Ankara’da Belediye Tarıma Başladı

 Ankara’da Belediye Tarıma Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan Güncel Haberler ile Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından belediyenin tarım arazilerinde üretim yapılmaya başlandığı duyuruldu. Kırsal kalkınma ve tarımsal ekonomiyi desteklemek amacı ile büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş’ın verdiği talimat çerçevesinde belediyenin Gölbaşı Karaoğlan Mahallesinde ki 250 dönüm tarım arazisine sebze, beş yüz dönüm arazisine de patates ekimi gerçekleşti.

Ürünler İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılacak

Elde edilen ürünler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli belediyenin tüm tarım arazilerini işleme kararı aldıklarını belirterek belediye başkanımız Mansur Yavaş’ın talimatı ile tarım arazilerimizde ki ön çalışmaları tamamladık, öncelikle Gölbaşı Karaoğlan mahallesinde bulunan 2 bin 700 dönümlük arazimizin 2 bin 350 dönümünde çalışma yapacağız.

Ankara’nın Her İlçesinde Uygulanacak

Gelecek yıl bu çalışmaları Ankara’nın her ilçesinde uygulamayı planlıyoruz, ilçelerde Ziraat odaları, kooperatifler ve çiftçilere zirai ilaç, tohum ve gübre desteği verecek ve sözleşmeli alım garantili ekim yaptırmayı hedefliyoruz. Gölbaşı Karaoğlan Mahallemizde ki arazimizin 250 dönümlük alanında sebze, 500 dönümlük alanında ise patates ekimi yapıldı, buradan alınan ürünler belediyemiz tarafından ihtiyacı olan ailelere ücretsiz dağıtılacak. Proje kapsamında Ankara büyükşehir belediyesinin atıl bekleyen arazileri değerlendirilecek hem de başkent ekonomisine önemli bir katkı sağlanacak dedi.

Sözleşmeli Ekim Yaptırılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli sözleşmeli ekim yaptırılacak tarım arazilerinde patates, nohut, fasulye, biber, domates ve salatalık gibi ürünleri ektireceklerini dile getirdi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli hasat zamanı geldiğinde elde edilen ürünler toplanarak sosyal yardım kapsamında Ankara büyükşehir belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

Belediyenin Atıl Arazileri Değerlenecek

Bu sayede hem üretici, hem ihtiyaç sahipleri, hem de başkent ekonomisi kazanmış olacak, belediyenin de atıl arazileri değerlenmiş olacak. Belediye başkanımız Mansur Yavaş verdiği talimat ile sosyal belediyecilik anlayışı ile kırsal kalkınma projelerini birleştirmiş oldu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve belediye başkanı Mansur Yavaş kırsal kalkınma ve tarımsal ekonomiyi desteklemeyi sürdürecek dedi. Güncel Haberler hakkında detayları ve benzer haberleri Haber sitesinden takip edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu