Sporcular için En İyi Köpek Irkları

 Sporcular için En İyi Köpek Irkları

Spor alanında uğraşıyor ve mesleğiniz bu ise sizlerde kendiniz gibi bir köpek isteyeceksinizdir. Sizler gibi atletik olmasını hatta antrenmanlarınız da size eşlik edecek bir arkadaş arıyor olabilirsiniz.
Köpek sahiplenme düşüncesinde olan sporculara uygun ırklar vardır. Bunun için sahipleneceğiniz köpek dostunuzun bazı fiziksel özelliklere sahip olması gerekecektir. İster yavru köpek sahiplenme isterseniz yetişkin köpek sahiplenin aşağıda açıkladığımız ırklar tam size göre olacaktır. Bunlara uygun olması için kas kütlesini kaldırabilecek, uzun veya tempolu koşularınızda size kolaylıkla eşlik edecek köpek dostlarımızı sizlerle paylaşacağız.

Rotweilerr Köpek Irkı

Sahiplerine karşı aşırı bağlı ve itaatkâr bir ırk olarak ilk önereceğimiz köpek cinsidir. Geçmişte kasap ve Pazar arabalarını çekmeleri içinde kullanılmışlardır. Bu yönden dayanaklı ve güçlü köpeklerdir. Daha sonraları heybeti duruşları ile savunma ve koruma amaçlı yetiştirilmeye başlanmışlardır. Rotweiler köpek sahiplenme sporcu kişiler için çok uygundur. Çevik ve kaslı yapısı ile sizlere eşlik ederken zorluk çekmeyecek bir dostumuzdur.

 

Doberman Köpek Irkı

Duruşu ve estetik yapısı ile oldukça bilinen bir köpek ırkıdır. Simsiyah ve parlak görünümünün verdiği zarif görüntüsünün ardında kaslı gövdesi ile sizi kendine hayran bırakacaktır. Bunun yanı sıra hızlı çevik olması sizlerin ilgisini çekecektir. Oldukça zeki tavır ve tutumları ile eğitimleri oldukça kolaydır.  Kararlı ve korkusuz yapısı ile de sadakatini göstererek sizinle hem dost hem aile olacaktır.

Greyhound Köpek Irkı

Geniş göğüs yapısı ve estetik fiziki görünümü tam olarak hız köpeği olarak karşımıza çıkmaktadır. Adaleli arka bacakları oldukça güçlüdür ve sırtının kavisli yapısı bu ırkı özel kılmaktadır. Hızı ile bilinen bu ırk saatte 65 km’ye kadar çıkabilmektedirler. Özellikle avcılıkta kullanılmalarının yanı sıra dikkatli yapıları en ufak ayrıntıları bile izleme içgüdüsünü ortaya çıkarmıştır. Özellikle koşularınız da size bir arkadaş arıyorsanız yarış başlasın.

Bull terierr Köpek Irkı

Küçük cüssesine rağmen cesaretleri ve kendilerine olan özgüveni ile çok beğenilen bir köpek ırkıdır. Eskiden çukur dövüşlerinde kullanılmalarına rağmen kavgacı bir yapıya sahip değillerdir. Sadece oldukça güçlü oldukları için ve yanlış yönlendirme, kullanım sonucu böyle bir ünleri vardır.

Güçlü kas yapısı ve çevikliği ile antrenmanlarınız da sizlere eşlik edebilecek sporcu bir dostumuzdur. Küçük olması sizi şaşırtmayacağı anlamına gelmesin.

 

Dogo Arjentin Köpek Irkı

Pitbulların atası olarak bilinen bir ırktır. Dünyada çektiği ağırlıklar ile en güçlü köpek kategorisinde ün kazanmıştır. Oldukça kaslı ve atletik bir fiziksel yapıya sahiptir. Orta boyutu olmasına rağmen güçlü yapısı özellikle büyük hayvan avlarında kullanılan tek cins köpek özelliği olmasını sağlamaktadır. Pek çok Avrupa ülkesinde yetiştirilmesi için bazı şartları vardır. Bunlar iyi bir eğitimle agresifliğinin azaltılmış olması ve mikroçip takılmış olması şartları vardır.

Boksör Köpek Irkı

  1. yy Mastif ve Buldog köpeklerinden üretilmiş bir cinstir. Kaslı ve güçlü bir yapıya sahiptir. Bu yapısı gereği ile bekçilik yapması için kullanılmıştır. Buda onun ne kadar dayanıklı ve özgüvenli bir köpek cinsi olduğunu bize göstermektedir. Bir dönem özellikle köpek dövüşleri gibi kötü bir amaçla kullanılmış olsa da daha sonraları Almanya da polis köpeği olarak kullanılmıştır.

 

Alman Çoban Köpekleri

Polis köpekleri olarak da çokça bilinen bir köpektir. Bu köpeğin neden sporcular için uygun olduğunu anlatmaya gerek yoktur herhalde. Gerek fiziki yapıları ve aldıkları eğitimler de gösterdikleri üstün başarıları ile sizlere iyi birer dost olacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu