Scottish Fold Nasıl Beslenmeli?

 Scottish Fold Nasıl Beslenmeli?

 Bir Scottish Fold kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde, diğer kedi ırklarından farklı ihtiyaçları olduğunu bilmelisiniz. Naif ve narin Scottish Fold kedileri, farklı ihtiyaçları ve beslenme şekilleri olan canlılardır.

Özellikle yavru Scottish Fold kediler için doğru seçimler yapmanız gelişim dönemleri için önemlidir.

Yavru Scottish Fold kedilerin sağlıklı şekilde beslenmesi daha uzun ömürlü olmalarını sağlar. Yanlış beslenen kedilerde fiziksel hassasiyet görünür ve çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Scottish Fold kedinizin hem beslenmesi hem de bakımı için yeterli ilgiyi göstermelisiniz.

Scottish Fold kediler ilgi bekleyen naif canlılardır. Scottish Fold kedilerinin mamalarında aşırı protein olmaması önemlidir. Kedinizin beslenmesini planlarken kalıtsal hastalıklarını da göz önünde bulundurmalısınız.

Yavru Scottish Fold Beslenmesi

 Yavru Scottish Fold kedilerinin gün içinde sık sık beslenmesi gerekir. Bu ihtiyaçları büyüdükçe azalır ve 2 öğün olarak sınırlanır. Yavru Scottish Fold kediler yeteri kadar mama tükettiğinde ihtiyacı olan enerjiyi depolayabilirler.

Serbest beslenen yavru kedilerin tek seferde yeme alışkanlığı olmayacağı için mide şişkinlikleri görülmez. Kedinizin aşırı kilo ya da obez problemi yoksa serbest şekilde beslenmesinde herhangi bir sorun yoktur. Scottish Fold kedilerinin yaş mama ile birlikte ödül maması tüketmesinde bir sorun ortaya çıkmaz.

Kedinizin çikolata, soğan, süt, üzüm, çiğ et, çiğ yumurta ve çiğ balık gibi yiyecekler tüketmediğinden emin olmalısınız. Kedinizin yaşına uygun olan yavru kedi mamalarını kullanabilirsiniz.

Yetişkin Scottish Fold Beslenmesi

Yetişkin Scottish Fold kediniz için mama seçimleri yaparken karbonhidratı az ve protein bakımından zengin kuru mamaları tercih edebilirsiniz. Siz en kaliteli mamaları seçseniz bile kuru mamanın içindeki düşük su miktarı zamanla kediniz için sorun olabilir.

Bu sebeple kedinize sıklıkla yaş mama vermeyi ihmal etmeyin. Kedinize yaş mama verdiğiniz zaman, günlük öğünlerindeki kuru mamayı azaltabilirsiniz. Scottish Fold kedinize yaş mama ve kuru mama dışında; ciğer, et, yumurta, tavuk, peynir ve prebiyotik yoğurt gibi gıda takviyeleri verebilirsiniz.

Kedinizin ilerleyen yaşlarda obezite olmaması için tükettiği mamanın miktarını kontrol etmelisiniz. Kedinizin mama miktarını kedinizin ağırlığına göre ayarlamalısınız.

Scottish Fold Kuru Mama Seçimi

Scottish Fold kedileri cilt ve sindirim sorunları yaşamaya yatkındır. Bu sebeple mama seçimi yaparken su ihtiyaçlarını dengeleyecek seçeneklerler bulmanız faydalı olur. Kediniz için seçtiğiniz mamaların protein açısından aşırı yüklü olmaması da gerekir.

Kediniz için sağlıklı tahıllar ile hafifletilen mamalar önerilir. Aksi halde hassas böbrekleri mama ile su dengesini kurmaya çalıştığında yorulur. Bu durum böbrek sorunlarını ortaya çıkarabilir. Mama seçimi yaparken kedinizin gelişim durumu, yaşı ve kısırlaştırılması da göz önünde bulundurulmalıdır.

Orijen, N&D ve Acana fazla protein alımını önlemek ve kedinizin kilosunu kontrol etmek için önerilen mama markalarından bazılarıdır. Mama seçerken içinde en az %30 ila %40 oranında et olmasına özen göstermelisiniz.

 Scottish Fold Yaş Mama Seçimi

Scottish Fold cinsi kediler vücutlarında neme ihtiyaç duyar. Devamlı kuru mama ile beslenmeleri sonucu vücutlarındaki nem oranı dengelenmez. Bu sebeple Scottish Fold kedilerin haftada en az 1 ila 2 defa konserve yaş mama verilebilir.

Bu sayede nem oranı ve taze protein oranı dengelenir. Püre konserveler ya da jöleli yaş mamalar kediniz için iyi bir seçim olabilir. Soslu konserve mamalar içerdikleri nem oranı sayesinde sindirim sistemini de dengeler.

Her kedi gibi Scottish Fold kedilerinde taze ve temiz suya ihtiyaçları vardır. Sağlıklı ve uzun bir ömür sürmeleri için yeteri kadar su içmeleri önemlidir. Scottish Fold kedinize arınmış ve taze su vermeyi ihmal etmemelisiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu