Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

 Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Saç ekimi farklı sebeplere bağlı olarak dökülen saçların yarattığı estetik kayıpları giderilmesi amacına yönelik olarak yapılan klinik uygulamalardır. Saç ekimi öncesi ne kadar önemliyse, saç ekimi sonrası da aynı önemle üzerinde durulması gereken bir süreci kapsar.

Saç dökülmesi kişiden kişiye değişen farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan can sıkıcı bir durumdur. Estetik kayıplara sebep olmasının yanı sıra kişinin sosyal yaşamına da olumsuz yansıyan bu durum, ileri teknoloji cihazlarla yapılan saç ekim uygulamalarıyla ortadan kaldırılmaktadır.

Saç ekimi yaptırarak kellik sorunundan kurtulmak mümkün olmakla birlikte, saç ektirmeden önce dökülmeye sebep olan faktörlerin analiz edilerek tedavi edilmesi gerekir.

Böylece yapılacak olan saç ekim uygulamalarından alınacak sonucun başarı oranı çok daha yüksek olacaktır. Saç ekimi 3 farklı sürecin belli bir disiplin ve kombinasyonla sürdürülmesini gerekli kılar. Saç ekimi öncesi hazırlık aşamaları, operasyon ve operasyon sonrası tam bir bütünlük içerinde yürütülür.

Uygulanan teknik ne kadar başarılı olursa olsun, uygulamayı gerçekleştiren hekim tarafından verilecek tavsiyelerin eksiksiz yerine getirilmesi gerekir.

Saç Ekimi Sonrası İlk Hafta Neler Yaşanır?

Saç ektirme sonuçları açısından gayet tatmin edici olmakla birlikte sabır ve özen gerektiren bir süreci kapsamaktadır. Operasyonun bitimiyle başlayan iyileşme süreci kısa sürede tamamlansa da, hastanın tüm beklentilerinin en üst düzeyde gerçekleşmesi yaklaşık 1 yıllık bir süreci gerektirir.

Saç ekimi uygulamasının hangi teknikle ve kim tarafından yapıldığı da operasyon sonrası süreci etkileyen faktörler arasındadır. Bu sebeple saç ektirme ihtiyacı duyan bireyler operasyonun yapılacağı klinik ve uygulayıcı hakkında geniş bilgilere sahip olması gerekir.

Saç ekimi uygulaması sonrasında ilk gün donör bölgesinin dış etkilere karşı korunması amacıyla ense bölgesine bandaj uygulanarak hasta taburcu edilir. İlk gün saç kökü alınan bölgelerin tahriş olmaması için hastanın uyku pozisyonuna özen göstermesi tavsiye edilir.

Saç ekimi uygulaması sonrası 2 gün hafif ağrılar sürse de acı hissi tolere edilebilir düzeyde olacaktır. Ekim yapılan alanda kuruma başlarken donör bölgesi bandajlı olarak kalır.

Saç ekimi işlemini takip eden 3. gün saçların yıkanması gerekir. Yıkama işlemi uygulamayı yapan hekim gözetiminde uzman personel tarafından büyük bir titizlikle yapılır. Koruma amaçlı kullanılan bandaj çıkarılarak yapılan yıkama sonrası uygulama sebebiyle oluşan kuruma ve kanlanmanın giderilmesi adına özel kremlerle yapılan masaj sonrasında hasta normal yaşamına geri döner.

İlk hafta uygulama ve donör alanlarının mevsimsel etkilere karşı korunabilmesi önemlidir. Bu dönemde hastanın güneş ışınlarına direk maruz kalmaması gerekir. İlk hafta, ekim yapılan saç köklerinin baş bölgesine tutunmaya başladığı dönemdir.

Bu sebeple ekim bölgesi her gün hekim tarafından verilen tavsiyelere uyularak yıkanmalı, baş bölgesi darbelerden ve mevsimsel etkilerden korunmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası İlk Ayda Neler Yaşanır?

Saç ekimi sabırla sürdürülmesi gereken bir süreci kapsar. Bu sebeple uygulamayı yapan hekim tarafından verilen tavsiyelere uyulması büyük önem arz eder. İlk hafta geçtikten sonra baş bölgesinde yaşana küçük sorunlar hekim tarafından uygulanan antibiyotik tedavisi sayesinde oldukça konforlu bir şekilde sonlandırılır.

İlk ayın sonunda ise ekilen saçların baş bölgesine tamamen tutunacak ve kısa bir süre sonra ekilen saçların aniden döküldüğü görülecektir. Bu şok dökülme olarak adlandırılan olağan bir durumdur ve uygulama sonrası hekim tarafından hastaya bildirilir.

Saçların ani dökülmesi sonrasında yeniden çıkmaya başlayan saçlar, 3 aydan sonra iyice belirginleşmeye başlar. Bebek saçı gibi ince ve kıvırcık şekilde çıkmayı sürdüren saçlar, yaklaşık 9-12 ay sonrasında doğal saç görünümünde ve yoğun bir şekilde çıkar.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu