Yavru Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Yavru Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer yavru kedi sahiplenme konusu aklınızı kurcalıyorsa ve kedi sahiplenme süreciyle ilgili aklınıza takılan sorular varsa sizi bilgilendirecek bir yazı hazırladık.

Yazımızla yavru kedi sahiplenme konusu, sahiplenme sürecinde nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında ihtiyacınız olan bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  Cins kedi ilanları kelimesini tıklayarak size uygun cinsi bulabilirsiniz.

Yavru Kedi Sahiplenmeli Miyim?

Yavru kediler minik ve tatlı görünümleri ile pek çok kişinin kalbini fethetmektedir. Ancak bir kediyi sahiplenmek onu sevmekten çok daha fazla sorumluluk gerektirir.

Eğer yavru kediyi sahiplenme konusunda kafanız karışıksa onun bakımı, beslenmesi ve temel eğitimi konusunda zaman ayırıp ayıramayacağınızı düşünün.

Yavru kediler yetişkinlerin aksine davranış eğitimi tam oturmadığından sizin ilginiz, sevginiz ve vereceğiniz eğitimle davranış kazanacaktır.

Bu nedenle yavru kedi bakımı zor mu sorusunun yanıtı kedi bakımına vakit ayıracaksanız hayır olacaktır. Ancak eğer kedinize vakit ayıramayacağınızı düşünüyorsanız yavru kedilerin bakımı size zor gelebilir.

Yavru Kedi Sahiplenirken Nelere Dikkat Etmeli?

Yavru bir kedi sahiplenmek çok ciddi sorumluluk isteyen bir eylemdir. Kedinizin seçimi ve sahiplenme sürecinde dikkat etmeniz gereken pek çok nokta vardır.

Genel olarak dikkat etmeniz gereken noktaları sizinle şu şekilde paylaşabiliriz:

  • Yavru kedinizin yetiştiricisi ile mutlaka konuşun ve kedinizin doğası hakkında bilgi alın. Bu konuda anne ve baba kedinin mizacı biliniyorsa yol gösterici olacaktır.
  • Kedinizi sahiplenmeden önce mutlaka yavru kediye bakan kişiyle tanışın. Ona mutlaka kedinin nerede yaşayıp büyütüldüğünü sorun ve geçmişini öğrenin.
  • Yine yavru kedi sahiplenirken dikkat edilecekler arasında kedinin sağlıklı olup olmadığını tespit etmeniz konusu yer almaktadır. Kediyi inceleyip, mümkünse bir veterinere götürerek sağlıklı ve iyi bir beslenmeyle büyütülüp büyütülmediği, sağlıklı olup olmadığı konularını netleştirebilirsiniz.
  • Kedinin anneyle vakit geçirip geçirmediğini öğrenmek de çok önemlidir. Kediler sosyalleşme becerilerini ilk 2 aylık süreçte edindiğinden 2 ayını anneyle geçiren yavru bir kedi sahiplenmek çok daha kolay olacaktır.
  • Yavru kedinin sahibi ya da yetiştiricisine kedinin herhangi bir sağlık kontrolünden geçip geçmediğini sorun. Bu kontrol özellikle cins kedilerde kalıtsal hastalıkların tespiti, aşı ve tedavi yöntemlerini kapsadığından çok önemlidir.
  • Eğer yavru kedi sahiplenmek istiyorum diyorsanız kedinin görünümünü dikkatlice izlemeniz çok önemlidir. Yavru kedinin sağlıklı bir kiloda olduğundan ve gözlerinin sağlıklı, parlak olduğundan emin olun.
  • Kediyi sahiplenmeden önce mutlaka yaşadığınız muhite yakın, güvenilir bir veteriner bulun. Kediniz rahatsızlandığında ya da olumsuz bir durum yaşadığınızda kedinizi hemen götürebileceğiniz bir veterinerin varlığını bilmek size çok büyük rahatlık sağlayacaktır.

Yavru Kedi Sahiplenme Sonrası Ne Yapılmalı?

Yavru kedinizi seçtiyseniz ve yavru kedi sahiplenme bilgi arayışındaysanız bu süreçte kedinizin evinize kolayca alışması için size bazı önerilerimiz var:

  • Kedinizi sahiplenirken almanız gereken mama kabı, su kabı, kum kabı, taşıma çantası, yaş ve kuru mama gibi ihtiyaçlarınızı kediniz eve gelmeden önce temin edin.
  • Kedinizi öncelikle bir odaya alın ve evi aşama aşama keşfetmesine izin verin.
  • Kedinizi mama, su kabı, kum kabıyla tanıştırın.
  • Kedinizin evi keşfetme sırasında yaşayabileceği olumsuz durumların önüne geçmek için pencereleri kapalı tutun ve bitkilerle kimyasalları kedinizin erişemeyeceği bir yere taşıyın.
  • Kedinizin bu süreçte utangaç, korkak ve ürkek bir tavır sergileyebilir. Onu zorla sevmeye ya da zorla bir şeyler yaptırmaya çalışmayın.
  • Eğer evinizde başka hayvanlar varsa onları aşama aşama bir araya getirin. Örneğin ilk gün kapı altından iletişime geçmelerini sağlayın; daha sonra yüz yüze getirin.

Bu konularda dikkatli olarak yavru kedinin sahiplenilmesi sürecinde sağlıklı ve uyum sağlayacağınız bir yavru seçebilirsiniz. Aynı zamanda yavru kedi alıştırma konusunda da başarılı adımlar atabilir; kedinizle kolaylıkla bağ kurabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu