VPS ve Minecraft server kurma

 VPS ve Minecraft server kurma

Bu yazımızda Minecraft Server ve VPS (Virtual Private Server) hakkında bazı temel bilgileri sizler için derledik. Talebiniz olan tüm konularda bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

VPS Server

Türkçe adıyla Sanal Özel Sunucu olarak bilinen VPS (Virtual Private Server), sanal atanan kaynaklar ile elde edilen bir sunucu sistemi olarak tanımlanabilir. Bu yöntem diğer sanal teknolojiler gibi yüksek performanslı ve güvenlidir. Ana sunucu tarafından atanan Ram, CPU ve disk gibi kaynaklar gerçek sınırlar içerisindedir. Performansı sebebiyle çokça tercih edilen VPS Server hizmeti oldukça ekonomiktir.

VPS (Virtual Private Server), gerçek kaynaklara sahip olan fiziksel sunucuların sanallaştırılmasıyla içerisinde ihtiyaçlara ve tercihlere göre birden çok sanal sunucular kurulması işlemedir. VPS sunucular bir kaynak havuzuna sahiptir ve her sunucu ihtiyacı olan kaynağı kullanmaktadır.

VPS Server , kiralık serverlara göre çok avantajlıdır. Örneğin 3 adet sunucuya ihtiyacınız olduğunu var sayalım; birini şahsi serverınız, birini web serverınız ve diğerini de mail serverınız olarak kullanmak istiyorsunuz. Fiziksel sunucuyu tercih etmeniz durumunda 3 adet fiziksel sunucuya ihtiyacınız olacak her biri için donanım yatırımı, elektrik tüketimi, raf kirası ve network port hizmeti gibi ek maliyetler oluşacaktır. 

VPS Server Kurma konusunda yüksek seviyeli donanımlar ile birlikte bazı özel yazılımlar da gerekmektedir. Satın aldığınız VPS Server hizmetinin tüm kurulum ve konfigürasyonunu biz yapıyoruz. Özel kurulum tekniklerimiz sayesinde en yüksek verimi ve performansı almanız için gerekli tüm ayarlamalar uzman teknik ekibimiz tarafından titizlikle sağlanmaktadır. Performans ve verimlilik açısından otomatik kurulum (setup) kullanmıyoruz, bu sebeple tüm işlemleriniz manuel olarak yapılmaktadır. 

Minecraft Server

Dünya genelinde 250 milyona yakın kopya satıldığı bilinen Minecraft, tasarım ve oyun geliştiricileri tarafından piyasaya sürülmüş ve hala dünyada milyonlarca aktif kullanıcısı olan, blok yerleştirerek oynanan bir macera ve aksiyon oyunudur. Masaüstü Windows, macOS, Linux bilgisayarlarınız yanı sıra oyun konsolları ve mobil akıllı telefonlarınızdan da oyunu oynayabilirsiniz.

İster tek başınıza Minecraft oynamak isteyin, isterseniz çok oyunculu bir deneyim yaşamak isteyin; Minecraft oynamak için bu oyunun oynadığınız süre zarfında bir bilgisayarda sürekli açık durumda olması gerekmektedir. 

Minecraft Server ; oyunun sürekli açık olduğu bilgisayar anlamına gelir. Özellikle farklı coğrafi konumlardan oyuncuların bir arada Minecraft oynaması için oyun sunucusu olarak kullanılacak bir makine olmazsa olmazdır.

Minecraft Server Kurulumu bir web server üzerine yapıldığı zaman, oyuna istediğiniz her an ulaşabilir ve oynayabilirsiniz. Bu sebeple Minecraft; bu iş için özel olarak dizayn edilmiş yüksek donanım özelliklerine sahip bilgisayarlarda host edilmelidir.

Minecraft Server piyasasında bu ürünün adı “oyun sunucusu” veya “game server” olarak da bilinmektedir. Minecraft Server fiyatları istediğiniz makinenin özelliklerine göre değişiklik gösterir. Minecraft Server satın almak isterseniz sitemizin iletişim bölümünden bizimle iletişime geçebilir; kaç kişinin aynı anda oyun oynayacağı gibi isteklerinizi iletebilirseniz, fiyat alabilirsiniz.

Kaynak:

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu