mamaların kullanılması kedinizin kilo almasına neden olur ve sağlığını tehdit eder. Kedilerin obez olmaması için dengeli ve tam beslenme sağlayan; protein, antioksidanlar, probiyotikler, omega-3 yağlar, kediler için vitaminler içeren kaliteli kedi mamaları tercih edilmelidir.

British Shorthair kediniz mama seçmese de farklı mamaları denemesine izin verebilirsiniz. Böylece kedinizin sevdiği mamayı kolayca anlayabilirsiniz.

 British Shorthair İçin En İyi 5 Mama Tavsiyesi

 British Shorthair kedilerinde doğru mama kullanımı sayesinde kısa sürede olumlu değişimleri gözlemleyebilirsiniz.

  • Orijen – Sığır Etli Tahılsız- Yavru/Yetişkin Kedi Maması

En iyi kedi maması markalarından biridir. Diğer markalara kıyasla pahalı kabul edlse de en kaliteli mama seçeneğini sunduğu için fiyatını hak etmektedir. İçerisinde yüksek et oranı ve doğal ürünler bulunmaktadır. Mamalarının içerisinde koruyucu madde bulunmaması nedeniyle birçok kedi sahibinin ilk tercihi olmaktadır.

  • N&D Ocean – Portakal ve Balık İçeren – Yetişkin Kedilere Özel Kedi Maması

Kesinlikle tartışması yapılmayacak kaliteli kedi mamaları listesinde yer alan markalardan biridir. İçeriğinde balık bulunan maması, vitamin, mineral ve yağ asitleri bakımından zengindir. British Shorthair kedinizin deri ve tüy sağlığını korur.

  • Royal Canin British Shorthair – Yavru Kedi Maması

En çok tercih edilen mama markalarından biridir. British Shorthair kedileri için özel içeriğe sahip kaliteli mamaları bulunmaktadır. Yavru British Shorthair kedilerinin sağlıklı büyümesini ve bağışıklıklarının güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda kemik ve kas büyümesini de desteklemektedir.

  • Hills İdeal Balance – Tavuklu Tahılsız – Yaşlı Kedi Maması

En bilinen ve kaliteli mamaları olan Hills tarafından üretilen kedi maması, özellikle yaşlı kediler için idealdir. British Shorthair ırkı kediler için kullanılması faydalı olacaktır. Yaşlı kedilerin ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan bir mamadır. Tahılsız olduğu için sağlıklı beslenmeyi sağlar ve kilo kontrolü konusunda yardımcıdır.

  • N&D – Geyik Etli, Balkabaklı ve Elmalı – Yetişkin Kedi Maması

N&D tarafından hazırlanan mama, geyik etinden üretilmektedir. Bu nedenle gıda alerjisi bulunan kediler için oldukça uygundur. British Shorthair kedileri mama konusunda ayrım yapmasa da ilk denenmesi gereken mamalardan biridir. Kedinizde sindirim sorunları varsa, gıda alerjisi bulunuyor ya da iştahsızsa bu mama kurtarıcı olabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu