Boşanmaya Nasıl Karar Verilir?

 Boşanmaya Nasıl Karar Verilir?

Evlilik bir insanın yaşamı boyunca aldığı en önemli kararlardan biridir. Evlilik birliğinin sağlanması ve yaşam boyu birine bağlanabilmek oldukça güçtür.

Birliğin sağlanması ve sağlandıktan sonra sürdürülebilmesi için, eşlerin birbirlerine karşı sahip oldukları sevginin yanı sıra birlerine karşı gösterilen saygı ve daha pek çok emeğin sarf edilmesi gereklidir.

Zaman içerisinde kanıksama, eşlerin birbirlerine karşı oluşturduğu alışkanlığa bağlı gelişen duyarsızlık, karakteristik özelliklere bağlı çeşitli hataların ortaya çıkması gibi nedenler, birbirlerini çok severek evlenen çiftlerin de zaman içerisinde evlilik birliklerinde sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Genel olarak evliliklerde sorunlar birdenbire ortaya çıkmaz, oluşan sorunların zaman içerisinde gelişmesine neden olan çeşitli hatalar bulunur. Bu hatalar zaman içerisinde eşler tarafından önemsenmemeye, karşılıklı iletişim kurulmamaya başlamasına neden olur ve ilerleyen zamanlarda iletişimin tamamen kesilmesi durumu ortaya çıkar. Bu türlü durumlarda eşler yaşamdan beklentileri konusunda evlilikleri dışında arayışlara başlarlar.

Özellikle sadakat göstermek, bazıları için çok kolay ve aksi düşünülemez bir durumken, karakteristik özelliklerden de kaynaklı olarak bazıları için çok güç veya imkânsız olarak görülebilir. Bu türlü karakter farklılıkları nedeniyle, evlilikte hiçbir kusur olmaması durumunda da sadakatsizlik gösterilmesine neden olabilir.

Evliliğin Sürdürülmesi İçin Ne Yapılmalı

Bu soru çok geniş bir yelpazede değerlendirilerek tek cevap yerine çeşitli cevaplar verilebilecek, pek çok formül üretilebilecek bir sorudur. Öncelikle eşlerin birbirleriyle geçirdikleri zamanın yanı sıra, kişilerin yalnız kalma hakkına saygı duyulmalı ve eşlerin birbirleriyle ilgili anlayamadıkları, empati kuramadıkları ilgi alanlarında birbirlerini yalnız bırakmaları önemlidir.

Hayatın müşterek şekilde paylaşılmasının gerekliliği tartışılmaz olmakla birlikte, herkesin yapmaktan hoşlandığı ve ancak eşinin bunu hiç anlayamadığı durumlarla karşılaşmış durumu vardır.

İnsanoğlu yaşamının her döneminde yaşamdan çeşitli beklentiler içerisindedir ve bu beklentilerini karşılayabilmek için çeşitli araçlar kullanarak eğlenmek, hoş vakit geçirmek ister.

Bu konudaki en güçlü örnek karısının kuaförde kendisine eziyet edecek çeşitli uygulamalarla saatler geçirmesini hiçbir zaman anlayamayacak olan bir kocanın, bu durumdan hoşnut olan ve bunu yapmayı seven eşine yardımcı olması ve hatta teşvik etmesidir.

Benzer şekilde futbol veya şiddet içeren başka spor dallarına karşı kocasının büyük ilgisini hiçbir zaman anlayamayan eştir. Bununla birlikte eşlerin birbirlerine gösterdikleri saygı, birbirlerinin karakteristik özelliklerinden kaynaklanan ilgi alanlarına veya kusur olarak kabul edilebilecek özelliklerine göz yummak olarak değerlendirebilir.

Birbirlerini çok sevdikleri halde, beraber yaşamaya ve evlilik birliğini sürdürmeye devam edemeyen pek çok çift bulunur. Bunun nedeni aslında hem birbirlerinden çok farklı olmaları ve hem de bu farklılıkları sevmelerine rağmen, beraber yaşamayı öğrenememeleridir.

Boşanma kararı alınmadan önce, ortada çok büyük kusur veya kusurlar olmadığı sürece evlilik birliğini sürdürmek için tek taraflı da olsa çaba gösterilmesinde büyük faydalar vardır.

Eşinizin hatalarına rağmen gösterdiğiniz çabayı fark etmesi, onu ne kadar sevdiğinizin bir göstergesi olacak ve aynı duyguları paylaşıyorsa Onunda size karşı daha saygılı olabileceği ihtimali göz ardı edilmemelidir. Bununla birlikte evlilik birliğinin devam ettirilmesi hem eşlere ve hem de varsa çocuklara çeşitli şekillerde zarar vermeye başladıysa ve engel olunamıyorsa, boşanma kararı alınmasının zamanı gelmiş demektir şeklinde düşünülebilir.

Boşanma kararı alınması halinde boşanma durumunda eşlerin hakları, boşanma davasının süreci ve boşanma hakkında bilinçlenmek adına boşanma avukatı ile danışmanlık hizmeti ile bilgi alabilirsiniz.

Ankara avukat arayışınızda ankara barosu sayfasına avukat bilgi iletişim numaralarına ulaşabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu