Maltese Terrier Köpekler Hakkında Bilinmeyenler

 Maltese Terrier Köpekler Hakkında Bilinmeyenler

Apartman daireleri için oldukça ideal bir köpek ırkıdır. Tüy dökmemesi, küçük boyutlu oluşu, tüylerinin anti alerjik oluşu ve tuvalet eğitimini kolay öğrenmesi onları ideal bir ırk haline getirmektedir.

Satılık Maltese Terrier ilanlarına bakarken, köpeğinizin safkan olduğuna emin olmalısınız. Köpeğiniz safkan değilse bu özelliklere sahip değildir.

Satılık Maltese Terrier ilanlarına, ilk defa köpek besleyecek olan ya da apartmanda yaşayan kişiler bakabilir. Maltese Terrier köpekleri apartman hayatı için oldukça ideal bir köpek ırkıdır. Vücutları hassas bir yapıya sahip olduğu için küçük yaştaki çocuklar ile yalnız kalmaması gerekir.

Küçük boyutlu olmaları nedeniyle, evde enerjilerini yeterince atabildikleri takdirde dışarı çıkarılmaması problem teşkil etmez.

Maltese Terrier Ne Kadar Büyür?

Maltese Terrier köpekleri, teacup adıyla da bilinmektedir. Bu ırk köpeklere teacup denilmesinin nedeni de büyük bir fincanın içine girebilecek kadar küçük olmalarıdır.

Safkan satılık Maltese Terrier köpeklerinin büyüme oranları bellidir. Özellikle Malta mix ırkını insanlar büyümeyecek olarak görür. Bu ırkında belli oranlarla büyümesi normal bir süreç olarak kabul edilir. Malta mix ve diğer ırklar en fazla aşağıdaki oranlarda büyüme gösterir

  • Erkekler; 21-25 cm
  • Dişiler; 20-23 cm

Siyah yüzleri ile dikkat çeken Maltese Terrier köpekleri süs köpeği olarak da tanınmaktadır. Türkiye’de evcil hayvan seçimlerinde ilk sıralarda tercih edilir.

Yavru Malta köpeklerinin yavruları 1 kg kadar iner. Irkın farklılıklarından dolayı mix, teacup ve micro isimleri alırlar. Aynı zamanda 0, 1, 2 ve 3 numara şeklinde de sınıflandırılabilirler. Yetişkin bir Maltese Terrier köpeği en fazla 8 kg kadar büyüyebilir.

 Maltese Terrier Köpeklere Özgü Özellikler

  • Tarihte Maltese Terrier ırkı köpeklerin, kraliçeler tarafından altın tabaklar ile beslendikleri bilinmektedir. Yunanistan’da ve Mısır’da bulunan Maltese Terrier köpekler için mezarlıklar inşa edilmiştir. Birinci yüzyılda Roma valisi, bir Maltese Terrier ırkı köpeğe sahipti.
  • Genellikle büyük ırk köpeklerin terapi için kullanıldığı bilinir. Fakat Maltese Terrier köpekleri de neşeli ve pozitif karakterleri sayesinde terapilerde kullanılmaktadır.
  • Tüyleri beyaz ve kolayca leke tuttuğu için, yüzlerini ve ağızlarını ıslak mendille temizlemek kalıcı lekelerin önüne geçer.
  • Köpek tüyüne alerjisi olan kişiler için ideal bir köpek ırkıdır. Maltese Terrier köpeklerinin tüyleri hipoalerjeniktir.
  • Milyarder Leona Helmsley öldüğünde, Maltese Terrier köpeğinin bakım masrafları için 12 milyon dolarlık bir servet bırakmıştır.

Maltese Terrier Olumlu ve Olumsuz Özellikleri

Olumlu Yönleri;

  • Eğlenceli ve akıllı bir ırktır.
  • İyi bir dost olma özelliğine sahiptir. Sahipleri ile derin bağlar kurarlar.
  • Diğer evcil hayvanlarla arası iyidir. Kısa bir alışma süresi sonrası aynı evde yaşayabilecek kadar iyi anlaşırlar.
  • Diğer köpek ırklarına kıyasla aşırı seviyede tüy dökmezler. Günlük taramaları yapıldığı takdirde ölü tüylerden kurtulurlar.

Olumsuz Yönleri;

  • Eğitilmedikleri sürece evde uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Ayrılık kaygısı yaşamaları durumunda evdeki eşyalara zarar verebilirler.
  • Yemek yeme konusunda kontrollü değillerdir. Bu nedenle obeziteye yatkın gösterdikleri bilinir.
  • Diş, sindirim ve diz sorunları kalıtsal hastalıklarıdır.
  • Hiperaktif bir karakteri ve beyaz renk tüyleri olduğu için kirlenmeye oldukça müsaittir. Özellikle yemek sonrası rutin temizliklerinin yapılması gerekir.

 Maltese Terrier Yabancı İnsanlara Davranışı

Maltese Terrier köpekleri yeni tanıştıkları insanlara karşı ılımlıdır. Kısa süre içerisinde insanlarla sıkı bağlar kurabilirler. Sosyal ortamlara kolayca uyum sağlayabilir. Ortamdaki insanların ilgisini üzerinde toplamaktan hoşlanan bir ırktır.

Devamlı ilgiyi üzerinde istediği için sevdiği oyuncakları yakınında tutup onlarla da zaman geçirmesi için onu teşvik etmeniz gerekir. Aksi halde evde yalnız kaldığı zaman sizi zorlar. Maltese Terrier köpekleri, diğer ırklara kıyasla kendi kendine de eğlenebilen sayılı köpeklerden biridir.

Evcil hayvanlarla ve hatta kedilerle arası oldukça iyidir. Alışma süresi tanındığı takdirde aynı evde yaşayacak kadar iyi anlaşabilirler. Alışma süresi geçmeden yan yana kalmalarını beklememelisiniz. Evinizde bir kedi varsa, köpeğinizin oyuncaklarını ve mamasını ondan uzak tutmalısınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu