Yavru Scottish Fold Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Yavru Scottish Fold Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer sizde yavru scottish fold evinize almaya, yeni bir evlat ve ailenizin bir ferdi olmaya karar verdiyseniz bazı durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu yavruların bazı durumlar yüzünden genetik hastalık taşıma durumu olabiliyor. Aşağıdaki yazımızda dikkat edilmesi gereken bütün durumları sizler için derledik.

Anne Ve Babalardan Birinin British Olması Gerekiyor

Yavru scottish fold alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri genetik tarihidir. Eğer yavruların anne veya babalarının ikisi de scottish fold ise çok büyük sorun teşkil etmektedir.

Bunun nedeni ise çapraz eşleşme ile doğmayan yavrularda eklem sorunları yetişkin olduğunda çok fazla olmasıdır. Yavrunuz büyüdüğü zaman kemiksel olarak gelişimleri tam olarak tamamlanmıyor ve eklem hastalıkları ile karşı karşıya kalıyorlar.

Bu yüzden soy ağacına bakmanızda çok büyük önem teşkil etmektedir. Şecereli olan yavru scottish fold soy ağacı belli olmaktadır, fakat eğer şecere belgesi yok ise atalarının genini görmeniz mümkün değildir.

Alacağınız yavruların kardeşlerin birinde muhakkak 1 tane dik kulak olarak doğacaktır. Bu yüzden kardeşlerinin resmine bakmanız ve aralarında dik kulak var mı diye kontrol etmeniz sizin açışınızdan olumlu olacaktır.

Aldığım Yavru Safkan mıdır?

Safkan olduğuna kesin olarak emin olmak için yine şecere belgesine bakmamız gerekiyor, eğer belge yok ise anne ve baba resimden yola devam etmeniz gerekmektedir.

İmkanınız var ise anne ve babayı canlı olarak yakından görerek emin olabilirsiniz. Başka resimler atarak kandırılmanızın önüne geçecektir.

Aldığım Yavru Sağlıklı mıdır?

Aldığınız yavrunun %100 sağlıklı olduğuna emin olmak istiyorsanız kesinlikle veteriner hekimlerimizin önerilerini dinlemeniz ve onlara kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Çoğu veteriner hekim elle yaptığı kontroller için para almazlar.

Fakat sonuçların doğru çıkması için kan testi ve 3’lü viral hastalık testi yaptırmanızda fayda vardır. Bu testler ile doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Bu yavrular çok küçük olduğu için bağışıklıkları güçlü değildir, yavruluk döneminde ek vitaminler ile beslemeniz ve yetişkinliğe ulaşıncaya kadar çok iyi bakmanız gerekmektedir.

Hangi Malzemeleri Almak Zorundayım?

İlk etapta yapacağınız alışveriş biraz yüksek tutabilir fakat daha sonrasında sadece mama, kum ve veteriner maliyetleriniz kalacaktır. Bu yüzden alacağınız malzemelerin kaliteli olmasına özen gösterir.

Mama kabı alacaksanız plastik tercih etmeyin bunun nedeni ise akne hastalığa davetiye çıkarmanız olacaktır. Daha çok metal veya melamin(porselen) olan mama ve su kablarını tercih ediniz.

Tuvaletinizi kapalı kedi tuvaleti alın, yavrunuz ilk etapta kapalı tuvalete gireceği zaman zorlanacağı için açık olarak kullanın ilerleyen zamanlarda iyice büyüdükten sonra kapalı olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle tuvaleti 2 defa almaktan kurtulmuş olacaksınız.

Kaliteli kum kullanmaya özen gösterin, kullanacağınız kaliteli kumlar sıvıyı emmesi ve kokuyu aktarmaması çok önemlidir. Eğer kaliteli kum kullanırsanız evinizdeki koku oranı neredeyse duyulmayacak seviyeye gelir. Aynı zamanda yavru kedinizin patilerine zarar vermez.

Ucuz olan kedi kumlarının içinde taş çıkmaktadır, bunun yanı sıra çok fazla toz olduğu için kedinizin ve sizin ciğerlerinize zarar verebilir.

Kaliteli bir kuru mama kullanın, yavrunuzun bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği Premium kedi mamaları kullanmanızı şiddetle önermekteyiz.

Aksi takdirde veteriner masraflarınız daha çok olacaktır, iyi mamalar veteriner masraflarınızı en aza indireceğini unutmayınız.

Kedi oyuncakları, kedi tırmalama tahtasını istediğinize göre alabilirsiniz. Burada alacağınız malzemelerin kalitesi ve fiyatı tamamen sizin zevkinize kalmıştır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu