Maltese Terrier Gece Uyku Sorunu

 Maltese Terrier Gece Uyku Sorunu

Maltese terrier geceleri uyumuyor? Malta köpeği sahibi olan pek çok ebeveyn bu sorundan muzdarip. Köpeklerin gece uluması ve ağlamalarının altında çeşitli sebepler vardır.
Yavru maltese terrier, özellikle geceleri kendilerini güvende ve sıcak hissetmedikleri için strese girerler.  Annelerinden ayrılan köpeklerin yavruluk dönemlerinde geceleri uyumaları zor olur.

Gündüzleri daha çok uyumayı severler. Yavru maltese terrier köpeğinizin siz uyuduktan sonra ağlamasını önlemek için birkaç yol vardır.

2 ila 5 aylık Malta yavruları normalde 24 saatlik bir döngüde 18 ila 20 saat uyur; buna hem gece uykusu hem de gün içinde uyuduklarını kapsar.

Yavru Maltese Terrier, ne kadar uyuduğu, kaç saat uyuduğu gün içinde enerjisini atmasına ve uyarılmasına göre değişir. 6 ila 11 aylık Maltese yavruları, günün 14-16 saatini uykuda geçirirler. Bu da gündüzleri daha az uyumalarını sağlayarak geceleri daha iyi ve daha uzun uyumalarına yol açar.

Maltese Terrier Köpeğim Uyumuyor

Yavru maltese terrier’in geceleri uyumamasının ve ulumasının çeşitli nedenlerine gelin bakalım…

Köpeklerin geceleri uyumama nedenleri:

  • Can sıkıntısı,
  • Yalnız kalmayı sevmezler,
  • Ayrılık kaygısı,
  • Yavru köpeklerin korkması,
  • Bir yerlerinin ağrıması,
  • Aşırı mama yemeden kaynaklı midede şişkinlik,
  • Sokak köpeklerinin havlamalarına karşılık verirler,
  • Karanlıktan korkarlar

Genel olarak köpekler özellikle süs köpeklerinden maltese terrier çok fazla ilgili ister. Yalnız kaldıklarında uykuları da yoksa birilerinin onunla oyun oynaması için dikkat çekmeye çalışırlar. Bütün gün onunla ilgilenmemeniz köpeğin depresyona girmesine neden olacaktır.

Akşamları yatmadan önce köpeğinizle biraz oyun seansları oluşturun. Sevdiği oyuncaklarla beraber oynamanız soncunda hem köpeğinizi mutlu edecekseniz hem de gece daha rahat uyumasını sağlayacaksınız.

Maltese Terrier Ayrılık Kaygısı

Köpeğinizin geceleri havlamasındaki sebep sizin onu bırakıp gittiğinizi sanmasıdır. Özellikle aranızda özel bir bağ varsa maltese köpeklerde sık görülen ayrılık kaygısı yaşamaları an meselesidir. Köpeğiniz geceleri nerde uyuyor?

Kafesinde mi, yoksa minderin de mi? Bahçede mi yoksa evde mi uyuyor? Maltese terrier köpeğinizi geceleri bahçede bırakmanız son derece yanlış olur. Küçük ırk köpekler olduğu için dışarısı onlar için tehlikeli olacaktır.

Sizin yatağınızda küçük bir yer ya da aynı yattığınız odada uyumasını sağlayarak havlamasına çözüm bulmuş olacaksınız.

Maltese Terrier Uyku Eğitimi

Köpeklerde eğitim anne sütünden ayrıldıktan sonra yavaş yavaş başlanması gereken bir ihtiyaçtır. Çünkü yavruyken köpeklere eğitim vermek hem dikkatini üstünüze daha kolay çekebilir hem de inadını kırmakta zorlaştırmayacaktır.

Disiplinsiz bir köpek size sorun olmakla kalmaz, komşularınızı da rahatsız edecektir. Maltese terrier havlaması, özellikle geceleri oluyorsa çok geç olmadan gerekli eğitimi almalıdır. Uzman köpek eğitimcilerinde, köpek davranış uzmanlarından yardım almalısınız.

Maltese Terrier Köpeğinizin Canı Acıyor Olabilir

Köpeğinizin canı acıyorsa gece boyu inlemelerine, ulumalarına şahit olabilirsiniz. Köpekler bizimle iletişim kurarken beden dillerini ve duygularını kullanırlar. Yemek yemesinde, su içmesinde sorun varsa ya da gün içinde hareket yeterince etmiyorsa altta yatan sağlık sorunundan kaynaklanır.

Maltese terrier, tez canlı bir köpek olduğu için yemek yerken hızlı yer. Bu da mide şişkinliğine yol açar. Akşam yemeğinde köpeğin aşırı mama yememesine dikkat edin.

Yavruluk dönemlerinde çok sık acıkacakları için geceleri yemesi için az miktarda kuru mamasını kabından eksik etmeyin. Karnı acıkan yavru köpeğin geceleri uluması komşularını uykularından edecektir.

Maltese Terrier Havlamaması Ne Yapmalısınız?

Maltese Terrier köpeğim çok havlıyor. Geceleri köpeğinizin havlaması önlemek için yapmanız gereken birkaç şey vardır. Ancak bunlarda işe yaramıyorsa köpeğinizi uzman eğitmenlere teslim etmeniz gerekecek.

  • Canı sıkılmaması için geceleri aynı odada yatın. Siz uyuduktan sonra oynaması için sevdiği oyuncaklarını yanına bırakın.
  • Ayrılık kaygısını engellemek için sizin kokunuzun olduğu tişört ya da eşyayı köpeğinizin yanına koyun.
  • Maltese Terrier havlamaması için pozitif köpek eğitim dersleri aldırın.
  • Geceleri uyumadan önce aşırı beslemeyin.
  • Sağlık sorunları olmaması için düzenli veteriner kontrolü ile muayene ettiririn.
  • Mide şişkinliği önlemek adına siz yatmadan önce 2 saat öncesinde köpeğinizi besleyin.
  • Köpeğinizi dışarıdaki seslere karşı duyarlı hale getirin.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu