Teknoloji Hayatınızı Nasıl Değiştirebilir?

 Teknoloji Hayatınızı Nasıl Değiştirebilir?

Teknolojiye yakın olmak zorunda mıyız? Teknoloji ile ilgili bir iş yapmıyorsak ya da bu alanda bir kariyer sahibi değilsek teknoloji hakkında bir şeyler bilmek ne işimize yarayacak?

Aslında bu sorunun cevabı çok uzun. Ancak kısaca anlatmaya çalışalım.

İlk olarak teknoloji hakkında biraz bir şeyler bilmek hayatınızı kolaylaştırır.

Örneğin bir ev hanımısınız. İlk bakışta benim teknoloji ile ne işim var diyebilirsiniz? Ancak en azından internet kullanmayı bile biraz öğrenmeniz halinde evinizi daha hızlı temizleyebileceğiniz bir süpürge hakkında ya da daha hızlı çamaşır yıkayan bir beyaz eşya hakkında bilgi edinebilirsiniz. Çocuğunuzun ödevine internetten bulduğunuz bilgilerle yardımcı olabilirsiniz.

Bir boyacısınız. Peki teknoloji ile ne işiniz olur ki? Oysaki internette yeni müşterilere ulaşabileceğiniz bir ağa kaydolarak yeni müşterilere ulaşabilir, bir mobil uygulama sayesinde evini boyamaya gittiğiniz müşteriye boyamadan önce nasıl görüneceğini gösterebilirsiniz.

Ya da beyaz yakalı bir çalışansınız ve masa başındaki işiniz muhasebe, satış vb. teknoloji ağırlıklı bir iş değil. Ancak muhasebe mobil uygulamaları ya da satış mobil saha takip sistemleri hakkında biraz daha araştırma yaparak diğerlerinin bir adım önüne geçebilirsiniz.

İş mülakatlarında bildiğiniz işinizle ilgili teknolojik şeyleri söyleyerek farklılaşabilirsiniz. İşyerinde bir 5 dakika da olsa boş kaldığınız teknolojik şeyler okuyup bu alandaki entellektüelidenizi arttırabilirsiniz.

Diyelim ki yaşlı birisisiniz ve elinizi eteğinizi hayattan çektiniz. Emekli hayatı yaşıyorsunuz. Peki teknoloji neden size gereksin ki? Oysaki romatizmanıza ve eklem ağrılarınıza iyi gelecek bir mobil uygulamadan haberiniz olsaydı hayatınız ne kadar kolaylaşırdı?

Doktorunuza cep telefonundan görüntülü olarak ulaşıp hatta tahlilleri de buradan göndererek yüz yüze konuşsaydınız güzel olmaz mıydı?

Bugün hala sosyal medya hesabı açmış ancak nasıl kullanacağını bilmeyen milyonlarca kişi var. Özellikle cep telefonlarımızla birlikte teknolojiye en uzaktakiler bile artık biraz olsun teknoloji okuryazarı olmaya başladı.

Ben teknoloji falan anlamam diyenlerdenseniz şunu bilin ki temel düzeyde de olsa teknoloji okuryazarı olmak zorundasınız. En önemlisi bir kere çocuklarınızı bilinçli yetişmek için bu gerekli.

Teknoloji ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını düşünen herkes şimdi tekrar düşünsün. Sadece biraz teknoloji okuması yaparak hayatınızın ne kadar güzelleşeceğini hayal edin.

İşte burada ademocut.com devreye giriyor. Herkesin anlayabileceği dilde ve fayda sağlayabileceğiniz teknolojik içerikler üretiyor.

Her gün biraz teknoloji dozu için ademocut.com a bekleriz. Size iyi gelecek emin olun…

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu