Maltese Terrier Mama Seçimi Nasıl Yapılır?

 Maltese Terrier Mama Seçimi Nasıl Yapılır?

Köpeklerde mama seçimi gelişimleri bakımından oldukça önemlidir. Yavru Maltese Terrier köpeklerin beslenme ihtiyaçları yetişkinlere göre farklılık gösterebilir.

Yavru Maltese Terrier köpekler anne sütünden sonra gelişimlerine hızla devam eder. Gelişimleri tamamlandıktan sonra güçlü kaslara, kemiklere ve dişlere sahip olabilmeleri için beslenme düzenlerine uymaları gerekir. Köpek mamaları farklı diyet planlarına uygun olarak seçilebilir. Maltese Terrier köpeğinize küçük ırk köpekler için özel üretilen mamalardan kullanabilirsiniz.

Yetişkin ya da Yavru Maltese Terrier köpeğiniz için mama seçimi konusunda veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz. Veteriner hekimler piyasadaki en kaliteli ve güncel mamalardan haberdar olur. Bu nedenle köpeğiniz için en ideal mama konusunda size fikir verebilir.

Maltese Terrier Mama Tavsiyesi

Kaliteli ve besleyici içeriğe sahip köpek mamaları;

  • Mystic Yavru Köpek Maması

Yavru Maltese Terrier köpeklerin beyinsel ve fiziksel gelişimini tamamlaması için özel formüle edilmektedir. 12 aylık olana kadar tüm köpek ırklarının tüketimine uygundur. İçeriğinde hayvansal protein, tahıl, meyve, sebze, omega-3 ve omega-6 bulunmaktadır.

  • Mera Pure Sevsitive

Son zamanlarda sıklıkla tüketilen mama markalarından biridir. Köpeklerin sağlığını en üst düzeye çıkaracak doğal içerikler ve kaliteli besinler kullanılmaktadır. Diğer mama markalarına kıyasla daha uzun bir markadır.

  • Acana Wild Prairie

Köpeklerin hayır diyemediği bir lezzete sahip mama markasıdır. İçerisinde oldukça kaliteli besinler yer alır. Kanada’nın en çok kullanılan evcil hayvan mama markası olarak bilinmektedir.

  • Hill’s Köpek Maması

Dünyanın en iyi köpek mama üreticilerinden biridir. Köpeğinizin cins, yaş, ağırlık ve hastalık durumuna göre en kaliteli mamaları üretmektedir.

  • Royal Canin Köpek Maması

Her köpeğin lezzet anlayışına uygun olarak mamalar hazırlamaktadır. Evcil hayvan sahiplerini gönül rahatlığıyla Royal Canin köpek mamalarını tercih edebilir.

  • N&D Köpek Maması

%100 doğal malzemeler ile üretilmektedir. Bilimsel çalışmalara göre en iyi ürün içeriğine sahip mama markasıdır.

  • LaVital Salmon Köpek Maması

Küçük, orta ve büyük ırk köpekler için mama çeşitlerine sahiptir. Doğal gıdalar ile beslenen köpekler sağlıklı ve aktif bir hayat sürmektedir.

  • Orijen Köpek Maması

Kaliteli mama arayışında olanların ilk tercihlerinden biridir. Oldukça kaliteli ve doğal gıdalardan üretilen mamalara sahip markadır.

  • Pro Plan Köpek Maması

Piyasa kolayca bulunabilen ve sıklıkla tercih edilen mama markalarından biridir. Oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır.

 

Köpeklerde Mama Değişimi Nasıl Yapılır?

Köpeklerde mama değişimi çeşitli nedenlerden dolayı gerekebilir. Veteriner hekiminiz yeni bir diyet programı önerebilir ya da farklı bir mama markasına geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. Köpeğinizin her zaman tükettiği mamayı sevmemesi de mama değişimi yapmanız için bir neden olabilir.

Köpeğinizin mide problemleri yaşamaması için değişim programına dikkat etmeniz gerekir. Mama değişiminin aniden gerçekleşmemesi önemlidir. Köpeğiniz yeni mamaya geçiş döneminde iştahsızlık, ishal ve kusma gibi sorunlar görülebilir. Köpeğinizin yeni mamasına aşamalı olarak geçiş yapmalısınız. İlk günden itibaren mamanın oranı aşamalı olarak artırılmalıdır.

  • 1-2 Gün: %75 eski mama + %25 yeni mama
  • 3-4 Gün: %50 eski mama + %50 yeni mama
  • 5-6 Gün: %25 eski mama + %75 yeni mama
  • Gün: %100 yeni mama

 

Maltese Terrier Mama İçeriği Nasıl Olmalı?

  • Tercih edeceğiniz mamanın et oranı yüksek olmalıdır. Mamanın en az %30 et bulundurması önemlidir.
  • Mümkün olabildiğince tahılsız mamalar tercih edilmelidir. Tahıllı köpek mamalarında glisemik oranı yüksek pirinç ve mısır hammaddeleri vardır. Bu durum şeker hastalığına ve obeziteye neden olur. Tahıl yerine sebze ya da meyve takviyesi olan mamalar tercih edebilirsiniz.
  • Mamanın fosfor, kalsiyum, bakır, demir ve iyot gibi maddeler içermelidir. Ham protein düzeyinin yüksek olması önemlidir.
  • Mama markası seçerken GDO’suz olmasına dikkat etmelisiniz. Mama içeriğinde bulunan tatlandırıcı ve renklendiriciler oldukça sağlıksızdır.
  • Mama içerisinde A,D, B1 vitamin takviyelerinin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu