İYS Üzerinden Nasıl Onay Alınıyor?

 İYS Üzerinden Nasıl Onay Alınıyor?

Elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun ve ticaret iletişim bakanlığına bağlı olarak yasal sürecin izlenmesi sağlanmaktadır. İYS üzerinden nasıl onay alınıyor;

Bu süreçte 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 6363 sayılı yasa üzerinden web tabanlı bir platform oluşturulmasına imkan verilmiştir. Bu sayede ticari alanda faaliyet göstermekte olan gerçek ya da tüzel kişiler, hizmet sağlayıcıyla iletişime geçerek onay alabilmektedir.

Onay Gerektiren İYS Kapsamındaki Ticari Elektronik İletiler Nelerdir?

Elektronik iletişim araçları üzerinden yapılan, kutlama, tebrik, işletmelerin tanıtımlarını sağlayacak olan kısa mesaj, sesli mesaj ve otomatik arama özellikleri abonelikler, ortak durumları ya da üyelik üzerinden işlemektedir.

Hizmet sağlayıcıya bilgi vermekle yükümlü olan bir sistem özelliğine sahip olan İYS, mevcut alıcı onaylarını 31 Ağustos 2020 tarihlerinden sisteme aktarılmayan onayları geçersiz saymaktadır. İYS üzerinden nasıl onay alınıyor;

  • Süreç takviminde Ocak 2020 hizmet sağlayıcının vatandaşı bilgilendirmesi gerekmektedir.
  • 1 Eylül’de alıcılara açılması gerekmektedir.
  • 1 Aralık 2020 geçmiş tarihli izinlerin onaylı olarak kabul edilmesi gerekmektedir.

İleti Yönetim Sistemi Kayıtları

Online ortamda uygulanmakta olan İYS üyelikleri, kayıt işlemlerinin yapılması üzerinden hizmet sağlayıcının iletişime geçmesini sağlamaktadır. Bu sistem üzerinden MERSİS başvuru işlemlerinin E-imza ile birlikte yapılması ve kişinin İYS 24 başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Form doldurarak, web sitesi üzerinden başvuru yaparak ya da İYS yolu ile SMS kanlından gönderim onayı oluşturulabilmektedir. İYS ile ilgili onaylar İYS hizmet sağlayıcıya aittir.

Hizmet sağlayıcı başvuruları ve onayları 3 iş günü içerisinde bildirerek, İYS üzerinden kayıt oluşturulmasını sağlamaktadır. Üyelikler ve abonelikler için zaman damgasıyla yönetilmekte olan sistemden kullanım sağlanacak şekilde profesyonel bir sistem oluşturulmuştur.

İYS Süreci Nasıl İşler?

Gönderici kitlenin İYS üzerinden izinli olması gerekmektedir. Ticari pazarlama ve ürün tanıtımı alanlarında, İYS bildirmesi yaparak sürecin işlemesini sağlayabilmektesiniz.

İYS 24 size hizmet sağlayıcı olarak, üyelik ve kullanım detayları hakkında bilgi verecek aynı zamanda güncel kullanım alanıyla cezasız bir şekilde işlem yapmanızı sağlayacak kanunlara uygun bir işleyişin belirlenmesini sağlayacak niteliktedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu