Kedimi Nasıl Sahiplenmeliyim?

 Kedimi Nasıl Sahiplenmeliyim?

Hayatına minik, sevgi dolu bir dost katmak isteyen pek çok kişi satılık kedi ilanları incelemekte ve nasıl kedi sahipleneceğine karar vermeye çalışmaktadır.

Eğer sizin de kafanız kedinizi sahiplenme konusunda karışıksa gelin birlikte kedi sahiplenirken nasıl hareket etmeniz gerektiği konusu üzerinde duralım.

Hayalinizdeki kediye satılık kedi ilanları arasından nasıl kolay bir şekilde ulaşacağınızı ele alalım.

Kedi Sahiplenme Yolları

Bir kediyi sahiplenmenin pek çok yolu vardır. Bu yolları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sokaktan Kedi Sahiplenme: Bu sahiplenme yolunda sokakta yaşayan bir kediyi sahiplenebileceğiniz gibi ilanlarda yer alan sokaktan kurtarılmış canları sahiplenerek onlara sıcak bir yuva sunarsınız.
  • Tanıdık Kişilerden Kedi Sahiplenme: Eğer yakınlarınız kedisini sahiplendirmek istiyorsa ya da kedisini çiftleştirmiş ve yavrularını sahiplendirmek istiyorsa onlardan da kedi sahiplenebilirsiniz.
  • Kedi Sahiplendirme İlanları: Teknoloji çağında olduğumuz için pek çok alanda olduğu gibi kedi sahiplenme alanında da internet siteleri aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sitelerde yer alan kedi sahiplendirme ilanları arasından istediğiniz özelliklerde olan kedileri kolaylıkla seçebilirsiniz.

Kedi Sahiplenme Sitelerinden Nasıl Kedi Seçilir?

Size sunduğumuz bu sahiplenme yolları arasından siteden kedi sahiplenmeyi tercih ettiyseniz bu durumda kedinizi nasıl seçebileceğinizle ilgili olarak size önerilerimiz var:

  1. Ne olursa olsun karşınızdaki kişinin bir dolandırıcı olabileceğinin farkında olun. Temkinli yaklaşın ve kediyi mutlaka görerek sahiplenin.
  2. İlan sahibi ile aranızdaki iletişime dikkat edin. Sizinle iyi iletişim kuran, kibar kişilerle görüşün.
  3. İlandaki özellikleri detaylı bir şekilde inceleyin. Özelliklerde kedinin safkan olup olmadığı, kaç aylık olduğu, sahiplendirmenin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgiler yer almaktadır. Bu bilgiler kedi sahiplendirme siteleri ilanları arasından sizin için en ideal olan kediyi tercih etmenizi sağlayacaktır.
  4. Kediyle ilgili merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz konuları mutlaka ilan sahibine iletin. Aklınızda hiçbir soru işareti kalmadığından emin olun.
  5. Kedi ile mutlaka tanışın. Kediyle tanışmadan direkt olarak kediyi sahiplenmeyin. Belki kediyle bağ kuramayacaksınız belki birbirinizden hoşlanmayacaksınız. Bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak kedinizi sahiplenin.

Kedi Sahiplenirken Bilinmesi Gerekenler

Diyelim ki kedinizi seçme işlemini tamamladınız ve sizin için en uygun olan kediyi satılık kedi ilanı sunan siteler üzerinden seçtiniz. Bu durumda kedinin ideal bir ortamda bakılabilmesi için dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Bu hususları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Evinizi hazırlayın. Bir kedi sahiplenmek büyük sorumluluk ister. Kedinize zarar verebilecek onlar için zehirli olan bitkilerinizi kedinizin erişemeyeceği yerlere kaldırın.
  • Kedinizin yaşam alanını bir oda ile sınırlı tutmamaya özen gösterin. Kediler her ne kadar köpekler gibi dışarıda gezmeye ihtiyaç duymasalar da evin bir odasına kıstırılamayacak kadar özgürlüklerine düşkün olan canlılardır.
  • Kediniz için ideal kum kabı, mama kabı, su kasesi, mama gibi ürünleri kedinizi eve getirmeden önce temin edin.
  • Kedinizi eve getirdikten sonra onu eve alıştırmak kedi seçimi kadar sizi uğraştırabilir. Yeni bir ortam kedilerde şok etkisi yaratabilmektedir. Kedinize zaman verin ve evi keşfe çıkmasına izin verin.
  • Kedinizle oyun oynamaya ve onunla vakit geçirmeye özen gösterin. Sizinle bağ kurabilmesi için güvenilir olduğunuzu düşünmesi gerekecektir.
  • Kedinizin severek oynayacağı oyuncakları keşfedin. Bazı kediler ışıklı, bazıları sesli, bazıları ise hareketli oyuncaklardan hoşlanmaktadır. Birkaçını deneyin ve kediniz için en uygun olan oyuncak modelini bulun.
  • Kedinizin aşı takvimini ve büyümesini yakından takip edin. Kısırlaştırma, aşı yapılması gibi rutin kontrol işlemlerini atlamayın.

Sizinle paylaştığımız bu öneriler ve bilgiler ile kedi nasıl seçilir ve eve geldiğinde ilk bakımı nasıl sağlanmalıdır gibi sorulara yanıt verdik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşça kalın!

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu