Video Nasıl Çekilir? Nasıl Dikkatleri Çeker?

 Video Nasıl Çekilir? Nasıl Dikkatleri Çeker?

Dijital platformda izlemekten keyif aldığımız binlerce video bulunuyor. Videolar hayatımızı kolaylaştırdığı gibi yeniliklerden haberdar olmamızı sağlıyor, daha sosyal ve eğlenceli anlar geçirmemizi sağlıyor. Youtube’ta her geçen gün artan kanallar, video çekmenin inceliklerini öğrenmeye yol açıyor. Video nasıl çekilir ve nasıl geniş kitlelere ulaşır birlikte inceleyelim;

Planlı video yayını

Bir video portalında kanal açtıysanız veya kendi web sitenizde video yayını yapıyorsanız eğer her şeyden önce bir yayın programınız olmalı. Kafanıza estiğinde video çekip yayınlamaktansa haftanın belirli gün veya günlerinde düzenli olarak çekim yapmak, yayınlamak daha profesyoneldir. Düzenli yayıncılığın düzenli takipçi getireceğinden emin olabilirsiniz.

İdeal video uzunluğu

Video çekmek, montajlamak güzel ve keyifli bir iş ama izlemek her zaman değil. Çünkü aşırı uzun video yayınları içeriği dolu olsa bile hızlı tüketimin yaygın olduğu şu günlerde vakit kaybı yaratabiliyor. İdeal sürelerde, insanların sıkılmadan izleyebileceği uzunlukta videolar çekmeniz gerekiyor.

Kaliteli ve dolu bir içerik

İnternette milyonlarca video var. Bu videoları içerik olarak elediğimizde işe yarar, bilgi veren, kaliteli içerik sunan videoların sayısı hızla azalır. Çekeceğiniz her videonun izleyicilere bir şeyler katmasını sağlayın. Eğlence videosu çekerken bile eğlendirmenin yanı sıra öğretici birkaç unsurdan yararlanabilirsiniz.

Dikkat çekici video isimleri

Video isimleri kişilerin videoyu izlemesini tetikleyen ilk unsurdur. Bir oyun videosu çekecekseniz eğer video isminin sadece “oyun videosu” olması elbette dikkat çekmez, izleyicilerde merak unsuru oluşturmaz. Bunun yerine “X oyununu ilk kez şu yöntemle oynuyorum!” tarzı daha merak uyandırıcı bir başlık tercih edebilirsiniz.

SEO uyumlu videolar

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına geliyor. Video içerik yayınlayan birçok kişi Seo kavramını biliyor. Anahtar kelimeler kullanmak, video altlarında Seo uyumlu içerikler paylaşmak size olumlu dönüşler kazandırır.

Bonus: İnteraktif videolar

Çektiğiniz videoların sadece izlenmesini değil kişiler üzerinde etki bırakmasını istiyorsanız etkileşimi arttırmalısınız. İnsanların yorum yazması, deneyimlerini paylaşması her zaman video başarısı getirir. Örneğin bir akım videosu çekiyorsanız, videonun sonunda izleyenlere haydi siz de çekin ve beni etiketleyin, bana gönderin tarzı bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Etkileşim, videolarınızın sadık bir izleyici kitlesine kavuşmasını sağlar.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu