Tablet ve Bilgisayarlarda Hangi Ekran Kartı ve İşlemci Tercih Edilmelidir?

 Tablet ve Bilgisayarlarda Hangi Ekran Kartı ve İşlemci Tercih Edilmelidir?

Bugünlerde pandeminin etkisi ile birlikte eğitim ve öğretim hayatında radikal değişiklikler yaşanmaya başladı. Özellikle neredeyse 1 yıldır bütün okullar online eğitime geçmiş durumda. Tabi ki bu durum okumakta olan çocukların bir takım ihtiyaçlarını ortaya çıkarıyor.

Bunlardan en önemlisi online eğitime katılabilmek için tablet ve bilgisayar ihtiyacı. Ancak şunu unutmamak gerekir ki ülkemiz ekonomik bir bunalımdan geçiyor. Öğrenciler ihtiyaçları olan teknolojik ürünleri satın alabilmeleri için uygun fiyatlara ihtiyaçları var.

Aynı zamanda birçok da seçenek bulunduğu için tüketicilerin kafalarında bazı soru işaretleri bulunuyor. Çünkü bazı ebeveynler çocukları bilgisayarda eğitimlerini sürdürürken aynı zamanda oyun, film gibi çeşitli aktiviteler de yapabilmelerini istiyor.

Bu ek seçenek dahil olduğunda biraz daha pahalı ve daha karmaşık seçimler ortaya çıkıyor. Ve bunun yanında hepimiz uzun ömürlü, kaliteden ödün vermeyen ürünleri de almak istiyoruz. Bu makalemizde tüketicilerin bütçelerini fazla zorlamadan satın alabilecekleri bazı tablet ve bilgisayarları inceleyeceğiz.

Tablet veya Laptop satın alırken neye dikkat edilmeli?

İlk başta dikkat edilmesi gereken tabi ki de fiyatlar. Bu konuda iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Tek tek bütün teknoloji sitelerini veya mağazalarını gezmek ilk aklınıza gelen şey olabilir. Media Markt, Teknosa, Evkur ve Vatan neredeyse herkesin bildiği en çok ziyaret edilen teknoloji marketlerden bazılarıdır.

Bu mağazaların arasında size en uygun olanı bulmak ilk kriteriniz olabilir. İkinci en önemli nokta İşlemci, Ram ve Ekran kartı modellerinin kalitesi.

Yazmış olduğum ikinci nokta daha çok bilgisayar satın almak isteyen kullanıcıları ilgilendirir. Eğer siz tableti çocuklarınıza veya kendinize satın almak istiyorsanız o zaman dikkat etmeniz gereken en önemli şey Ram’in boyutudur.

Ram’in GB değeri ne kadar yüksek boyutta olursa tabletin kalitesi de o kadar iyi olacaktır. Örnek vermek gerekirse Media Markt Kataloglarına göz atarsak karşımıza HomeTech’in hem tablet hemde notebook olan modelini görebiliriz. 4 GB ram kapasitesi bulunan bu model aynı zamanda EBA online eğitim portalını destekler niteliktedir. Birçok öğrenci için bu tarz modeller yeterli olacaktır.

Fakat üniversitede mühendislik, mimarlık, grafik tasarım vb. eğitimi gören öğrenciler için daha üst düzey kullanış için tasarlanmış bilgisayarlar gerekecektir. Bunun için de Nvidia gibi iyi bir ekran kartı markasının ve son dönemlerde özellikle 2017 sonrası üretilmiş olan Intel model işlemcilerin kullanıldığı laptoplar tercih edilmelidir.

Kısacası ister tablet ister bilgisayar olsun bütün ihtiyaçlarınız için yapacağınız seçimlerde dikkat etmeniz gereken çok önemli 3 nokta bulunmaktadır.

  •         Ram Boyutu 4GB ve üstü
  •         2GB ve üstü Ekran Kartı (Tavsiye Nvidia Marka)
  •         İ5 veya İ7 Intel işlemci

Seçenekler doğrultusunda alacağınız ürüne karar verdiğinizde tek yapmanız gereken size en uygun fiyatı ve promosyonu bularak alışverişi tamamlamaktır.

Hangi teknoloji marketlerini tercih etmeliyim?

Bu konu üzerine spesifik olarak bir mağaza ismi vermek yerine size en uygun olan mağazayı nasıl bulabileceğiniz konusunda birkaç ufak tüyo verebiliriz. Öncelikle almak istediğiniz ürünü belirleyin. Telefon, ekran kartı, monitör, buzdolabı, televizyon, aklınıza gelebilecek herhangi bir elektronik ürün.

Buradaki en mühim detay seçtiğiniz teknolojik ürünün en uygun fiyata nerede satıldığını bulmaktır. İşte size burada önerebileceğim en mühim detay Kimbino adlı mobil uygulamayı telefonunuza indirmektir. Neden mi bu uygulamayı tercih ediyoruz? Gelin size açıklayalım.

Hiçbir indirimi kaçırmayın!

Bu uygulamanın amacı, satın almak istediğiniz ürünün hangi tekno marketlerde veya süper marketlerde bulunduğunu en uygun ve en hızlı şekilde öğrenebilmektir.

Örneğin almak istediğiniz tabletin nerede, ne zaman indirimde olduğunu hiç zorlanmadan bulabilirsiniz. Media Markt Katalogları, Vatan, Vestel gibi popüler teknoloji marketlerinin de online kataloglarını barındıran Kimbino size birçok seçeneği tek bir pencereden sunmaktadır.

Bu sayede hem zamandan hem de bütçenizden tasarruf edebileceksiniz. Siz de şimdi size en uygun ürünü bularak alışverişe en kolay şekilde başlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu