ADSL Hız Testi Nasıl Yapılır?

 ADSL Hız Testi Nasıl Yapılır?

Günümüzde en sık kullanılan internet terimlerinin başında ADSL gelmektedir. Ancak bu terimin anlamını birçok kişi bilmemektedir ve günlük hayatta en çok karşılaşılan internet terimlerinden biri olarak bilinmektedir.

Açılımı ‘Asimetrik Sayısal Abone Hattı’ olan ADSL, birçok kişi tarafından yabancı bir kısaltma olarak tahmin edilmekteyken, aslında Türkçe bir terimdir.

İnternet bağlantısı adına kullanılmakta olan, bağlantı yöntemlerinden biri olarak bilinen ADSL, internet kullanıcılarının sürekli olarak karşısına çıkan bir terimdir.

İnternet bağlantısının paylaşılmasını sağlayan ve ifade eden bu terim, eski dönemlerde ev telefonu ile yapılan görüşmeler nedeniyle internet bağlantısının kesilmesi sorununa çözüm olmaktadır.

Adsl Hız Testi Ölçme ;

ADSL sayesinde, hem telefon görüşmeleri hem de internet servis erişimleri aynı anda yürütülebilmektedir. ADSL bağlantısı sayesinde kablo bağlantısı ile internet erişimi 5 km uzaklığa kadar sağlanabilmektedir. Ancak 8 km ve üstü durumlarda ADSL internet dağıtımı sağlayamamaktadır.

Günümüzde birçok işletmeye ve eve büyük ölçüde kolaylık sağlamaktadır. Sabit bir ücrete sahip olması nedeniyle ve aynı telefon hattı üzerinden birden fazla cihazla internet erişimi sağlaması nedeniyle, günümüzde ADSL büyük bir önem taşımaktadır.

Geçmiş yıllarda yapılan internet erişimi hız testi ile internet hız testi arasında büyük bir fark ortaya çıkmaktadır. 16 Mbps’ye kadar internet erişim hızı sağlayan ADSL, bu hız nedeniyle ideal bir internet kullanımı sağlamaktadır.

Ülkemizde bir dönem en sık kullanılan internet erişim teknolojisi olarak bilinmektedir. O dönem sağlamış olduğu imkanlar nedeniyle büyük bir ilgi uyandıran ADSL, birçok internet erişimi problemini de ortadan kaldırmıştır. Daha hızlı ve kesintisiz bir internet deneyimi sunan ADSL, orta halli internet bağlantısı teknolojisi diyebilmek mümkündür.

En büyük sorunlardan biri olan telefonun çalmasıyla birlikte internetin kesilmesi, ADSL bağlantı teknolojisi sayesinde ülkemizde sorun olmaktan çıkmıştır. Günümüzde hala daha kullanılmakta olan ADSL bağlantı türü, yerini yavaş yavaş Fiber teknolojisine bırakmaktadır.

ADSL’nin çalışma mantığı son derece basit ve bir o kadarda etkilidir. Ev telefonu hattı, telekom santrallerine bağlıdır ve kişinin ADSL bağlantısına sahip olabilmesi adına santralde cihazların kurulu olması gerekmektedir. Eğer santrallerde ADSL’ye uygun olan cihazların kurulumu yapılmışsa, bu konuda bağlantıda herhangi bir problem yaşanmamaktadır.

Bu cihazlar kendi aralarında, ses ve veriyi, filtreleme yöntemi ile ayırmaktadır. Bu sayede ev telefonun ve internet erişiminin aynı anda gerçekleşmesi sağlanır. Bu sayede internet kesintisinde herhangi bir sorun olmaz.

Ülkemizde önceki dönemlerde seri bir şekilde kullanılmaya başlanan bu sistem, ttnet hız testi sonuçlarıyla da farkını iyiden iyi ortaya koymaktadır. Bu nedenle ADSL kullanımı, iletişim ve veri aktarımı sorunlarını büyük ölçüde azaltmaktadır.

ADSL Hız Testi Nasıl Yapılır?

Günümüzde akıllı cihazların artması ve yeni yeni akıllı ürünlerin ortaya çıkması nedeniyle internet erişimi konusunda birçok cihaz, yeterli ihtiyacı karşılayabilmektedir. İnternet erişimi olan cihazlar, zaman zaman fiber hızında internete girebilirken, bazı cihazlar ise ADSL bağlantısı ile internet erişimi yapmaktadır.

Bu iki bağlantı türü arasında büyük bir fark vardır ve fiber hızında olan bir internet, adsl hız testi sonuçlarına göre büyük farklılıklar yaratmaktadır.

Bu hız farkını internette gezinirken bile fark etmek mümkündür. Ancak bu konuda adsl hız testi ya da fiber hız testi yapabileceğiniz birçok sistem vardır.

Bu sistemler size yükleme ve indirme hızının hakkında net bilgiyi vererek, internette gezinme hızınızı ise ortalama değerlerde belirtmektedir. Günümüzde fiber hatta sahip olmayan birçok bölgede hala daha ADSL bağlantıları kullanılmaktadır ve bu bağlantı türü büyük ölçüde yeterli olmaktadır. Eğer adsl bağlantı hızınızı ölçmek isterseniz, bu konuda https://www.teknobh.com/internet-hiz-testi/ yaparak, internet hızınızla ilgili verilere elde edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu