Mobil araçlar ile dağıtılan lokma çeşitleri

 Mobil araçlar ile dağıtılan lokma çeşitleri

Dünya üzerinde Osmanlı mutfağı kadar zengin bir mutfak yok denecek kadar azdır. Birçok farklı etnik kökenin birleşmesi ile daha zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Osmanlı, Türkiye’ye birçok lezzetini miras olarak bıraktı.

Araplar tarafından bizlere geçtiği düşünülen lokma tatlısı, bizim ülkemizin dışında da birçok ülkede popüler tatlılar arasında yer almaktadır.

En fazla İzmir’de yaygın olan ve hemen hemen her gün denk gelebildiğiniz lokma tatlısı, hayır amacıyla halka ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Lokmacı ustaları tarafından dökülen bu tatlı, hafifliği ve lezzeti ile halkın en sevdiği şerbetli tatlılar arasında yerini almıştır.

Sıvı yağ içerisinde un, şeker, su ve maya karışımı ve ardından hamurun kızartılması sonucunda elde edilen lokma tatlısı, adını Arapça kelime olan ‘lukma’ dan almıştır.

Türkiye’de şerbetli ve şerbetsiz olmak üzere birkaç farklı çeşidi bulunan bu tatlı, İstanbul, İzmir ve bunun gibi kalabalık şehirlerde oldukça yaygındır. Lokmacı İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde uzman firmalar aracılığı ile hizmet vermektedir.

Düğün, nişan, asker uğurlaması veya cenaze töreni gibi pek çok farklı etkinlik amacı ile döktürülen lokma, hayırlarınızı gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır.

Lokma Dağıtımı Nasıl Yapılır?

Çatal, kaşık, peçete, küçük ve yuvarlak kap gibi farklı yan ürünler ile dağıtılan lokma tatlısı, ülkemizde yaygın olarak tüketilmektedir. Yakınlarınızın tavsiyesi veya internet üzerinden arama yaparak bulabileceğiniz lokma firmaları, uygun fiyat ve kaliteyi müşterilerine sunmaktadır.

Özel günlerinizde lokma tatlısı yaptırmak istiyorsanız bu firmaları aramalı, randevu almalı ve diğer detayları belirtmelisiniz.

Mobil araçlar üzerinden hayır lokması döken bu firmalar, arzu ettiğiniz bölgelerde hayırlarınızı gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır.

Bunun için kaç kişilik bir lokma döktürmek istediğinizi belirlemeli, paket ve dağıtım yapılmasını istediğiniz alanı seçmeli sonrasında firma ile iletişime geçmelisiniz.

Profesyonel ekipleri ile hizmet veren bu firmaların fiyatları, bazı kriterlere göre değişim göstermektedir. Bu kriterlerden bazıları kişi sayısı, dağıtım bölgesi ve bulunduğunuz şehir olarak karşınıza çıkmaktadır.

Çok fazla masraf etmeden hayır yapmanıza olanak sağlayan bu lokmacılar arasında, güvenilir olanları seçmeye özen göstermelisiniz.

İstanbul genelinde lokma döktürmek için hayir lokması internet sitesini ziyaret edebilir, 0 (530) xxx xx xx numaralı sipariş hattından lokma siparişi verebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu