Yaz Aylarında Maltipoo Bakımı Nasıl Olmalı?

 Yaz Aylarında Maltipoo Bakımı Nasıl Olmalı?

Maltipoo, köpek ırkının bakımı oldukça kolaydır. Aşırı tüy dökmezler. Ancak yaz aylarında ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar. Çünkü yaz ayında köpekler daha çok aktiftir. Sürekli hareket halinde olurlar. Dışarı çıktığınızda toprağı eşelemeye, ağaç diplerine girmek için can atarlar.

Çok fazla hareket etmelerinden dolayı ter bezleri bu dönemde daha yoğun çalışacaktır. Hal böyle olunca köpeğinize haftada bir gün bakım yapıyorsanız bu sayıyı 3’e çıkarmanız gerekecek.

Yavru Maltipoo, her büyüklükteki aileye ve eve uyan mutlu, oyuncu köpekler olarak bilinir. Çocuklarla arası iyidir. Bazı insanlar, Maltipoo’nun aşırı havlamasından şikâyet etse de bu durumu eğitim ile düzeltebilirsiniz.

Satılık maltipoo ilanlarına ulaşarak sizde bu hiç büyümeyen kaç yaşında olursa olsun yavru kalabilen minik köpeklerin sahibi olabilirsiniz. Maltipoo fiyat durumunu ise rengine, safkan oluşuna göre değişiklik göstereceği için net bir şey söylemek mümkün değil.

Yaz aylarında şirin Maltipoo yavrunuza nasıl bakacağınıza ve nelere dikkat edeceğinize dair bazı ipuçlarına yakından bakalım…

Yaz Aylarında Maltipoo Bakımı

Yaz aylarında köpeklerin su tüketimi maksimum oranda olmalıdır. Kilosuna oranla içmesi gereken su miktarı belirlenir. Buna ek olarak, çoğu Maltipoo sıcak aylarda fazla su kaybına neden olacaktır. Sıcaklığın artışı, serin yerler bulamamasından dolayı strese girmelerine neden olur.

Nemi Koruyun

Yaz aylarında aktif olan köpeğiniz için evde gölgelik alanlar oluşturun. Daha sık dışarı çıkmalar başlayacağı için yanınızdan suyu ihmal etmeyin.

Yükselen sıcakları ve yanında aktivite, vücuttan daha fazla su kaybına katkıda bulunur. Yürüyüşe çıktığınızda yanınızda nemlendiricinizi getirmeyi unutmayın. Her 20 ila 30 dakikada bir su içirmeniz dehidrasyonun önüne geçicektir.

Sıcak havalarda köpeğinizi serinletmek için soğuk meyvelerden yararlanabilirsiniz. Karpuz, kavun ve yaban mersini gibi su oranı yüksek meyveler köpekler için çok sağlıklıdır.

Buz küpleri köpeklerin hoşuna gidebilir. Çok sıcak olduğu vakitlerde önüne birkaç tane bu küpü atarak oynamasını sağlayın. Böylece patilerinin altındaki ter bezlerini soğutarak köpeğinizin rahatlamasını sağlamış olacaksınız.

Günün Sıcak Saatlerine Dikkat

Köpeğinizi her sabah 9’da önce yürüyüşe çıkarın. Akşamları ise güneşin daha az aktif olduğu 6’dan sonra çıkarmalısınız. Öğlen saatleri güneş ışınların en dik olduğu ve sıcak çarpmasına yakalanma riskin çok yüksek olduğu zamanlardır.

Bu saatlerde bahçeye, balkona ve pencere önlerine gitmesini engelleyin. Gün için köpeğinizi birkaç saatliğine bile yalnız bıraksanız perdeli çekin. Evin gölge alan yerine en sevdiği oyuncaklarını ve su-mama kabını yerleştirin.

Yürüyüş Öncesi Hazırlık

Küçük bir ırk olduğu için uzun yürüyüşlerde bacakları çok yorulacaktır. Yanınızda taşıma çantası ile çıkmanız iyi olacaktır. Asfaltın çok sıcak olması köpeğin patilerine zarar verme ihtimaline karşı köpek ayakkabısı da girdirmelisiniz.

Yüksek nem varsa köpeğin soğuması daha zor olur. Köpekler dillerindeki buharlaşmadan soğudukları için yüksek nem oranı ve sıcaklık bunu biraz zorlayacaktır.

Yaz Aylarında Güneşe Dikkat

Vücudunu tüylerle kaplı olduğu için derisinde yanma olmayacaktır. Ancak burun bölgesi açıkta ve hassastır. Aşırı güneş de soyulmaya ve çatlamaya yol açar.

Eğer dışarıda 2 saatten fazla kalıyorsanız yanınızda köpekler için güneş kremi taşıyın. Arada kontrol ederek burnunda kuruluk olduğunu fark ettiğinizde kremini yenileyin.

Aşırı Sıcaklardan Dolayı Köpeğiniz Strese Girebilir

Köpekler sıcaklardan bunaldığında fevri hareketlerde bulunurlar. Eğer bunun önlemini almazsanız sıcak çarpmasına neden olur.

Nefes nefese kalması, kırmızı diş etleri, aşırı salya akması ve kusma gözlemlerseniz veteriner hekiminize götürmelisiniz. Köpeğin bu belirtileri gösteriyorsa ilk önce su vermeyi unutmayın.

Köpekler İçin Soğutma Minderi

Yaz ayında hem araba hem de evde köpeğiniz için soğutma minderi alabilirsiniz. Sıcaklıktan bunalan köpekler serin yerler kaçmak isteyeceği için soğutma matları çok iyi gelecektir.

Bunlar, bir köpeğin vücudundan aşırı ısıyı çekerek çalışır. Ne kadar sıcak veya nemli olursa olsun, Maltipoo’nuz keyifli olacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu