Pug Köpeği Tıraş Edilir mi?

 Pug Köpeği Tıraş Edilir mi?

Pug köpekleri, kırışık yüzleri ve sevimliliği ile birçok kişinin dikkatini üzerine çekmektedir. Parlak ve kısa kürk yapıları bulunur. Düzenli bakımlarının aksatılmaması tüy sağlıkları için oldukça önemlidir.

Satılık pug köpeklerinin tüy dökümü sorunları nedeniyle tıraş edilmesi önerilmektedir. Pug köpekleri stres ya da mevsimsel faktörlerden kaynaklı tüy dökümü yaşayabilir.

Satılık pug köpeklerin tıraş edilmesi için tüylerinin yeterince uzun olması gerekir. Pug köpeğinizin tıraşını profesyonel kişiler tarafından yaptırabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli tıraş modelleri arasından seçim yapmanız da mümkündür.

Pet kuaförleri tıraş işlemi ortalama 100 liradan başlasa da banyo gibi ek hizmetler ile fiyat artışı gözlenebilir. Pug köpeğinizin tıraşını evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bu süreçte dikkate etmeniz gereken bazı noktalar mevcuttur.

Pug Köpeği Nasıl Tıraş Edilir?

Satılık pug köpeklerinin konforlu bir hayata sahip olabilmesi için düzenli bakıma ihtiyacı bulunur. Köpeğinizi evde tıraş etmek isterseniz gerekli ürünleri edinmelisiniz. Bir makas ya da kaliteli bir tıraş makinesi önceliğiniz olmalıdır.

Özel losyonlar, kıtık açmak için tarak, köpeğinize uygun bir şampuan ve krem alabilirsiniz. Tıraş öncesinde köpeğinizi taramalısınız. Köpeğinizin tüylerini açarak kan dolaşımını arttırabilirsiniz. Tarama sırasında cildinde herhangi bir kızarıklık ya da yara olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Tıraş sürecinde sakin kalmanız önemlidir.

Panik yapmanız köpeğinizin de strese girmesine neden olur. Öncelikle köpeğinizin görmesini önleyen, göz ya da kulak bölgesinde enfeksiyona neden olan tüylerin kısaltılması gerekir. Daha sonra patilerinde bulunan ve kirlenmesine neden olan tüyleri kısaltabilirsiniz. Son olarak vücudunda bulunan tüylerin boyunu kısaltarak tıraşı sonlandırabilirsiniz.

Pug Tıraşı Ne Zaman Yapılabilir?

Köpeğinizin ırkına ve tüylerinin uzama süresine göre ne zaman tıraş edileceğini anlayabilirsiniz. Pug ırkı köpekler genelde bahar dönemlerinde tıraş olabilir. Köpeğinizin yılda 2 defa tıraş olmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Ayrıca köpeğiniz tüy dökme sorunu yaşıyorsa tıraş olarak tüylerinin bakımı sağlanabilir. Yavru pug köpekleri doğduktan sonra tüyleri uzamaya başlar. Yeteri kadar uzadığı zaman tıraş edilebilir. Ortalama beşinci aydan itibaren tüylerinin kesilmesi normal kabul edilir.

Yine de bu süreçte veteriner hekiminizin fikrini almayı ihmal etmemelisiniz. Tıraş zamanlarının planlı ve düzenli olması gerekir. Bu sayede köpeğinizin tüylerinin parladığını ve canlılık kazandığını fark edebilirsiniz. Köpek tıraşında hava durumunun uygun olması önemlidir.

Pug Köpeğinizi Tıraş Etmenin Püf Noktaları

  • Uygun Ekipman

Köpeğinizi tıraş etmek için gerekli ürünleri almadan önce bir uzmandan yardım alabilirsiniz. En iyi sonucu elde etmek ve dostunuzun rahat etmesi için doğru ürünler kullanmanız önemlidir. Ürünler sessiz çalışmalı, ergonomik olmalı ve kolayca ısınmamalıdır.

  • Tarak Kullanımı

Tarak kullanarak köpeğinizin tüylerinde topaklanmaları açmalısınız. Aksi halde tıraş esnasında köpeğinizin canı yanabilir. Topaklanan tüylerin makineye takılması derinin çekilmesine neden olabilir.

  • Hassas Bölgeler

Kuyruğunun ve kuyruk altının hassas şekilde tıraş edilmesi gerekir. Zamanla köpeğiniz sıkılır sabit kalmaz istemez. Bu nedenle hassas kısımlar ilk planda tıraş edilmesi daha iyi olur.

  • Tıraş Yönü

Köpeğinizin tüylerinin ne yöne çıktığını bilmelisiniz. Böylece hangi yöne kesmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

  • 3 cm Uzunluk

Her köpeğe göre uzunluk farklılık gösterse de en az 3 cm uzunluk bırakmanız önemlidir. Özellikle bu konuda deneyimi olmayan kişiler için en kolay köpek tıraşı bu şekilde gerçekleşmelidir. En az 3 cm tüy kesimi yapan bir makine almanız iyi olacaktır. Böylece yaralanma riski de oldukça az olur.

  • Makine Sıcaklığı

Kullandığınız makine zaman içinde ısınır. Bu sıcaklığın kontrolünüzde olması önemlidir. Arada mola verebilir, köpeğinizin rahatlamasını sağlayabilir ve bu sırada makineyi soğutabilirsiniz.

  • Yıkama ve Kurutma

Köpeğinizi tıraş ettikten sonra yıkamanız gerekir. Etrafa tüylerin yayılmaması ve köpeğinizde kaşıntıya neden olmaması için yıkanması önemlidir. Köpeğinizi yıkadığınız suyun ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Kullandığınız şampuanın içeriği köpeğinize uygun olmalıdır. Kurutma aşamasında köpeğinizin tepkilerini göz önünde bulundurun. Pek çok köpek kurutma makinesinin sesinden korkar ve tepki gösterir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu