Satılık Dükkan Ararken Dikkat Edilecek Konular?

 Satılık Dükkan Ararken Dikkat Edilecek Konular?

Gayrimenkul yatırımının doğru bir biçimde yapılması uzun vadede her daim kazandırması anlamına geliyor. Karar verdikten sonra konut yatırımında pek çok kişi net olarak konut satın alıyor.

Fakat aynı durum dükkan söz konusu olduğunda zaman zaman kafa karışıklığına sebep oluyor.

 

Satılık dükkan ararken…

Satılık dükkan ararken öncelikle dükkanın lokasyonuna dikkat etmek gerekiyor. Hareketli bir yerde olmayan dükkan genellikle ölü yatırım değeri taşıyor. Bu konuda ileri görüşlü olmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü yatırımın yapıldığı dönemde rağbet görmeyen bir bölgenin zaman içerisinde hareketlenmeyeceğini kimse söyleyemez.

Dükkan satın alırken hangi amaç ile alındığını da göz ardı etmemek gerekiyor. Yatırım amaçlı mı alınıyor yoksa iş yeri açmak için mi? Bu konular belirleyici özellikler arasında bulunuyor. Özellikle bir işletme açmak için dükkan satın alınacak ise o işin dükkanın bulunduğu bölgede talep görüp görmeyeceğini de iyi araştırmak gerekiyor. Ayrıca bölge halkının gelir seviyesi ve demografik yapısı da dükkan satın alınırken düşünülmesi gereken noktalardan biri.

Dükkan satın almadan önce dükkanın projede işyeri olarak bulunup bulunmadığını öğrenmekte yarar bulunuyor. Çünkü bazı dükkanlar projede konut olarak görünüyorken sonradan işyerine çevrilebiliyor. Bu durum özellikle bazı iş dallarında ruhsat alma aşamasında ciddi sıkıntıları beraberinde getiriyor. Ayrıca dükkanı satın almadan önce mutlaka tapudan dükkan üzerinde şerh var mı kontrol ettirmekte yarar bulunuyor.

Kiralamak mı yoksa satın almak mı avantajlı?

Dükkan arayışında olan pek çok kişinin en sık sorduğu sorular arasında “kiralık mı yoksa satılık mı?” sorusu bulunuyor. Eğer amaç yatırım ise satın almak elbette ki mantıklı olmak ile birlikte uzun yıllar kullanım düşünülüyorsa da satılık seçeneğini düşünmekte yarar bulunuyor. Çünkü uzun süre kullanılacak olan dükkanda iş yeri sahibi pek çok yenilik ve değişiklik yapar. Özellikle iş yeri dekorasyonları ciddi maddi harcamalara sebep olur. Bu gibi durumlar da dikkate alınırsa satın almak daha uygun. Tüm bunların yanı sıra ofis olarak ya da kısa süreli kullanımlar için bir dükkan arayışı bulunanlar açısından kiralık seçeneği daha doğru olacaktır.

Satılık dükkan fiyatları…

Satılık dükkanlar farklı fiyat aralıklarında yatırımcıya sunuluyor. Bu doğrultuda özellikle lokasyon ve dükkanın metrekaresi fiyatlarda belirleyici özelliğe sahip. Satılık dükkan bakarken lokasyondan sonra dükkanın vitrin genişliğine de dikkat etmekte yarar var. Çünkü bir iş yeri vitrin görüntüsü ile kendini belli eder. Bunun yanı sıra vitrin gibi bakım ve onarım konusuna da dikkat! Satın alındıktan sonra dükkanın yüksek masraflar çıkarmaması önemli. Aksi halde hem para hem de zaman kaybı söz konusu olabilir.

Satılık dükkanlar konusunda son noktayı fiyat koyuyor. Bu konuda yatırımcı emsal dükkanlara bakmalı. Eğer emsallerine nazaran daha fiyatlı ise başka seçeneklerin de değerlendirilmesi önemli konular arasında bulunuyor.

Tüm satılık dükkanlar

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu