British Shorthair Özellikleri ve Karakteri

 British Shorthair Özellikleri ve Karakteri

Çok uysal, sempatik ve tatlı olan British Shorthair kedi ırkını merak ediyorsanız ya da bu ırktan bir kedi sahiplenmek istiyorsanız bugün yazımızda size bu kedi ırkından bahsedeceğiz.

Karakteristik özellikleri, fiziksel özellikleri, bakımı ve beslenmesiyle ilgili olarak British Shorthair kedilerle ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevapları yazımızda!

British Kedi Irkı Özellikleri

Genel olarak bu kedi ırkının karakteristik özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Shorthair karakter olarak son derecede uysal bir kedi ırkı olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Son derecede zeki ve ağırbaşlıdır. Eve zarar vermez ve yaramazlık yapmaz.
  • Evde tek kalmayı sevdiğinden eğer çalışıyorsanız çok rahat bir şekilde bakabileceğiniz bir kedi ırkıdır.
  • Oyun oynarken odağı sizdedir. Etrafta koşuşturup eşyalarınıza zarar vermez.
  • Oyun oynamayı seven, hareketli bir mizacı vardır; ancak bu dışardan görülmez. Genelde tembel kedi ırkı olarak görülürler.
  • Diğer ev hayvanları ve insanlarla iyi geçinirler; adaptasyon sorunu yaşamazlar.

British Kedi Irkının Fiziksel Özellikleri

Her ırkın kendisine özgü fiziksel bir görünümü vardır. Genel olarak British kedi ırkı özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Erkek kedileri dişi kedilerinden çok daha iridir.
  • Kulakları uç kısa doğru yuvarlak bir yapı göstermektedir.
  • Basık çene yapısı kedinin yüzünün oldukça tombul görünmesine yol açmaktadır.
  • Derisi oldukça kalın olan bu kedi ırkının tüy yapısı da oldukça sıktır. Bu nedenle tek sıra halinde dizilebilen tüyleri az dökülen, kalıp gibi bir görünüme sahiptir.
  • Sıklıkla gri renkte olsalar da daha farklı renklerde de görülebilirler.
  • Gözleri sarı ve kehribar tonlarındadır. Gözlerinin bu sıra dışı rengi pek çok kedi severin bu kedi ırkına hayran olmasını sağlamaktadır.

Dünyanın En Popüler Kedi Irkı Mı?

Esasen dünyanın uzunca bir süre en popüler kedi ırkı olan British kediler tahtlarını 2. Dünya savaşı sırasında dünyaya yayılan uzun tüylü İran kedilerine kaptırmışlardır. Bunda bu süreçte yeni, uzun tüylü ve asil görünümlü İran kedisinin çok farklı görünmesinin payı büyüktür. Ancak hala günümüzde British shorthair ırkı dünyanın en popüler kedi ırkları arasında yer almaktadır.

British Short Hair Bakımının Püf Noktaları

Bakımı oldukça kolay olan bu kedi ırkının bakımıyla ilgili dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Bu kediler kalın derisi ve sık tüyleri ile özel mamalar ile beslenmesi gereken kedilerdir. Normal kedi mamalarıyla beslendiklerinde bu kedi ırkların tüyler parlaklığını yitirebilir ve dökülebilir. Günümüzde piyasada bu kedi ırkı için üretilen pek çok farklı mama markası bulunmaktadır. Bu mama markalarından birinin tercih edilmesini öneririz.
  2. Bu kedi ırklarının bakımında dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de tüylerinin fırçalanma sıklığıdır. kısa tüylü olduklarından British shorthair cinsi kediler her gün taranmaya ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle tarama yapılacaksa periyodik aralıklarla yapılmalıdır. Tarama sırasında ölü deri ve tüyler alınmakta; deri nefes alarak canlı yapısını muhafaza etmektedir.
  3. Çok uysal olduklarından eğer birden fazla evcil hayvanınız varsa British kedinizi onlara alıştırmak için birbirlerini tanımalarına izin verin. İlk birkaç gün gözetiminizde oyun oynasınlar ancak yalnız minik dostlarınızı yalnız bırakmayın.
  4. Kediniz sizinle vakit geçirmediğinde yalnızlığı da seveceğinden evin sakin ve kedinizin sevdiği bir bölgeye dinlenme alanı kurmanızı öneririz. Böylelikle kediniz mutlu ve rahat bir şekilde evinize dönmenizi bekleyecektir.

Bugün yazımızda British Shorthair beslenmesi bakımı konusunda sizlere bilgiler verdik. Önerilerimizle bu kedi ırkının sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmesini sağlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu