Pandemi ile Değişen Alışveriş Kültürü

 Pandemi ile Değişen Alışveriş Kültürü

 Bugünlerde pandeminin etkisi ile birlikte tüketicilerin alışkanlıklarının nasıl değişkenlik gösterdiğine şahit oluyoruz. Tüketici bireyler fiziksel temastan kaçınmak için genellikle online alışverişi tercih etmeye başladılar.

Giyimden, yiyeceğe, elektronikten, dekoratif ürünlere kadar her türlü ürünün satışı için online platformlar kullanılmakta. Doğrusunu söylemek gerekirse bu aralar ben de online alışveriş yapanlar kafilesine katılmış bulunmaktayım. Biliyorsunuz ki son günlerde Covid-19 salgını yüzünden çoğu okul artık yüz yüze değil ve online bir şekilde eğitimlerini sürdürüyorlar.

Tam da bu yüzden kızımın ihtiyacı olan tableti alabilmek için en uygun mağazayı ve platformu aramaya başladım. Bu araştırma sırasında karşıma Kimbino adlı bir uygulama çıktı. Kimbino süpermarket zincirlerinden, elektroniğe ve giyime kadar her ürünün en uygun fiyatlı halini nereden alabileceğimizi gösteren promosyonlar ve kataloglar sunuyor.

Böyle bir hizmeti bize sundukları için Kimbino marka direktörü ile bir röportaj yapmak istedim. Davetimi kırmadan nazik bir şekilde kabul ettiler. Gelin birlikte neler konuştuğumuza bir göz atalım.

Öncelikle hoşgeldiniz, ilk sorum; neden online kataloglar ve broşürler?

Hoşbuldum. Aslına bakarsanız ilk fikir doğaya olan tutkumuzdan geliyor. Ormansızlaşma ile başlayan ve bizi küresel ısınma sürecine götüren doğa felaketine elimizden geldiğince bir dur demek istiyorduk. Bizim için en önemli nokta mağazaların broşürleri için her yıl milyonlarca ton harcanan kağıt israfını durdurmak.

Ve doğal olarak ağaç kesilmesini biraz da olsa yavaşlatabilmek. Bu proje ile, çoğu tüketiciyi daha bilinçli yaşamaya davet ediyoruz. İkinci ve diğer önemli nokta ise tüketicilerin ürün bakmak için marketten markete, mağazadan mağazaya dolaşmasıydı.

Eminim ki doğru ürünü bulmak uğruna yapılan bu yorucu durumdan siz de şikayetçisinizdir. Tüketiciler için en uygun promosyonları hangi mağazada bulabileceklerini en kolay şekilde görebilmelerini amaçlıyoruz. Buna isterlerse mobil uygulamamızdan ya da web sitemizden rahat ve kolay bir şekilde ulaşabilirler.

Örnek vermek gerekirse; A101, Bim, Media Markt ve Avon gibi her alandan mağazaların promosyonlarından faydalanabilirsiniz.

Çok ilgi çekme potansiyeli olan bir proje. Peki Kimbino’nun faydaları nelerdir?

Ülkemizde pandemi sürecinden dolayı yaşanan ekonomik krizden hepimiz haberdarız. İnsanalr hayatlarını sürdürebilmek için temel ihtiyaçlarını doğal olarak karşılamak zorundalar. İşte tam da bu yüzden Kimbino cüzdanınızı düşünecek atılımlarda bulunuyor.

Günlük, haftalık veya aylık alışverişlerinizi yapmak için bütçenize en uygun fiyatları bulmak çok önemlidir. Bu sadece yiyecek ile kısıtlı değildir. Sizin gibi tüketicilerimiz de bulunmaktadır. Elektronik ürünlere ihtiyaçları olanların sayısı pandemi ile birlikte yükselişe geçti.

Çünkü sadece okullar yüz yüze eğitime ara vermedi aynı zamanda birçok iş yeri de evde çalışma düzenine geçtiler. Bundan dolayı elektronik ürünlere laptoplara ve tabletlere rağbet bir hayli yükseldi.

Örnek vermek gerekirse Media Markt İndirimlerini kontrol ederseniz her yaştan kişiye ve ihtiyaca uygun fırsatları görmüş olacaksınız. Unutmamak gerekiyor ki Kimbino sadece Media Markt Katalogları ile sınırlı değildir. Vestel, Vatan Bilgisayar, Evkur gibi birçok teknoloji marketinin kataloglarına erişebilir ve bütçenizi zorlamayacak fırsatlardan faydalanabilirsiniz. Bütün bunlardan haberdar olmak için abonemiz olabilir ve her bildirimi e-posta olarak alabilirsiniz.

İleride bu projede bizi neler bekliyor?

Doğasever bakış açımızla Dünyanın birçok ülkesinde büyümeye devam ediyoruz. Birçok ülkeden ve Türkiye’deki müşterilerimizden gelen tepkiler çok heyecan verici. Tüketicilerin ve üreticilerin hayatlarında değişiklikler yapmaya devam etmek istiyoruz.

Sadece süpermarket zincirleri ile kalmadan mahalle mahalle küçük esnafa kadar inmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Ekonomik bunalımın yıprattığı her insana ve her aileye yardımcı olmak yapabileceğimiz en önemli şeylerden biri olabilir. Bana ve ekibime kulak verdiğiniz için size de ayrıca teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim- okuyucularımıza farklı bakış bir bakış açısı kazandırdığımızı düşünüyorum. Herkesin ücretsiz bir şekilde isterlerse benim gibi Media Markt indirimlerinden isterlerse de gıda ürünlerine dair fırsatlardan faydalanmalarını tavsiye edebilirim. İyi incelemeler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu