PAYKWİK

 PAYKWİK

Alışveriş yaparken kişilerin bilgilerini paylaşarak yapması durumunda bazı olumsuz sonuçlar çıkabiliyor. Paykwik olarak bilinen elektronik kartın kullanımı git gide artıyor.

Bu nedenle internet de güvenli bir şekilde alışveriş yapma fırsatını kaçırmadan keyfini sürerek istediğiniz yabancı sitelerden alışverişinizi yapabilirsiniz.

Paykwik kart sadece yurt dışı alışverişinde geçerli bir kullanıma sahiptir. Dünya genelinde yaklaşık olarak 4.000 sitede bu elektronik kart kullanılmaktadır.

Hemen hemen her ülkede geçerli olan bu kartı satın alırken dikkat etmelisiniz. Öncelikle Paykwik resmi hesabına girerek kendi kredi kartınızdan bu sanal kartın içerisine para havale veya EFT yapabilirsiniz. Ardından 16 hanelik bir şifre oluşturarak istediğiniz sitede tek seferlik bir alışveriş yapabilirsiniz. Bu kart sadece tek seferlik bir kullanıma sahiptir. Kullanımdan sonra otomatik bir şekilde kart kendini imha ederek kayıp olur.

Eğer tekrar alışveriş yaparsanız aynı yöntemler ile Paykwik kartını satın alabilirsiniz. Kartın içerisine hiçbir bilginizi yüklenmesi istenmiyor. Sadece isim, soy isim, telefon numarası ve adres gereklidir. Kısa süre içerisinde sipariş verdiğiniz ürünler elinize ulaşır.

Paykwik diğer kartları andırmaktadır. Yalnızca içerisinde herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Cüzdan da taşıma derdi olmamasından dolayı kayı olma ihtimali de yoktur. Tek seferlik kullanımı ile güvence veren bu kart insanların bilgilerinin dağılmamasına ve dolandırılmamasına yaramaktadır.

yurt dışında bir siber saldırı ile kişilerin karşı karşıya gelmemesi ve bilgilerinin ele geçirilmemesi için tasarlanan elektronik bir karttır. Kartın kullanımı oldukça basittir.

Günümüzde Paykwik kartın kullanımı ülkemizde de yaygın hale gelmiş durumdadır. Özellikle kredi kartlarını kullanmak yerine içerisinde para haricinde hiçbir şeyin bulunmadığı bu kart ile güvenli alışveriş yapabilirsiniz.

Elektronik kartın insan yaşamına bir faydası vardır. Örneğin kartınızın kayıp olma ihtimali yoktur. Bu nedenle istediğiniz zaman internet aracılığı ile tüm dünya genelinde satın almak istediğiniz her şeye kısa süre içerisinde sahip olabilirsiniz.

Kısacası alışveriş tutkunları için kişisel bilgilerini paylaşmadan dünya genelinde istediği her ürünü satın alabilen bir elektronik karttır. Eğer sizde online alışveriş sitelerinde bilgilerinizi paylaşmak istemiyorsanız önlem amaçlı alışveriş yaparken bu kartı kullanabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu